БСП за спрените европари: Да не изпадаме в истерия!

Проектите били за целия програмен период, управляван от 4 кабинета
68
БСП за спрените европари: Да не изпадаме в истерия!
Деница Караджова Снимка: БСП

Да не изпадаме в политическа истерия, призова Деница Караджова от левицата, след като стана ясно, че Брюксел замразява пари по две мерки от ОП „Регионално развитие“ - за интегрирано градско развитие и за развитие на туризма.

Тя заяви, че това са проекти за целия програмен период, управлявани от четири правителства. За нас като държава-членка е важно да си защитим националния интерес, да не допускаме тези временни спирания да прераснат в постоянни, изтъкна депутатът.

Още по темата
На прогнозата на ГЕРБ, че ще има още спрени средства по други програми, тя отговори с думите: „Не съм врачка. Мога да коментирам на базата на факти и конкретни писма, боб не хвърлям“.

Караджова заяви, че по нейна информация става дума за няколко проекта, като основният е за интегрирания градски транспорт на Бургас. Има засегнат от спирането проект на община Асеновград по мярката за туризма, както и проект на МВР за закупуване на техника за 6 областни центъра на пожарната.

По думите й основните критики от ЕК са свързани с възлагането на обществени поръчки и начина, по който се избират изпълнители.

„Това, което е важно оттук нататък, е съответният управляващ орган да предприеме действия да проведе наново одит на проектите“, коментира тя.

Караджова уточни, че не е запозната с одитните доклади и не познава в детайли констатациите, но изтъкна, че освен да се преодолее това спиране, е важно и какво правим оттук с проблема с обществените поръчки, който се явява „препъни камък“ и в други програми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: ОПекспрени европари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно време докато бяха в опзиция, съсела за щяло и нещяло правеше извления и громеше врага, сега се е скрил в миша дупка.
11
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
E,как все на БСП им спират еврофондовете?
10
1
 
19
 
! Отговори
Малии преди 9 години
Ей тая кака много зла бе.
9
8
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Така, фактите сами говорят:"Европейската комисия (ЕК) временно прекъсва плащанията по ОП "Регионално развитие" в частта й свързана с градското развитие и развитието на туризма. До приключването на проверките временно се замразяват плащанията на 90 млн. евро. Прекъсването се дължи поради огромните нарушения предимно в община Бургас."
8
2
 
21
 
! Отговори
кристко преди 9 години
Ами все никой нищо не знае!Вие въобще какво правите?Нищо,че е най лесно!По-добре се махайте!
7
2
 
15
 
! Отговори
акуд преди 9 години
Ууууууууу некомпетентни са дос и бсп
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аааа сега се оказа че проектите не били на ГЕРБ, а обхващали 4 правителства, тоест 2 на БСП, скоро ще изплюят камъчето, че им спират парите само заради тях и заради това че лъжат нагло из Европа за Южен поток. Най - добре да изчакаме какво ще кажат от ЕК, на тези за нищо не вярвам. Вече няколко пъти Йотингер и дори Барозу правят изказвания след Пелтека за да го опровергават.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не изпадайте в истерия; изпадайте от властта.Иначе ще има овалване в катран и перушина и после ритане по площада.
4
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до номер 1:В случая от ЕС си казват, че най-големите нарушения са в община Бургас, която има кмет от ГЕРБ...
3
2
 
16
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Ти не си врачка, а квачка!
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква истерия бе,червени неандерталски дзурли? Хващайте беззъбите *** които са ви електорат и да ви няма. Оставка крадци.
1
2
 
32
 
! Отговори
no comment преди 9 години
Червени лакоми ***. Ще ви бесим един ден. Помнете