От ГЕРБ очакват корекции по ОП "Регионално развитие"

Ще има спиране на още програми, прогнозира Лиляна Павлова
Обновена: 4 юни 2014 14:05 | 4 юни 2014 11:58, Веселина Йорданова
61
От ГЕРБ очакват корекции по ОП "Регионално развитие"
Снимка: БТА

Масирани финансови корекции очакват от ГЕРБ по ОП "Регионално развитие", както това се случи с друга програма - "Околна среда".

Депутатът от партията Лиляна Павлова коментира, че програмата се спира от Брюксел, защото има недоверие в това, че правителството е готово да спазва европейското законодателство. Според нея в основата е ситуацията около проекта "Южен поток".

Павлова каза още, че се очаква засилване на ефекта на "снежната топка" и ще има спиране на още програми. От ГЕРБ прогнозират, че с тях спрените пари могат да достигнат 3 млрд. лева и това драстично ще увеличи дефицита в бюджета.

Още по темата
Тя обвини управляващите в работа „по инерция“ за едногодишното управление.

"Спрените пари по ОП "Регионално развитие" засягат България. Това означава 6 месеца управляващият орган да прави нови проверки и евентуално да налага финансови корекции“, заяви Павлова.

По думите й ще се случи това, което стана с ОП „Околна среда“ - няма да има плащания, ще има забавяне в проектите, което ще е пагубно.

Павлова заяви, че има допустимо ниво на грешки и въпросът е тази грешка да не се превърне в постоянно действие.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес от Министерството на регионалното развитие посочиха, че около 90 млн. евро са замразените от Европейската комисия (ЕК) средства по оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР). Засегнати са две мерки по програмата - "Интегрирано устойчиво градско развитие" и "Устойчиво развитие на туризма".

Спирането на парите е в резултат на одит на проекти, изпълнени в периода 2010 - 2013 г.

Министерството на регионалното развитие

Прочети цялата статия тук: http://www.dnes.bg/politika/2014/06/04/blizo-90-mln-sa-zamrazenite-pari-po-op-regionalno-razvitie.227788
 

Министерството на регионалното развитие

Прочети цялата статия тук: http://www.dnes.bg/politika/2014/06/04/blizo-90-mln-sa-zamrazenite-pari-po-op-regionalno-razvitie.22778

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе,патицо дебела, тези програми са се изпълнявали по ваше времеГроб носи цялата отговорност за спрените пари !!
52
4
 
3
 
! Отговори
... преди 9 години
Бащата на стани-шеф дясната ръка на Живков няма значение по-добре се от БСП<ДПС>ББЦ,Атака и т.н.
51
2
 
7
 
! Отговори
коко преди 9 години
До ...54: *** се пише на със З, а със С. А червената *** е най-много в ГЕРБ. Даже самата Лиляна Павлова е най-високопоставената номенклатура от времето на Живков. Дядо й е бил кандидат член на Политбюро.***!
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тлъста партизанка, че устата и не се затваря от простотии.Пази боже да не ти влиза такова чудо в къщата.
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е къса паметта на Павлова,след като преди 6 месеца министърката по регионално развитие обяви за нарушенията допуснати по времето на ГЕРБ,и че правят всичко възможно ЕС, поради тези нарушения да не ни санкционират. Трябваше да се направи одит на министерството на Лилито и да се оповести пред целия Български народ за нарушенията които са направили и поради което има опастност от санкции.Манталитета на Балканите е друг!С интелект и професионализъм-нищо не става.Става чрез пропаганда и лъжи.
48
4
 
2
 
! Отговори
... преди 9 години
До АнонименРазбира се тройната коалиция не взеха нито цент от тях само в джобовете си :) Магистрала Тракия се прави 70 години,на малумници какво да обясняваш.Добре бяха почнали и сега пак от нулата без инфраструктура нито 1 европеец няма да дойде даже сърбите са по-добре от нас ,подкрепяйте си още тази червена зган :)
47
0
 
9
 
! Отговори
Тюлен преди 9 години
Питам се как се обслужва тва чудо след голяма нужда?
46
0
 
7
 
! Отговори
ДЕБЕЛУНКА преди 9 години
вече не е на една ръка разстояние. И МНОООГО СТРАДА
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ нямат интерес от предсрочни избори !!! ГЕРБ имат интерес това правителство да си изкара мандата, защото ако ГЕРБ се върнат на власт при следващи избори, то еврофондовете ще ги пуснат тогава ! А сега ако ГЕРБ се върнат на власт ? Няма шанс да пуснат европарите, защото сега са спрени заради ГЕРБ !
44
1
 
11
 
! Отговори
Георгиев преди 9 години
Всичките проблемни обществени поръчки заради които са спрени плащанията по ОП "Регионално развитие" са от времето на управлението 2010-2013 на гореопулената кокона. Герберастията срам няма - това е ясно, има алчно крадене и безочливо прехвърляне на проблема към сегашното правителство. Оставащите в тук българи да знаят - докато има герб, все ще сте в калта, изстискани, окрадени и унижени.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 47 Ти верно ли мислиш, че ЕС има толкова бърза и гъвкава бюрокрация, че всичко което кажат и направят се счита за 1 седмица назад ? За всяко нещо минават доста години ! А и ако кандидатстваш по проекти има да чакаш едно 1-2 години до като си вземеш спечелените пари !
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 252009-та фондовете ги пуснаха, не защото ГЕРБ дойдоха на власт, а защото Тройната коалиция си свърши работата и ГЕРБ обраха лаврите. Никъде не плащат заплати предварително !Та и с фондовете е същата работа !
41
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Факт е че при ГЕРБ нямаше нито едно евро спряно от Брюксел, а сега ни спират всичи средства наведнъж.
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли някой прокурор да се самосезира и да я подлепнат и тази ?То бива наглост, ама на тази наглостта е безгранична ! Сегашните може да не са китка, ама тази е еб***си наглата !
39
3
 
14
 
! Отговори
CIRK=ЦИРК преди 9 години
Г-жо КОМУНИСТКЕ,4 години защо спахте4 години защо нищо не корегирахтеБаш комунето с филиата с мас ББ ли не даде?
38
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАРОДА УМИРА ОТ ГЛАД И БОЛЕСТИ ТЕЯ ГЕРБЕРАСТИ ЩЕ СЕ ПРЪСНАТ ПО ШЕВОВЕТЕ ОТ ПРЕЯЖДАНЕ НА АВАНТА АБЕ ЕДИН СЛАБ НЯМА В ПРЕСТЪПНАТА ИМ ГРУПА ВСЕ ДЕБЕЛИ МАЗНИ И НАГЛИ ЯВНО ЗА ТОВА ДРАПАТ ЗА ВЛАСТА ЗА ДА НЕ СЕ ВТАЛЯТ ЗАТВОР ЗА ВАС
37
0
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Как е днес господин Ганди ?
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТАЯ ДЕБЕЛОГЪЗА СВИНКЯ ДРАПА ЗА ВЛАСТА ТА ДА МОЖЕ ПАК ДА КРАДЕ И ДА НИ ПРАЩА СНИМКИ С ПУРА В РЪКА , УСКИ В ДРУГАТА ИЗЛЕГНАЛА СЕ В ЛИМОЗИНА И НИ СЕ ПРЕСМИВА. ЗАТВОР ЗА ТЕБ И ГЕРБЕРАСТИТЕ .
35
2
 
12
 
! Отговори
НЕ БЛЕЙ преди 9 години
ЛИЛЯНЧЕ,ТОВА ДА НЕ ТИ Е БОКО ДА МУ ПРАВИШ МИЛИ ОЧИ. ИЛИ СИ СВИКНАЛА ВИНАГИ ДА СИ С ТЕЗИ,КОИТО СА НА ВЛАСТ.ХАЙДЕ НА БАС,ЧЕ АКО ТИ ПРЕДЛОЖАТ ПОСТ В ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО, С ПЪРВА КОСМИЧЕСКА ЩЕ ГО ЗАЕМЕШ, ЧЕ И БАТ БОЙКО НЯМА ДА ТЕ СПРЕ.СПРИ ДА СРАМИШ ДЯДО СИ И БАБА СИ,ЗАРАДИ НЕЧЕСТИВОТО ТИ ВЛЕЧЕНИЕ КЪМ КЪМ БАНКЯНСКИЯ НЕРЕЗ/САМО С ВИД НА НЕРЕЗ/.
34
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Питаш кой беше на власт последните четири години ли? Ми аки ме бъркам последната една на власт е новата Тройнокрадлива и регулярно от Европа им врътнАха кранчето. Нищо неочаквано.