Порошенко ще търси решение за българите в Украйна

Плевнелиев: Опасността от санкции за Русия не е отминала
4 юни 2014 17:16, Анисия Иванова
27
Порошенко ще търси решение за българите в Украйна
Форумът във Варшава. Снимка БТА

Украйна ще търси решение за правата на малцинствата, в това число и за българската общност. Това стана ясно на срещата между президента Росен Плевнелиев и избрания за държавен глава на Украйна Петро Порошенко на форума във Варшава, посветен на 25-годишнината от демократичните промени в Централна и Източна Европа.
 
Новият президент на Украйна Петро Порошенко е поел ангажимент, че след встъпването си в длъжност „ще се отнесе много сериозно към правата на българите в страната и ще търси решение, базирано на европейските ценности и стандарти".

Пред журналисти в полската столица Плевнелиев е заявил, че Порошенко е много тясно свързан с българската общност в Украйна, има топли чувства към българите, а предизборната му кампания завършила в Болград.
 
По време на срещата си двамата са обсъдили и ситуацията в Украйна.

Плевнелиев е заявил, че през 21-ви век не би следвало да се подклажда напрежение в съседни държави, а да се работи за доверие и сигурност.

Според него кризата в Украйна налага светът и Европа да говорят с един глас. Опасността от санкции за Русия не е отминала и ако тя не признае изборите в Украйна и продължи да дестабилизира региони в страната, е възможно да се премине към налагане на нови санкции, включително и икономически, смята Плевнелиев.
 
Българският държавен глава е категоричен, че ЕС не може да толерира поведение на „агресивно налагане на нов ред, базиран на правото на силата и на неспазването на международните норми“.

След срещата между двамата стана ясно, че Плевнелиев ще посети в скоро време Украйна, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този отдавна не е вече президент на България, той е президент само на себе си, защото целият български народ (имам предвид не манговците и анадолците) го презира за нечестивото му продажно предателство!
17
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
никаква аванта на руските *** - да си живеят сами и да се напиват като тараби
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
плевльо да гориш в ада долен еничарин
15
0
 
5
 
! Отговори
Ноком преди 9 години
Българският държавен глава е категоричен, че ЕС не може да толерира поведение на агресивно налагане на нов ред, базиран на правото на силата и на неспазването на международните норми.Вероятно визираните в отметката са колегата му Обама,майданистите на номенклатурата Порошенко и не на последно място кохортата от Европа,която ще претърпи промени след последните избори.
14
0
 
8
 
! Отговори
Ноком преди 9 години
"ако тя не признае изборите в Украйна и продължи да дестабилизира региони в страната, е възможно да се премине към налагане на нови санкции, включително и икономически" смятал президентът на БГ?!Ще напомня на човека за който съм гласувал за президент поговорката:"Не си пъхай носа там ,където не влиза главата ти!" Толкоз.
13
2
 
23
 
! Отговори
4oko преди 9 години
Никой нищо не можа да направи на Русия ,че ти ли ще я санкционираш бе ***?
12
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вечна слава на гоподин Обама,вечна слава на турския демократ Ердоган ефенди, нека да си вземе целия Кърджалийски и Разградски вилает,па ако иска и целия ***.
11
29
 
1
 
! Отговори
Да живее Америка преди 9 години
Вечна слава на господин Обама, вечна слава на украинските демократигосподата Турчинов, Яйценук, Порошенко и госпожа Тимошенко.
10
10
 
41
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Като го изритат от България Плевналиев ще отиде в демократичната Украйна.
9
1
 
28
 
! Отговори
без коментар преди 9 години
Говорителка на комисаря по регионалната политика заяви, че ЕК няма да блокира средства заради газопровода.Патологичен лъжец......
8
9
 
37
 
! Отговори
Расим Плювналиев преди 9 години
Моят черен ГОСПОДАР заповяда да се явя в Полша и да приема заповедите му!Както и направих.И съм много горд от това.Аз съм един послушен РОБ расим!
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4Защо не поискаш автономия и на българите в Питсбърг и по-южно - в Комодоро Ривадавия? Хайде, метла, провокотор!
6
1
 
25
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
"Кримският вицепремиер Рустам Темиргалиев обяснява, че Русия се отнася към татарите по "абсолютно отворен и демократичен начин" и че те са получили министерски постове в правителството."Рустам Темиргалиев е член на изпълкома на Всемирния Татарски Конгрес в Крим.
5
6
 
25
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
До Анонимен 1Добра идея - един български анклав, защо не. В Подчехланата империя все пак ще е по-добре, отколкото в Украйна! Поне свободно ще могат да говорят на български и няма да започнат да ги бомбардират. Чехлю не е зле да започне да мисли, преди да говори! Зощото изпитвам остро чувство на срам, че този представлява страната ни и мен!
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1, прав си, но аз бих искал автономия и за българите в Крим!
3
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какво става с правата на татарите и българите в Крим? Руснаците не позволяват на лидерът на кримските татари да стъпи в Крим, въпреки, че той живее там!
2
5
 
39
 
! Отговори
Расим Плевнели преди 9 години
Обама така заповяда, каза да се явя в Полша и да обслужа всичките му гости безплатно.
1
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Решението е автономия на българската област и референдум за присъединяване към България. :D