В БСП няма да има лов на вещици, увери Манолова

"Станишев е политикът с най-много възможности"
Обновена: 4 юни 2014 10:55 | 4 юни 2014 10:52,
55
В БСП няма да има лов на вещици, увери Манолова
Снимка: Булфото

Въпросът с оставката на Сергей Станишев не стои, увери зам.-председателят на парламента Мая Манолова.

Сергей Станишев е политикът в България, който има най-много възможности пред себе си. Той е политик от международен мащаб. Той има европейско бъдеще, но избира да остане и да участва в решаването на проблемите на БСП", каза Манолова в сутрешния блок на bTV.

"Ситуацията в БСП след загубата е тежка и неприятна. Никой не обича да губи, особено на национални избори", коментира Манолова. Промените в партията, включително и персонални, ще се решат на заседание на Националния съвет на партията, уточни тя.

Още по темата
Манолова подчерта, че "лов на вещици" в БСП няма да има, като според нея спешна нужда от промени няма. Червеното острие обясни още, че ще има сериозен анализ на изборната загуба и че ще се работи да се върне енергията на партията.

На въпрос кои министри в кабинета конкретно трябва да бъдат сменени, Манолова отговори, че знае какво искат избирателите й, защото е прекарала много време с тях на предизборната кампания. Тя твърди, че хората не ги интересуват имената на министрите, а как животът им ще се промени реално. Според нея въпросът не е в персонализацията, а в конкретиката в определени политики.

По думите й това, което трябва да се ускори в работата на правителството, е икономическата му политика и възстановяването на икономиката.

Запитана дали БСП е готова за предсрочни избори, Мая Манолова заяви: „Ние не се боим от избори. БСП неведнъж е показвала, че много бързо се мобилизира. Още повече, че нивото на нахъсване сред нашите избиратели е много високо, особено след първите пресконференции на ГЕРБ, в които дадоха заявки за реваншизъм”.

„БСП е мандатоносител, за нас управлението не е на всяка цена, ще подкрепяме правителството, ако изпълнява в реални срокове предизборните обещания”, отбеляза Манолова.

По повод на преференциалния вот и високия резултат на Момчил Неков, който беше под номер 15 в бюлетината, съвпадащ с номера на БСП, Манолова призна, че не е било обяснено добре на избирателите как да гласуват преференциално. Тя даде пример и с други кандидати от други партии, които са получили висок преференциален вот, защото номерът им съвпада с този на партията.

"Не наричам Момчил Неков грешка, но преференциалният вот, който е получил, е от объркване", посочи Манолова на въпрос дали е била грешка промяната в Изборния кодекс.

Тя допълва, че преференцията е нещо положително в Изборния кодекс, но тъй като се използва за първи път, някои от избирателите са били объркани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
1
 
! Отговори
ловецът Мая преди 9 години
Наистина Сатанишев е политикът с най- много възможности............ да губи избори!
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крокодил Манолова е празна кратуна.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да лови вещици, защото от теб по-голяма няма.
36
3
 
2
 
! Отговори
Момчилова песнопойка преди 9 години
...падна ми мали преференцияпреференция още МаноловскаМаноловска още безгрешна депутатин ази да ставам..
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
45,Млъквай и не обиждай блондинките! Има и умни.Само че ако това на снимката е според теб "русо и красиво", тогава просто ние с теб имаме различни критерии.Освен това, вгледай се малко по-внимателно и ще забележиш тъмните корени в косите на "русото" :)))
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази наистина няма да допусне лов на вещици! Нали тогава нея първа ще я спипат!
33
2
 
4
 
! Отговори
ined преди 9 години
И защо не? Точно от най-устатите вещици трябва да почнат Маището и Курнелията.
32
2
 
1
 
! Отговори
DO,DO преди 9 години
do 36 gerb Щом толкова ти харесва Мая вземи си я в къщи и ни освободи от присъствието й. Ти русо, красиво и да бъде умно виждал ли си. Ами прати я на конкурс за красота. Парламента не е трибуна за показване на красота. Там се работи и то за народа, ама докато има такива *** да се присмиват на свястните и умните ще си гнием в мизертата.
31
2
 
5
 
! Отговори
idealist преди 9 години
Как ще има? Нали първо трябва да хванат теб!
30
2
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Защо другаря Станишев не може да потъне?
29
2
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Толкова вещици трудно се хващат.
28
2
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Няма, няма, ама защото трябва с теб да почнат. И на вид го докарваш. Когато останеш без работа и те вземат за 5 дни в Общината, метлата много ще ти отива.
27
2
 
6
 
! Отговори
xxx преди 9 години
maiche,maiche po-golqma veshtica ot nqmaaaaaaaaaaaaa
26
2
 
9
 
! Отговори
хаха преди 9 години
В БСП няма да има лов на вещици ... Защо бе, Мая, всички чакаме да те уловят най-сетне.
25
9
 
0
 
! Отговори
gerbr преди 9 години
nai hubavata i umna deputatka a i elegantna e Maja a ne kato grosnite ot gerb lilito povlova dabelana i okokorenata atanasova isterijata i vikam as da ne govorim sa lela zeza zatscheva boiko ot kade gi sabraa tija debelani i grosotii be na tschovek ne moje da mu stane sche si sagubi apetita sa papesch i djania be ot atka i bsp ima super madami te stavat a i ne sa slobni kato tvoite boko
24
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Каза главната вещица!
23
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова е красива, че каквата и недомислица да кажа й прощавам
22
3
 
12
 
! Отговори
teo преди 9 години
В БСП НЯМА ДА ИМА ЛОВ НА ВЕЩИЦИ - КАЗА НАЙ ГОЛЯМАТА ВЕЩИЦА МАЯ МАНОЛОВА!!!
21
3
 
10
 
! Отговори
Dinosaurus преди 9 години
Ама разбира се, че няма да има лов на вещици, уверява главната вещица! Ама разбира се, че оставката на Станишев не стои на дневен ред, нищо че благодарение на същата вещица другарчето 15/15 измести Серго от водеща позиция! Ама разбира се, че БСП се мобилизира и е мандатоносител - щото ако не, ДПС ги помита съвсем и става и мандатоносител и единствен управляващ и център в НС! Разбира се за Мая управлението не е на всяка цена, хич даже, БСП изпълнява обещанията си в реални срокове отвсякъде ура
20
4
 
6
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
Айде да видим кой няма да и прости на Маичето :) За + Против -