В БСП няма да има лов на вещици, увери Манолова

"Станишев е политикът с най-много възможности"
Обновена: 4 юни 2014 10:55 | 4 юни 2014 10:52,
55
В БСП няма да има лов на вещици, увери Манолова
Снимка: Булфото

Въпросът с оставката на Сергей Станишев не стои, увери зам.-председателят на парламента Мая Манолова.

Сергей Станишев е политикът в България, който има най-много възможности пред себе си. Той е политик от международен мащаб. Той има европейско бъдеще, но избира да остане и да участва в решаването на проблемите на БСП", каза Манолова в сутрешния блок на bTV.

"Ситуацията в БСП след загубата е тежка и неприятна. Никой не обича да губи, особено на национални избори", коментира Манолова. Промените в партията, включително и персонални, ще се решат на заседание на Националния съвет на партията, уточни тя.

Още по темата
Манолова подчерта, че "лов на вещици" в БСП няма да има, като според нея спешна нужда от промени няма. Червеното острие обясни още, че ще има сериозен анализ на изборната загуба и че ще се работи да се върне енергията на партията.

На въпрос кои министри в кабинета конкретно трябва да бъдат сменени, Манолова отговори, че знае какво искат избирателите й, защото е прекарала много време с тях на предизборната кампания. Тя твърди, че хората не ги интересуват имената на министрите, а как животът им ще се промени реално. Според нея въпросът не е в персонализацията, а в конкретиката в определени политики.

По думите й това, което трябва да се ускори в работата на правителството, е икономическата му политика и възстановяването на икономиката.

Запитана дали БСП е готова за предсрочни избори, Мая Манолова заяви: „Ние не се боим от избори. БСП неведнъж е показвала, че много бързо се мобилизира. Още повече, че нивото на нахъсване сред нашите избиратели е много високо, особено след първите пресконференции на ГЕРБ, в които дадоха заявки за реваншизъм”.

„БСП е мандатоносител, за нас управлението не е на всяка цена, ще подкрепяме правителството, ако изпълнява в реални срокове предизборните обещания”, отбеляза Манолова.

По повод на преференциалния вот и високия резултат на Момчил Неков, който беше под номер 15 в бюлетината, съвпадащ с номера на БСП, Манолова призна, че не е било обяснено добре на избирателите как да гласуват преференциално. Тя даде пример и с други кандидати от други партии, които са получили висок преференциален вот, защото номерът им съвпада с този на партията.

"Не наричам Момчил Неков грешка, но преференциалният вот, който е получил, е от объркване", посочи Манолова на въпрос дали е била грешка промяната в Изборния кодекс.

Тя допълва, че преференцията е нещо положително в Изборния кодекс, но тъй като се използва за първи път, някои от избирателите са били объркани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
11
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Няма да има лов на вещици.поговорка-гарга на гарга око не вади или вещици на вещици оставка не искат.
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ТРЯБВА. ЗАЩОТО ВЪВ ВАШАТА ПАРТИЯ НЯМА ЖИВИ БЪЛГАРИ ТАМ СА СЕ СЪБРАЛИ САМО ЧЕРВЕНИ ВЕЩИЦИ ЗА КОИТО ХОРАТА СА НИЩО ЗА ВАС СА ВАЖНИ САМО ВЛАСТ И ПАРИ.ТОВА НЕ Е ЛИ ВЕЩЕРСТВО БЕ ДРУГАРКО ?
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Продължавайте така, и на следващите избори разликата ще е 22%
16
3
 
11
 
! Отговори
****** преди 9 години
оставка на правителството , разпускане на парламента депутатите в на борсата без право на нов мандат но с 7лв. на ден както са повечето работещи останали без работа а Майчето и Мишо може и без тези 7лв , Станимишев да докаже трудов стаж извън парламента и тогава социални помощи от НОИПрочети цялата статия тук: dnes.bg/politika/2014/06/04/mikov-podkani-gerb-syberete-si-bagaja-do-kraia-na-sedmicata.227780,2
15
3
 
12
 
! Отговори
глас народен преди 9 години
надеждата която умира последна:ставам сутрин , пускам телевизор и ...... о небеса парламента разпуснат , правителството в оставка и всички "народни любимци" безработни без право да са нов мандат народни представители не бързайте да се радвате това са само мечти
14
3
 
14
 
! Отговори
УСА преди 9 години
Какъв лов на вещици да има та тя вещицата се опитва да говори и каква по голяма грешка от нея самата .Проба грешка не е най добрата политика не виждаме 250 000 работни места .При всеки поет ангажимент и неизпълнен от всяка политическа партия народа трябва да изпълнява своята платформа а именно публично линчуване персонално на извършителите на гаврата срещу българският народ .Образование и интеграция води към погубване на Българската нация .Стига празни приказки 3 деситилетия обезверени мазохисти
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майче разпускай парламента и тръгвай към Кюстендил че започна беридбата на череши
12
2
 
14
 
! Отговори
бобо преди 9 години
Е КАК ЩЕ ИМАТО НАГОЛЯМАТА ТАМ ВЕЩИЦА Е ПРОСТАКИНЯТА МАЯ МАНОЛОВА !!!
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"В БСП няма да има лов на вещици, увери Манолова"и тогава какво ще правят Станишко и Мишко без теб ако не те хванат
10
3
 
18
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
В БСП няма да има лов на вещици, увери Манолова,така е къде се чуло и видяло вещица на вещица зъб да вади.Станаха за смях на гаргите си
9
3
 
16
 
! Отговори
гласоподавател преди 9 години
КОЛКО пъти народа трябва да гласува СРЕЩУ вас г-жо другарко МАЯ или пак ще си играем на опоскай държавата и след нас и потоп , вземата заеми , губите пари от евро фондове после ти , Мишо и Станимишев от вашият джоб ли ще ги връщате или от нашия МАРШ ОТ ТОЯ ПАРЛАМЕНТ ВЕДНАГАПрочети цялата статия тук: dnes.bg/politika/2014/06/04/mikov-podkani-gerb-syberete-si-bagaja-do-kraia-na-sedmicata.227780
8
3
 
11
 
! Отговори
Човек преди 9 години
Така е всички го искат,всеки казва "вземи го ти ,вземи го ти". От Москва до Брюксел е така, ха ха ха от Москва до край света.Ще го ползват за съсипване и поругаване на политически формации.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да я ловят значи.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
преференцията 15-15-15.... не е нищо друго освен платения *** вот бе кукло грозна!!!!!Тая *** Мая си мисли, че сме *** аййй сиктир бе!!!!!!
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За политическите трупове като Сергей Станишев-мишока се говори добро или нищо...........
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма да има лов на вещици- казала главната вещица и така станало!!!!!
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ,Кой взе комисиона за Южен поток,кой взе комисиона за Белене ....... въпроса е кой лъже народа.От къде идват парите по евро програмите,в кой съюз членува България,май БСП и партньори са забравили тези неща,България не може да страда от лакомията и продажността на група политици и самозабравили се социалисти.Това управление което подхвърля трошици на пенсионерите и безработните се опитва да замаже очите на народа,а утре да му мислим ние.Гласа на работещите и плащащите данъци в България трябва
2
2
 
14
 
! Отговори
IVo_1 преди 9 години
Айде почнаха да ни облъчват че Сергей бил най-добрия, няма да се учудя ако пак се предложи за премиерския пост. Ама ще ходили в Брюксел, ще остава тука ли ... Моника не е спуснала плана. Предлагам да си ходи в Херсон да шие униформи и да спре да ни занимава със себе си. Пък Другарката Манолова да си избере някоя от отсечките по някой еврокоридор или магистрала и да почва да заработва там че за друго не я бива
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като е толкоз способен - да заминава за европа, що чини тук?