"Атака": Първо КС да се произнесе, после нови избори

Нямало смисъл от нов вот сега, ако ще се проведе по същия начин
Обновена: 5 юни 2014 14:10 | 5 юни 2014 14:10, Анисия Иванова
58
"Атака": Първо КС да се произнесе, после нови избори
Снимка: архив Булфото

"Атака" настоява първо Конституционният съд (КС) да се произнесе по искането й за касиране на евроизборите, преди да се проведат нови избори у нас, съобщиха от партията.

Вчера оттам обявиха, че внасят жалба до главния прокурор Сотир Цацаров за купуването и продаването на гласове и КС с искане да бъдат касирани евроизборите. За целта националистите успяха да съберат необходимите подписи, за да се сезира съда - под искането са се подписали 21 депутати от "Атака“ и 28 от парламентарната група на БСП. Необходимите подписи за сезирането на КС са 48.

Още по темата
Избори до края на годината поиска днес лидерът на ДПС Лютви Местан.

От "Атака" заявяват днес, че няма смисъл да се ходи на нови избори, ако ще бъдат проведени по същия начин. Ако се отиде на нови избори, те ще бъдат купени като предишните, което напълно обезсмисля харченето на пари и провеждането на избори, гласи позицията на партията.

Законността на проведените избори е оспорена на основание чл.394,ал.1 от Изборния кодекс. Според нацианалистите  при провеждането на изборите е било установено безспорно, че е налице масово купуване гласовете на избирателите, с което престъпление се опорочават изборните резултати и се получава така, че те не отразяват действителната воля на гласоподавателите.

Оттук идва и незаконосъобразността на изборните резултати, тъй като те не отразяват реалната воля на народа, посочват от партията.

На второ място, резултатите от изборите са опорочени и от изразходването на значителни парични средства с неясен произход при провеждането на избирателната кампания.

Това събужда сериозни съмнения кои финансови кръгове са осигурили тези средства както за провеждането на изборната кампания, така и при масовото купуване на гласове при упражняване правото на вот, отбелязват от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
4
 
! Отговори
Малин Кръстев · преди 9 години
Така е изборите от 25 години на сам се фалшифицирват масово се купуват гласове, а сега на тези избори беше най-голямата фалшификация има множество репортажи клипове и заснети със скрита камера и какви ли още не просто е недопустимо в 21 век така да се провеждат избори напълно подкрепям решението на партия Атака! АТАКА ПОБЕДА!!!
47
2
 
4
 
! Отговори
илия преди 9 години
Ааааааа ти повеченямаш думата, а има ли нови избори по добре от рано да се скриеш че имаш много да връщаш и не знам от къде ще ги вземеш вече ги дават на бюрека.....!!!!¡
46
1
 
6
 
! Отговори
До 47 преди 9 години
А вие за колко рубли се подложихте?
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След изборите главния ибрик ще трябва да се извинява най вече на съкилийниците си. А чукалов и на клошарите по контейнерите защото всичко се връща с лихвите.
44
4
 
4
 
! Отговори
Национал преди 9 години
ПРОДАЖНИ *** за колко долара продадохте България ?
43
10
 
5
 
! Отговори
ime преди 9 години
Сидеров отново им каза истината и те затова го мразят.Без съмнение основните купувачи на вот са от ББЦ и ГЕРБ.
42
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКолкото атакисти познавам, всички до един са ***, пропаднали и озлобени хора.Факт.
41
2
 
9
 
! Отговори
Мен преди 9 години
Този пък от къде изпълзя?
40
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малкото хора останали с всичкия си ще гласуват за Атака, единствената партия която винаги е имала правилна позиция. Жалко че болшинството не им стига мозъка да осъзнаят че Волен жертва партията в името на стабилността на България.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 38 погледни си грешнописа, после критикувай.
38
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сидеров е тъжен мишок.
37
5
 
20
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Сидеров след следващите избори ще остане със златният си пръст заврян в г-з.Излъга цяла България и се продаде като евтина уличница.
36
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сидеров направи тъка,че да падне правителството иначе още по вече хората няма да ти вярват защото пищеше срещу ДПС А СЕГА ГИ ПРЕГРЪЩАШ ЗЯАЩОТО ТИ ДАДОХА ПАРИ С УЧАСТИЕ В КОМИСИИ В НС ? това показва,че си измамник,мушенник алчен за пари а не за идеи,с които печелеше. Ако това не го направиш ще останеш като най омразният политик.
35
18
 
8
 
! Отговори
Галя преди 9 години
Много правилно решение от страна на АТАКА, евровота беше нагласен от "силните" на деня Бойко и Ники ***, трябва първо да се проведат евроизборите на ново и тогава да говорим за предсрочни парламентарни.
34
6
 
16
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
Единственото което трябваше да направи Сидеров е да не подкрепя правителството на БСП и ДПС. Ако беше застанал срещу него, щеше да има мн по-голяма подкрепа. Огромна бих казал. При такъв сценарии, едни нови избори миналата есен щяха да качат резултата на Атака. Сега вече е политически труп. Да влезе следващият националист. Той може да се справи по-добре. Сидеров не успя.
33
3
 
14
 
! Отговори
МАГАЗИН МАСККВА преди 9 години
ПРАВИ ПРОМОЦИИ НА ФЕСОВЕ АНАДОЛСКО КАЧЕСТВО ЗА ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА ФИРМА ***.....ЗА ТЯХ ХУБАВИ ИБРИЦИ САМО СРЕЩУ ЧЛЕНСКА КАРТА НА ФИРМА *** ...А СЕГА ДА ПУСНЕМ КОБЗОН И НОВАТА СИ ПЕРУКА ПАРДОН ПЕСЕН ЗА БОЛЕН ПИЗДЕРКАТА
32
1
 
12
 
! Отговори
българин преди 9 години
Докато комунистите си играят на избори и се плюят едни други, преди 6 дни ДКЕВР ТАЙНО взе ПРЕДВАРИТЕЛНО РЕШЕНИЕ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ ЦЕНАТА НА ПАРНОТО - 12% в София, 19% в Русе и т.н. ВСЯКО ДОМАКИНСТВО С ПАРНО ЩЕ ПЛАЩА с 200-350 лв. ПОВЕЧЕ през сезона. СТИГА СТЕ СПАЛИ И МЪЛЧАЛИ. НЯМА НИКАКВИ ОБЕКТИВНИ ПРИЧИНИ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО. ПРОСТО НИ УБИВАТ. НА УЛИЦАТА НА ПРОТЕСТ ЗА ОТМЯНА НА УВЕЛИЧЕНИЕТО от ПРАВИТЕЛСТВОТО, чрез ДКЕВР, ПРЕДИ ДА СА ВЗЕЛИ ОФИЦИАЛНО РЕШЕНИЕ! НЯМА КОЙ ДРУГ ДА НИ ПОМОГНЕ, ДА ПРОТЕСТИРАМЕ!
31
23
 
9
 
! Отговори
Диди преди 9 години
Правилна позиция. Браво АТАКА!
30
4
 
9
 
! Отговори
Дая преди 9 години
В ЦИК постъпиха няколко хиляди жалби,по национален ефир излъчиха как хора гласуват под строй, АТАКА и други партии подадоха жалба за касиране на изборите. Е какво повече трябва да се случи,за да се задейства тази прокуратура и да се спре това престъпление?
29
4
 
9
 
! Отговори
Ниа преди 9 години
Всички много добре знаем в България как се провеждат избори. Печели този,който има повече пари. Преди да се пресече това,какъв е смисълът от нови избори?