Бареков поиска избори преди приемането на бюджета

"Вървят задкулисни разговори между ДПС и ГЕРБ"
5 юни 2014 14:50,
89
Бареков поиска избори преди приемането на бюджета
Николай Бареков, Снимка: "България без цензура"

Предсрочните парламентарни избори да се проведат преди приемането на бюджета за 2015 г., поиска лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.

В парламента той обяви, че позицията на ББЦ се разминава с анализа на лидера на ДПС Лютви Местан, който предложи днес вотът да е в края на ноември или началото на декември. Ако изборите са тогава, когато предлага Местан, новото правителство, в което ББЦ най-вероятно ще бъде участник, ще трябва да разполага със стария бюджет. Това до голяма степен обезсмисля тези избори. Ако този кабинет приеме бюджета, догодина ще ме питате защо няма безплатни лекарства, както обещахте – как да ги има, когато Орешарски не ги е предвидил, обясни Бареков.

Още по темата
Той посочи, че ще помоли още веднъж президента Росен Плевнелиев да събере големите партии при него и да изработят заедно становище кога да бъдат изборите. „Очевидно е, че има чуваемост на нашите тези. Приветствам Местан, че и той слуша и правилно е разчел знаците, които му дават от Брюксел. Той се оказа най-хитрият и може би най-умният. За нас не е новина, че ще има предсрочни избори, ние вече сме в бойна готовност и редим депутатските листи“, каза лидерът на ББЦ. Той е категоричен, че предизборната кампания ще бъде брутална.

Имаме проблем с ръководствата на всички големи партии, но категорично можем да затворим вратата само за ДПС, отсече Бареков и отново изложи тезата, че движението трябва да бъде извадено от властта поне за два
мандата, за да се реформира вътрешно и да престане да функционира като холдинг.

Вървят задкулисни разговори между ДПС и ГЕРБ, готвят се да правят правителство в следващия парламент и ако това се случи, ББЦ ще бъде категорична и твърда опозиция“, обяви Бареков. Той допълни, че ББЦ може да управлява и с ГЕРБ, ако Борисов се махне от лидерския пост.

Лидерът на ББЦ съобщи още, че утре на Изпълнителен съвет на партията ще бъдат определени лицата от ББЦ, които ще преговарят с останалите партии. Депутатът Светлин Танчев ще разговаря с десните партии, а зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев – с левите.

Тогава ще се вземе и решение към кое голямо европейско семейство ще се присъедини партията. „Приети сме брилянтно в Брюксел. Желани сме навсякъде, а аз ще получа висок пост в европейска партия и ще се изкуша да го приема“, коментира Бареков.

Той уточни, че на 14 юни ще се проведе Национален съвет на регионите на ББЦ, на който ще се  реши каква ще е предизборната кампания на партията, какви ще са тезите, ще се гласуват депутатските листи, критериите за
водачи, квотите – 20% за младежи и 50% за жени. Очаква се тогава Бареков да бъде официално номиниран за кандидат на партията за премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: ДПСГЕРБББЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нима може да има такъв и_диот?
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ ЗНАМ, КАК МОЖЕ ЗА 20 ЛВ ИЛИ ЗА ДВЕ КЕБАПЧЕТА ДА СИ ДАДЕШ ГЛАСА ЗА ТОЗИ ***?ХАЙДЕ ***, ТЕ НЯМАТВЪЗПРИЯТИЯТА НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА,АМ ОСТАНАЛИТЕ...Веднаж беше при Слави/който е същият алчен за пари ***/- опитваше се да коментира икономически и политически въпроси....Какво перде трябва да си, без да разбира нищо със самочувствие на капацитет...
29
1
 
10
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Ей, този кр_тен как не престана с лъжите и превземките си. Какъв пост, бе, ***, като всички в Европа знаят, че си протеже на българската мафия. Ти първо дай обяснение откъде са ти парите, как купи наблюдатели и дарители и после да видим дали изобщо ще влезеш в парламента.
28
1
 
8
 
! Отговори
Майка България преди 9 години
ЗАЩО ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИ ГОСПОДА ОТ ДНЕС.БГ. ЗАТВОРЕТЕ ТАЗИ ОПЦИЯ, СЛЕД КАТО ЩЕ ГИ ТРИЕТЕ!
27
1
 
8
 
! Отговори
Съобщение ! преди 9 години
Днес в сайтовете на европейските партии в Брюксел е изпратен линк с клипчето за "Радка - Пиратка". След като ръководителите на европейските партии го изгледат ще започне голямото наддаване кой от тях да спечели ББЦ и Ники Пиратков.
26
1
 
9
 
! Отговори
българин преди 9 години
Докато комунистите си играят на избори и се плюят едни други, преди 6 дни ДКЕВР ТАЙНО взе ПРЕДВАРИТЕЛНО РЕШЕНИЕ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ ЦЕНАТА НА ПАРНОТО - 12% в София, 19% в Русе и т.н. ВСЯКО ДОМАКИНСТВО С ПАРНО ЩЕ ПЛАЩА с 200-350 лв. ПОВЕЧЕ през сезона. СТИГА СТЕ СПАЛИ И МЪЛЧАЛИ. НЯМА НИКАКВИ ОБЕКТИВНИ ПРИЧИНИ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО. ПРОСТО НИ УБИВАТ. НА УЛИЦАТА НА ПРОТЕСТ ЗА ОТМЯНА НА УВЕЛИЧЕНИЕТО от ПРАВИТЕЛСТВОТО, чрез ДКЕВР, ПРЕДИ ДА СА ВЗЕЛИ ОФИЦИАЛНО РЕШЕНИЕ! НЯМА КОЙ ДРУГ ДА НИ ПОМОГНЕ, ДА ПРОТЕСТИРАМЕ!
25
2
 
14
 
! Отговори
Божо преди 9 години
бардуков е новото нещо на конци, управлявано от съветскоориенталската мафия !!! Махнаха батериите от сидеров и ги вкараха на бардуков !!! Това нещо е поредното нищо, което отвращава нормалните хора от гласуване, а раздробява антикомунистическите гласове !!! ГНУС БЕЗЦВЕТНА !!!
24
1
 
22
 
! Отговори
Да бе да преди 9 години
Тоя ако изпълни пак "Радка Пиратка" в нецензурен вариант, ще има повече публика. Напъните му, да се прави на патриот са малко съмнителни .
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСИЧКО Е ТОЛКОВА ГНУСНООО...газят децата по улиците, но ние преразпределяме кокала..
22
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винету,, много мразиш Борисов ,, защо ли ,,, защото не можеш да крадеш,, защото не можеш да убиваш ,, защото не можеш да рекетираш,,, кажи защо ,,,да не би да се ГЕЙ ,,КАТО ГОСПОДАРЯ СИ СТАНИШЕВ...
21
0
 
5
 
! Отговори
Гошко преди 9 години
продължение: Никой кабинет не сменя, още повече пък изготвя нов бюджет през ноември-декември, защото това означава през следващата година поне първите 3 месеци работа на кабинета без текущ бюджет, т.е. в сила остава този за същия период от миналата година. Ферщеен зи? Разумеешь? Дид ю ъндърстенд?!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много хубави думи ,но защо така не ти вярваме .Иска народа една партия която да работи за измъчения български народ и ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ каквато сме били
19
0
 
14
 
! Отговори
Гошко преди 9 години
Нашата дата е 26 октомври, за да може избраното тогава правителство да си структурира бюджет, а не да стане така,че новият кабинет да работи с бюджет на предшествениците си, заявява ***. Дудук, бюджетът за следващата година се изготвя до края на септември текущата година , за да може да се прегледа от Бюджетната комисия на НС , паралелно се дава на експерти и НПО, сетне въз основа на направените забележки се коригира и се приема от онези безочливи некадърници, наричани дУпетати.
18
0
 
7
 
! Отговори
Дзефер Сюргюнбашиев преди 9 години
Браво , бе ,днешните.бг - за *** на коментари сте царе !За избор на подходящи теми - това пък какво е ?!"Всяка крива линия , успоредна на тактическата линия на днес.бг - е права линия"Останалите - *** !
17
0
 
13
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Бюрека бил поискал?! Гусин чалгарят лека полека започва да издиша. Знае много добре, че тия 200 000 гласа са абсолютният му максимум, още повече, че вече го олепиха как *** с дарители и наблюдатели, и иска бързи избори, докато избирателят е отвратен и активността е иска. Кукловодът на Бюрека много добре знае, че при над 50% активност Бюрека ще трябва да се шмугне обратно в дупката, от която е изпълзял - а това е последната дупка на ***
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!
15
0
 
23
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
*** да каже от къде са му парите.Последният политически *** бързо засмърдя.
14
0
 
24
 
! Отговори
FFFFFFFFFF преди 9 години
Eй, голям *** е тоя!
13
0
 
18
 
! Отговори
N преди 9 години
Аххх *** *** може и да вървят задкулисни разговори но от ГЕРб много добре знаят че ако направят коалиция с ДПС ще изгубят половината си избиратели,както стана с АТАКА!
12
0
 
27
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
Този е кандидат номер едно за играта от ***,по-*** и най-***.Не може да купи всичките 450 000 - 500 000 гласа дето му трябват.За съжаление има последователи,който си мислят ,че и за тях ще има от баницата.Ново ООД и кръгове около ДПС.Колко хубаво ,ама не вярно е всичко което говори - жалко за барута и парите