Борисов иска 100% от българите да гласуват

Тогава е най-представително едно управление, смята той
Обновена: 6 юни 2014 12:22 | 6 юни 2014 12:09,
261
Борисов иска 100% от българите да гласуват
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Искам 100% от българите да отидат да гласуват, защото тогава е най-представително едно управление.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента, след като лидерът на БСП Сергей Станишев се обяви за въвеждане на задължително гласуване.

Според Станишев това го изисква рестартът на държавата, защото той има нужда от масирано участие на гражданите. По думите му, за да се направят фундаментални промени, е необходима легитимност, а тя се постига, ако гласът на хората тежи.

Още по темата
„Президентът искаше задължително гласуване, а тогава БСП не искаше. Каквото искат решение да взимат, българите трябва да знаят какво е положението в момента и колко по-лошо ще стане. Пак повтарям, техните щения въобще не ме интересуват", заяви в отговор Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

„Излизаш и казваш – висока избирателна активност, например както видяхте във Франция -  70–80%, излизат хората, гласуват и след това си сърбат онова, което са избрали. Глас народен – глас Божи, е казал народът", добави лидерът на ГЕРБ.

Към август 2013 година в света има 22 държави, където е въведено задължително гласуване, показват данни от CIA Factbook. От тях едва 10 прилагат задължението на практика. Десет от общо 30-те страни, попадащи в Организацията за икономическо развитие и сътрудничество (ОИСР), имат въведена някаква форма на задължително гласуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
1
 
! Отговори
ляв избирател преди 9 години
Никой не може да ме задъли да гласувам,ако не желая,защото гласуването е право/по конституция/,а не ЗАДЪЛЖЕНИЕ.Нека преди да се изказват партиините лидери,да го съгласуват с юристи,които поне са прочели Конституцията.Прочетох,че г-жа Цецка Цачева е подкрепила лидера си,а дали е прочела какво пише в главния закон.
192
0
 
4
 
! Отговори
КИРИЛ СОФИЙСКИ преди 9 години
БЪЛГАРИТЕ ПЪК ИСКАТ 100% МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ ! АМА НИКОИ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА КАКВО ИСКАТ БЪЛГАРИТЕ , А ВСЕКИ ОБЯСНЯВА ТОЙ КАКВО ИСКАЛ! ТОВА ПЪК БЪЛГАРИНА НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА !
191
1
 
6
 
! Отговори
Спеца преди 9 години
Тоя пак лъже като дърт *** !Уж съгласен за промяна в Конституцията и ще видите как в последния момент ще се изметне и ще угоди на ДПС да не се променя текста!Договорил се е с фесовете и сега ще се усети , че ще загуби много !Хитрата сврака с двата клака !
190
0
 
6
 
! Отговори
Емо преди 9 години
В страните, в които политиците са горе-долу честни и се грижат поне донякъде за стандарта на живот на народа, няма, и не може да има задължително гласуване, защото няма нужда. Хората не гласуват в страни като Бг с корумпирани политици и престъпници, които само грабят от народа и перат пари на мафията.
189
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МНОГО Е ПРАВ В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ТУРЦИ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТЕ ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ,ЩЕ НИ ДИСКРИМИНИРАТ БЪЛГАРИТЕ ВЪВ СОБСТВЕНАТА НИ ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ
188
1
 
9
 
! Отговори
Емо преди 9 години
А бе *** не разбрахте ли, че не гласуваме защото:1. Няма за кого;2. Вие политиците се грижите само за собствения си ***, а народа натикахте в мизерия и геноцид. Ще ви повярваме, когато мутрите и корумпатите отидат в затвора, а вие върнете заграбените от "приватизация", корупция и концесии пари.
187
1
 
4
 
! Отговори
-димитър преди 9 години
***,задължително гласуване на значи да гласувате за някой,ако 80% пуснат празни пликове ще се знае че народа разбира че всички са ***
186
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всички "бъгларски" правителства са съставени от НЕ-българи, бойко не прави изключение, веднага като дойде на власт ходи до израел да се поклони...
185
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
100% от *** ще гласуват, затова и ще имаш гласове. Аз не подкрепям НИКОЕ от правителствата, не давам гласа си и така НЕ легитимирам властта ви. Ненавиждам ви всички маймуни долни.
184
0
 
1
 
! Отговори
Free преди 9 години
Otklonyavat vnimanieto na bg narod ot vajnite temi i vajnite vaprosi - 3 referenduma v edin den na temi :* da prodalji li chlenstvoto na bg v nato? - da ili ne* da prodalji li chlenstvoto na bg v eu? - da ili ne* da spre li bg narod izdrajkata na bg partii? - da ili nekmetovete da izpratyat pisma po adresite na glasopodavatelite s pokani i kratki obyasnenia kakvi sa polzite i kakvi sa vredite, prazni plikove i blanki za anonimno glasuvane v 30 dneven srok. 1 pismen razgovor po bg post?;))
183
2
 
8
 
! Отговори
димитров преди 9 години
Ако всички гласуват, то тогава Герб ще има 0.00010 %. Айде да те видим тогава дали ще говориш от името на всички !
182
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиква ,не моиш ме накара да ти гласувам.
181
1
 
7
 
! Отговори
ТОНЧО преди 9 години
ТОЯ КАНДИДАТ ЗАТВОРНИК 2 ,ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА !
180
0
 
0
 
! Отговори
ИВАНЧО преди 9 години
До ГЕРБ ПТ: КОЙТО НЕ ГЛАСУВА ,ВЕДНАГА ДА МУ БЪДЕ НАДЯНАТ ЧЕРВЕНИЯ ТУРСКИ ФЕС И ДА БЪДЕ ОБРЯЗАН ! ЗА ЖЕНИТЕ ЩЕ ИМА НЕЩО ПО СПЕЦИАЛНО ! АЙДЕ СЕГА ДА ВИ ВИДЯ СИНЬО-ГЕРБЕРСКИ ТАРИКАТИ ,БАРЕКОВЦИ И РАЗНИ РЕФОРМАТОРИ - ВИЕ СТЕ НА РЕД !
179
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При задължително гласуване-един гол *** ще впиша в бюлетината си. Нещастници. Гнусните комунисти се опитват да върнат времето си на малоумния тодор.
178
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
217/Николов, нещо си скаран с аритметиката. Каквото е казал и каже Доган-това е било и ще бъде, елементарна сметка е. ДПС е с твър и постоянен електорат, а не сбирщина от партийки ламтящи за мазното кокалче. А с времето нещата все повече ще се променят, така че трябва да свиквате. Освен това се видя докъде ни докараха другите-до последната дупка на кавала и посмешището на света.
177
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойкооо, комунистине, да гласува или не-това е право на всеки. Комунист си беше и такъв си остана. Със сигурност при задължително гласуване, бюлетината ще я получи Местан, защото се оказа по-голям демократ от теб. За комуниста род и Родина не е имало и няма.
176
0
 
4
 
! Отговори
НИКОЛОВ преди 9 години
Безхаберник ,вчера Станишев ви хвърли ръкавицата / на всички партии / по този въпрос ,ТАКА ЧЕ НЕ СЕ ПРАВИ НА *** И НЕ СИ ИЗПОЛЗВАЙ ДЕМАГОГИЯ ПАК ! ЧАКАМЕ ДА ГЛАСУВАТЕ 100% ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ , ЗАЩОТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НАДЯВАЙТЕ ЧЕРВЕНИТЕ ФЕСОВЕ И СЕ МАХАЙТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ! А ,ДОКОЛКОТО ИЗКАЗВАНЕТО ТИ ,КОЙ ТРЯБВА ДА Е ПРЕМИЕР , 85 % ОТ БЪЛГАРИТЕ КАЗВАТ ,ЧЕ ТИ НЕ ТРЯБВА И ДА ДОБЛИЖАВАШ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ! СТОЙ СИ ТАМ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И СИ ПРИКАЗВАЙ ДЕМАГОГИИТЕ !
175
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до тия дето не им се гласува - РАЯ- стоят си, мируват си и си търсят оправдания
174
0
 
1
 
! Отговори
до 212 преди 9 години
Щото си *** и ограничения ти мозък не може да асимилира ,че когато не гласуваш ти гласуваш за ДПС.Българина е *** затова не само гласуването а много други неща трябва да са задължителни.