ДПС и БСП се сдърпаха за Възродителния процес

Местан: Няма да съм толерантен "за отстъпи от базовите ценности"
141
ДПС и БСП се сдърпаха за Възродителния процес
Лютви Местан. Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан очаква ръководството на БСП да се разграничи от гласуването на свои депутати, подкрепили в комисия предложение на „Атака“, свързано с Възродителния процес.

В парламентарната комисия по правата на човека в сряда 7 депутати от левицата подкрепили предложението за отмяна на декларацията, с която 41-то Народно събрание осъди морално Възродителния процес.

Още по темата
„Отправих призив в тази нелека ситуация да потискаме емоциите  си, ако е необходимо и волево, за да дадем път на разума и разумните решения. Малко ми е трудно да преодолея емоциите си, защото отношението към Възродителния процес не е въпрос само на политика, а на ценности, които стоят над политическите различия“, изтъкна Местан.

По думите му от ДПС са огорчени от случилото се, макар предложението да не е минало при гласуването в комисията.

Местан подчерта, че няма да бъде толерантен "за отстъпи от базовите ценности, на които стъпва демократичното гражданско общество на България".

"Надявам се ръководството на БСП да преосмисли позицията на тези 7 народни представители, членове на Комисията за правата на човека", каза Местан и уточни, че не е разговарял за това със Сергей Станишев и не е засегнал въпроса на вчерашния брифинг, за да не бъде уличен в опит за етнизиране на ситуацията.

"Ако това е позиция само на отделните членове на ПГ и на комисията, но не се споделя от ръководството на БСП, оценката ми ще е една - тогава най-вероятно призивът ми ще бъде тези зрели позиции на лидера час по-скоро да се споделят от всички членове на ПГ и актива на БСП. Но ако позицията на ръководството на БСП е в подкрепа на гласуването на седемте депутати, тогава пред мен ще възникне още по-драматичният въпрос какво се е случило на Орлов мост", коментира Местан, визирайки извинението на Станишев към българските турци за Възродителния процес, което соцлидерът направи на митинга на симпатизанти на БСП и ДПС през ноември 2013 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
30 години след възродителния процес още продължават да плашат неграмотния електорат! Как не ги е срам, нали точно *** на ДС Доган, Местан и подобните им креатури бяха най-активните участници в това мерзко мероприятие!
71
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма по-*** партия от БСП,пак ги клатят кой къде ги хване.
70
4
 
25
 
! Отговори
И преди 9 години
Г-н Местан хубаво е , че тръгнахте за Турция, но ЗАЩО СЕ ВЪРНАХТЕ?С вас дослук / обща дейност/ не става.Не се дръжте като повелители на света.Ако българите като вас са фанатици и гласуват ще видите власт на куково лято.
69
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ай ся, циркове. Сега се се сетихте за възродителния процес.
68
2
 
28
 
! Отговори
Лондон калинг преди 9 години
ДПС и БСП отрочетата на БКП пак разиграват българските мишлета от всички етноси.....
67
2
 
24
 
! Отговори
Rumen преди 9 години
Едните са наследници на БКП (която все още е част от Коалиция за България) и възродяваше с калашници българските мохамедани, а другите са агенти на ДС, клеветели своите събратя през същия този Възродителен Процес. Те са донасяли кой да бъде пратен в лагер и кой убит (и Местан и Ахмед са ДС кадри) Няма какво да се дърпат. ДПС може да манипулира необразованите малцинства, но на всички е ясно че това е най-гадната ДС издънка на БКП
66
1
 
43
 
! Отговори
дпс преди 9 години
ДПС не спират с опитите да обясняват, че не са етническа партия и постоянно доказват, че са.
65
3
 
20
 
! Отговори
Мнение преди 9 години
БСП да си сменя ръководството, и то веднага!Избори ще има след лятото, и политическата нестабилност и нови партии отново са налице.Колкото по бързо се проведат избори, и този път дано повече хора да гласуват! и да покажат какво всъщност искат. ДПС показа отново че е фактор не само в политиката но и в управлението, и то през целия така наречен преход...На България в момента и трябва - политическа стабилност, инвестиции и нови пазари, мощности и международни отношения на изток !
64
2
 
21
 
! Отговори
Deep zone преди 9 години
Много дълбоко трябваше да му влезе на Серж ,че да приеме необходимостта от задължителното гласуване.
63
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А тия няма ли да се извинят за турското робство
62
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лютви, уж си умен, а не се ли сещаш, че току-що втвърди етническия бг електорат, който следващия път ще иде да гласува. Няма повече *** да определят кой какво и кога. Ако гласуват общо около 3,5 млн избиратели, то значението на ДПС в бъдещия парламент ще е по-скоро на статисти. От тук ще последва и промяната на местната власт...
61
3
 
28
 
! Отговори
Бесен преди 9 години
Станишев дано този път да си си научил урока.Следващият път се разграничи от тия махлюзи, 100% задължително гласуване и да извадим ДПС от политическата карта на България
60
1
 
5
 
! Отговори
axaxaxax преди 9 години
Ot dvama predateli kakvo iskash. Tezi sa za reciklash za gazovite kameri.
59
5
 
27
 
! Отговори
BOKO TIKVATA преди 9 години
ДОКОГА НИАКОЛКО *** *** КАТО ТОЗИ И ДОГАН ЩЕ РЕШАВАТ СЪДБАТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СЕ НАДИГНЕМ И ДА ГИ НАВРЕМ В *** ***,КЪДЕТО,ИМ Е МЯСТОТО.
58
2
 
4
 
! Отговори
до 60 преди 9 години
А пък издръжката била изплатена от двамата родители авансово, в десеторен размер, за 100 години напред
57
2
 
21
 
! Отговори
х-м преди 9 години
Досега все някой ви вземаше под крилото за да спечели изборите и се взехте много на сериозно! Тази държава се казва България и има достатъчно партии.
56
1
 
4
 
! Отговори
До Йевропейскио суд преди 9 години
До Европейския судТе могат да съдат за Бомбите в Нови Сад НАТО!!! А ти стига си писал глупости.... Наште престъпления са нищо в сравнение с Сачовете и БАТО!!!
55
3
 
9
 
! Отговори
Парламента преди 9 години
Никой до сега не е питал Българските Турци искат ли Възродителен Процес да се разгледа в Съда в Страсбург а сами си решават в Парламента вместо Народа
54
2
 
8
 
! Отговори
Европейския Съд преди 9 години
Европейския Съд може да каже дали България е винивна за Възродителен Процес , така или иначе България не може са се самосъди
53
2
 
20
 
! Отговори
Слава на България!!! преди 9 години
Как па на власт не дойде някоя Български Патриот Родинолюбец На власт да сложи ред!!! Та *** и туршии да седът мирно....Българки раждайте и въпитавайте Деца си казвайте им че са потомци на Велики Българи!!!В тях ми е Надеждата...... От всичко в България най-много обичам Българските Деца!!! За тяхното Бъдеще съм готов на всичко!!!