ДПС и БСП се сдърпаха за Възродителния процес

Местан: Няма да съм толерантен "за отстъпи от базовите ценности"
141
ДПС и БСП се сдърпаха за Възродителния процес
Лютви Местан. Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан очаква ръководството на БСП да се разграничи от гласуването на свои депутати, подкрепили в комисия предложение на „Атака“, свързано с Възродителния процес.

В парламентарната комисия по правата на човека в сряда 7 депутати от левицата подкрепили предложението за отмяна на декларацията, с която 41-то Народно събрание осъди морално Възродителния процес.

Още по темата
„Отправих призив в тази нелека ситуация да потискаме емоциите  си, ако е необходимо и волево, за да дадем път на разума и разумните решения. Малко ми е трудно да преодолея емоциите си, защото отношението към Възродителния процес не е въпрос само на политика, а на ценности, които стоят над политическите различия“, изтъкна Местан.

По думите му от ДПС са огорчени от случилото се, макар предложението да не е минало при гласуването в комисията.

Местан подчерта, че няма да бъде толерантен "за отстъпи от базовите ценности, на които стъпва демократичното гражданско общество на България".

"Надявам се ръководството на БСП да преосмисли позицията на тези 7 народни представители, членове на Комисията за правата на човека", каза Местан и уточни, че не е разговарял за това със Сергей Станишев и не е засегнал въпроса на вчерашния брифинг, за да не бъде уличен в опит за етнизиране на ситуацията.

"Ако това е позиция само на отделните членове на ПГ и на комисията, но не се споделя от ръководството на БСП, оценката ми ще е една - тогава най-вероятно призивът ми ще бъде тези зрели позиции на лидера час по-скоро да се споделят от всички членове на ПГ и актива на БСП. Но ако позицията на ръководството на БСП е в подкрепа на гласуването на седемте депутати, тогава пред мен ще възникне още по-драматичният въпрос какво се е случило на Орлов мост", коментира Местан, визирайки извинението на Станишев към българските турци за Възродителния процес, което соцлидерът направи на митинга на симпатизанти на БСП и ДПС през ноември 2013 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турчаците няма какво да драматизират.Те си имат нов ПАРТНЬОР (и в секса) който се казва Бойко Борисов.Да живее!Вечна ДРУЖБА ГЕРБ+ДПС.Анадън му, рая?!
31
3
 
24
 
! Отговори
развод ми дай преди 9 години
Добре де, БСП се развежда с ДПС, а кой ще упражнява родителските права над АТАКА, а издръжката ?
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво е станало на Орлов мост..... ееее еми нищо бе Местане просто секс!!!!!!!
29
4
 
30
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ЗА ГОСПОДИНА ОТ КАДРОТО. ГОСПОДИНЕ !А КОЙ ЩЕ СЕ ИЗВИНИ НА НАС БЪЛГАРИТЕ ЗА БЕЗЧИНСТВАТА В БАТАК, КОПРИВЩИЦА, ПЕРУЩИЦА. МЕДКОВЕЦ?!АМА ВИЕ СЕ ВЗЕХТЕ НА МНОГО СЕРИОЗНО . ВИЕ НЕ СЕ ОЛЯХТЕ АМИ СЕ О-ТЕ.ПОНЕ ЕДНО "ИВИНЯВАЙТЕ ЗА БАШИБУЗУКА,"КОЙТО ВИ МАЧКА НЕ ГОДИНА- ДВЕ АМИ 500.НИМА ТОВА НЕ СА СВИДНИ ЖЕРТВИ?!ЗА ВАС НЕ , НО ЗА НАС ДА.И НИЕ НИЩО НЯМА ДА ЗАБРАВИМ. А АКО СМЯТАТЕ, ЧЕ НЕ СЪМ ПРАВА- ДОКАЖЕТЕ МИ ГО. ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ СТЕ С ПРЕДИМСТВО. КОЙ Е МАЛЦИНСТВОТО В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА?!
28
1
 
28
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Всички партии ако са български трябва да сключат дългосрочно извънпарламентарно споразумение ДА НЕ СЕ КОАЛИРАТ С ПАРТИЯ ДПС И ЕВЕНТУАЛНИ НЕЙНИ ДЕРИВАТИ при никакви обстоятелства!
27
1
 
18
 
! Отговори
!!!!! преди 9 години
До Българийо, Обичам теНе могат да спрАт да са заедно - те са едно цяло, не си ли го разбрал за толкова години?????
26
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с този възродителен процес ,разделяте хората И НАСАЖДАТЕ ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА.Българите в днешна България са тормозени от вас в турските региони,и *** който издевателстват към българите в селата.Защо това не обсъждате днешно време на какво е подложен българина , ми само ровите в миналото и насаждате омраза или точно това целите за насаждане на етническо напрежение между нас обикновените хора
25
1
 
22
 
! Отговори
Така е при развод преди 9 години
Егати та***ака, един вид, абе ние се извинихме, ама грешка е станала, да знаете, че не сме ви се извинили. Отсреща: ааааааа, да си ги нямаме такива, извинихте ни се и чок селям ни пожелахте.
24
1
 
25
 
! Отговори
ужас преди 9 години
Какъв нахалник!Следващите политици-внимавайте с тия тирани,за да не станете за смях като БСП-ето!Ако може да слязат от политическата сцена ще бъще идеално,но *** чакат парите и пак ще бъде така!Започнаха пак да надигат глава и ще трябва наново да се помисли за възродителен процес-казвам го с пълното си съзнание,че ще бъда оплют,но истината е такава.Тодор Живков едно време не го направи от кеф ,а от зор!!Идват същите времена!!!!
23
9
 
23
 
! Отговори
Българийо, Обичам те преди 9 години
Не съм от БСП но ако спрът да се коалират с ДПС и ги Пратят в Туршията СЪМ с ДВЕ РЪЦЕ ЗА БСП!!!
22
1
 
28
 
! Отговори
Петър преди 9 години
ДПС - най-българската партия в парламента. хахаххаха
21
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много избиратели на БСП са против ДПС и одобряват Възродителния процес. ДПС не са се извинили за турския геноцид в Батак.
20
2
 
23
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Нали се целувахте на Орлов мост,чак сега пита какво се е случило?Кога ще е оставката и КОЙ чакаме да каже ?Мандатоносителят мълчи !Премиерът,дето трябва да я подаде, мълчи и чака няКОЙ да му каже !
19
2
 
8
 
! Отговори
?? преди 9 години
До анонимен 14е, ти се изказа направо.... ха-ха-ха-ха-ха
18
2
 
31
 
! Отговори
Из Историята на БГ преди 9 години
Помните ли Атентата на гара Буново??? Най-кървавия атентат в България!!! Помните ли Бунта в Ябланово!?? Имаше едно време "турско-национално освободително движение в България" през 1985г. И после се появи ДПС да виждате нещо общо??? Да и двете организации са против Българите и България!!!
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ау, нямало да е толерантен... Сега ще цака с картата за етническия мир.
16
2
 
14
 
! Отговори
? преди 9 години
До АнонименЩото беше създадено от бкп, по-точно от дс, и децата го знаят това, а ти не ли????
15
7
 
26
 
! Отговори
boc преди 9 години
Искам да бъда разбран правилно-не съм туркофил, но позицията на Местан по случая е много разумна.И ако сме истински българи и родолюбци, а не като някои от преждекоментиращите, нашия гняв трябва да бъде насочен срещу псевдонационалистическата партия Атака.Видяха че губят позиции и веднага извадиха етническата карта!
14
4
 
27
 
! Отговори
позор преди 9 години
Ееееееееееее това ли било? За това ли се разсърдиха *** и набързо ще катурнат правителството? Ами Серго нали Ви се извини бе? А на Българския народ кога ще се извините за кланетата и робството? Че много сте кимджии бе господин Местнан? България е на българите и на когото не му харесва пътя му е прав, да отива в Турция.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mestan triabva kato bylgarski grajdanin da posika ot Turkey da mu pratiat deklarazia za izivnenie za genioida nad BG i zatova che predi da stane lutvi mestan pradiado mu e bil s bylgarsko ime no poradi smyrtna zaplaha go e smenil