ДПС имат силни козове, но бързат да ги изиграят!

Стоилов: На брифинга на БСП днес няма да се обсъжда оставка на кабинета
Обновена: 6 юни 2014 11:46 | 6 юни 2014 10:05,
36
ДПС имат силни козове, но бързат да ги изиграят!
Янаки Стоилов, Снимка: Булфото

От ДПС държат силни козове в ръцете и бързат да ги изиграят, което невинаги е добър вариант, коментира депутатът от „Коалиция за България“ Янаки Стоилов пред Нова телевизия.

„Но в бриджа всичко коз невинаги е правилна тактика”, заяви той. Депутатът определи като спекулация информацията, че Сергей Станишев се гласи за премиер, но Местан го е изпреварил. „Този план е нереалистичен, защото преминава през подкрепата на други фактори“, заяви Стоилов.

Лидерът на БСП Сергей Станишев ще присъства на пресконференцията на БСП днес, но на нея няма да се обсъждат въпроси, свързани с партията, а перспективи относно управлението на кабинета, изтъкна още Стоилов.

Още по темата
Той поясни, че от няколко дни обсъждат актуалните задачи пред управлението.  „След вчерашните събития ще трябва да актуализираме някои от тях и те да бъдат ускорени. Разговаряме с повечето министри, за да видим кои са най-спешните задачи, кой какво прави и кой и докога ще го прави“, посочи Стоилов. Той заяви, че въпросът не е дали трябва да се прави ремонт на кабинета, а дали тези промени са актуални. „Ние бяхме готови да обсъждаме промени, които да засилят кабинета, но ако перспективите за неговата дейност са твърде кратки, то е по-добре тези, които са в момента, да продължат работата си”, допълни Стоилов.

Според Стоилов политическият вакуум е накарал ДПС да поиска предсрочни избори „Сигурен съм, че ГЕРБ ще продължи да афишира своето дистанциране от ДПС, но в същото време зад кулисите се договарят с тях, особено що се отнасят икономически действия“, изтъкна той.

По думите на депутата опозиционните партии имат интерес това правителство да продължи да работи определен период, за да може то да бъде изтощавано, да натрупва отрицателни реакции, което би им помогнало да извлекат ползи след това и да повишат резултата си на следващите избори.

Стоилов заяви, че не очаква лидерът на левицата да подаде оставка от партийния си пост, но допълни, че българската политика трябва да отговаря по-често на въпроса защо, а не кой.

„Правителството трябва да ускори 2 проекта -  да се издаде разрешително за строителство на "Южен поток" и възможност за изграждането на 7 блок на АЕЦ Козлодуй“, коментира Янаки Стоилов, като заяви, че България не трябва да отстъпва от строенето на „Южен поток“, но страната ни трябва да води активен диалог с Европейската комисия, за да бъдат изпълнени всички юридически и технически въпроси за изпълнението на проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: ДПСБСПоставка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агонията на "Партията" носи много загуби за България.
5
2
 
3
 
! Отговори
луд умора няма преди 9 години
Продължавайте да се кланяте на партии и те ще се държат с вас,точно,като с това,което сте - като с ***.
4
4
 
12
 
! Отговори
ех преди 9 години
Бсп може да се спаси. Нужно е само миков и маяобщата манолова да пуснат референдума за изборния кодекс и на изборите дпс няма да минат 5-6%. Няма да са незаобиколим фактор. А дано, ама надали, все пак става въпрос за *** комундрелска крадлива ***.
3
2
 
20
 
! Отговори
ифг преди 9 години
Ще се надцаквате ли, другарю? Каква е мизата? България, българите? Що за извратено мислене имате вие, комунопитеците?
2
1
 
20
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Тези червени нещастници не разбраха, че ХС трябва да работи за Държавата, а не за една Партия. ДПС имала козове. Мама ви червена. Става дума за бъдещето на България, не са вашата партийка надупена на Путин!
1
1
 
16
 
! Отговори
! преди 9 години
Ще се обсъжда какво да откраднат за последно!