Не разбрах кога трябва да има избори, призна Първанов

Промяната в БСП трябва да засегне всички нива, смята той
33
Не разбрах кога трябва да има избори, призна Първанов
Снимка: БТА

"Не разбрах от отговорите на председателя на БСП Сергей Станишев кога трябва да има избори, не разбрах какви са актуалните отношения с коалиционния партньор, не разбрах ще има ли коалиция с ГЕРБ на едни следващи избори".

Това обяви президентът (2002-2012 година) Георги Първанов в коментар за "Фокус" на позицията на лидера на социалистите от днес, когато Станишев обяви, че БСП е за предсрочни парламентарни избори, но не незабавно.

"Защото помня добре какви заклеймявания имаше по наш адрес, по адрес на АБВ. Сега чувам една обосновка на такава възможна коалиция с европейската политика и тенденция“, посочи Първанов.

Още по темата
Бившият президент допълни, че от изказването на Станишев не е разбрал каква ще бъде съдбата на партийното ръководство, "не че това има кой знае какво значение, но все пак това все още е партията мандатоносител и би трябвало да има ясен отговор пред обществото, защото управлението е функция на състоянието на подкрепящите партии".

Първанов посочи, че промяната в БСП трябва да засегне всички нива и не става въпрос само за кадрови промени.

"Сега се сещат за референдума, за задължителното гласуване. Ние вече няколко пъти предлагаме вътрешнопартийни референдуми, предлагахме във времето, когато бяхме вътре, например за съдбата на плоския данък. Ако иска една лява партия да има бъдеще, тя трябва да заложи точно на този тип механизми и поведение – повече демокрация, включително и пряка демокрация при формиране на политиките”, посочи още Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
5
 
! Отговори
От избирател преди 9 години
От яд му излезли два цирея на челото и незнайно колко на дупето.Нека свиква Първанката, така ще бъде занапред.от избирател
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агент Гоце не разбрал и не вдянал !Абе Гоце, ами питай твоя колега агент Павел фон ДПС, та да те светне .
21
3
 
9
 
! Отговори
Goran преди 9 години
Че на кой му дреме, дали ти си разбрал?
20
1
 
9
 
! Отговори
Еди Койси преди 9 години
Агент Гоце ще бъде уведомен допълнително.
19
5
 
13
 
! Отговори
мичиту преди 9 години
Че кой ще гласува за тебе веее Първанов за какво ти е да знаеш кога са .
18
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ти трябва и да разбираш, другарю Гоце, питай другият доносник, Будата, той обикновено разбира....от хранене на кучета и футболче със себеподобни хубавци! И в предателството, освен в доносничеството си приличате, тънка е границата между престъпниците, прикрита или не!
17
7
 
16
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Аз пък не разбрах Първанов каква работа има да коментира БСП, след като вече дори не членува в партията? Кой е искал мнението му за комунистическата партия? Този човек хем напусна БСП, хем говори за тях под път и над път. За своето АБВ и дума не обелва и после се чуди защо взел само 3 %. Дори онзи съсел Сергея, макар само да плюе Бойко и ГЕРБ, поне говори за партията си. Този като едно изхвърлено куче скимти отстрани и дава мнения, които никой не е искал.
16
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво като не си рабрал бе другарю доносник?На тебе ти е все едно,кога ще са изборите,няма вече с крадени от бедните българи пари да ходиш на лов и няма повече да раздаваш ордени на крадци и престъпници!Капиш?Стигнал си до там да си *** и патерица на банкянската мутра,а народа не обича предателите!
15
2
 
19
 
! Отговори
TTT преди 9 години
Ииииии като че ли това е едно от многото неща които не си разбрал от много време насам , *** продажник!!!!!
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе те за изборите всички разбраха, само Гоце не бил вдянал. Сигурно трябва да има специално обръщение лично до него. По важното е, че до момента никой не е разбрал, какви решения за управлението на България предлага Първанов. Няма такива, за съжаление.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Бъ Въ Гъ Зъ.
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
явно не си разбрал г-не,че след като предаде 97г. тези които ти повярваха-ти просто нямаш никакъв шанс.напъвай се,строй си новата партия,изказвай се все по-жлъчно.ще дойде момент когато ще разбереш,че просто те презират.
11
1
 
21
 
! Отговори
reostat преди 9 години
Aз пък съм за България че ми е само една и съм за калашник че да не остане нито една партия и да останат законите де ще са за всички и правата ще са за БЪЛГАРИТЕ а не за малцинствата
10
6
 
15
 
! Отговори
Млад социалист БСП преди 9 години
Скрий се, Трипер.
9
3
 
13
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До Скачаща ГЪСКА,Едва ли 3.5 г. са проблем в държавата ни!Както и сега,който дойде след тази тройна ламя,няма да се справи.Не вярвам да мръднат доходите ни след тази 1 година безвремие,липса на инвестиции,липса на нови работни места!Но привлечени"чужденци-емигранти",за които от Европата дават пари!Европейски проекти за малцинствата-да им строим жилища и интегрираме!Със социални помощи детски и майчински икономиката ни няма да тръгне!Това са пари само за оцеляване!Кой да е в затвора- има съд.
8
7
 
13
 
! Отговори
Към партията преди 9 години
Води ме, Партийо, води ме, под строй зад Серговия флаг! Мъждукай с неговото име, докато те погълне мрак !
7
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Специално за Първанов, избори повече няма да има!АБВ - ЮЯ (точка)
6
13
 
9
 
! Отговори
Скачаща ГЪСКА преди 9 години
Ех РАЛИ1наистина:назад е да свалят цените на токаназад е ЦвЦв да е в затворанонапред е:да надигнат поне малко пенсии, майчински, минимална заплата и други дребни нещада тръгне икономикатаи други дребни работиПри условие, че 4 години ГЕРБ ги държаха във фризера - доходите де?
5
6
 
15
 
! Отговори
УТОЧНЕНИЕ от ...... преди 9 години
Г-н Георги Първанов, не е бивш президент?Той е биш комунист и бивш член на БСП и настоящ предател в БСП?!ТОй не разбра ли, че изборите ще бъдат когато президента Плевнелиев ги определи/насрочи и когато парламента се разпусне?
4
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първанов не е цвете за мирисане, ама в сравнение със Станишев и Местан е доста по-морален и достоен. За такива недоразумения като Бокен и Бюреков изобщо не говоря. Колкото до мен, аз съм за десните партии и най-вече за Реформаторския блок в лицето на Радан Кънев (макар Кунева да ме дразни).