Орешарски бил готов всеки момент да си подаде оставката

Министрите влизали в 4-месечен режим на работа
Обновена: 6 юни 2014 07:16 | 6 юни 2014 07:14, Веселина Йорданова
118
Орешарски бил готов всеки момент да си подаде оставката
Пламен Орешарски. Снимка: БТА, архив

Министрите, които бяха в България, изключиха телефоните си веднага след като лидерът на ДПС Лютви Местан обяви трите варианта за предсрочни избори, пише "Стандарт". Червените министри на пожар отидоха на "Позитано" 20 за среща със соцлидера Сергей Станишев. Малко след 14 часа плъзна слухът, че шефовете на ведомства от БСП хвърлят колективна оставка. Той обаче не бе потвърден.

Министрите влизат в работен 4-месечен режим, обясняваха висши социалисти. Това било максималният срок, който правителството можело да изкара. Трябва да се предвидят и да се довършат неща в рамките на тези 4 месеца, коментира неофициално представител на изпълнителната власт.

Първа в централата на БСП се яви образователната шефка Анелия Клисарова. Ще работим, докато можем, не се страхуваме от избори, заяви тя на излизане. Клисарова припомни, че само преди дни е предложила за всеки клас по всеки предмет да има само по един учебник.

Веднага след нея в кабинета на Станишев влезе Драгомир Стойнев. Продължавам да работя, подготвям посещение за Китай, каза след разговора той. Председателят на парламента Михаил Миков и външният министър Кристиан Вигенин пристигнаха един след друг.

На тръгване Миков запази ледено мълчание. Вигенин носеше няколко папки и лаконично отбеляза: "Има още някои неща за свършване".

Премиерът Пламен Орешарски запази мълчание през целия ден. Той е готов всеки момент да подаде оставка, казаха депутати от БСП, разговаряли с него в Министерски съвет. Още в първите минути от изявлението на Местан избраници буквално изхвърчаха като тапи от пленарната зала към премиерския кабинет. Не може да се работи така, очевидно е, че отиваме на избори, коментираха те след срещата си с премиера.

Орешарски дал да се разбере, че не приема критиките на "Позитано" 20, че кабинетът не провежда лява политика, и дал пример със закони, които след като минат през пленарна зала, "не можели да се познаят". Без да посочва имена, премиерът отбелязал, че някои от соцдепутатите правели коренни промени върху членовете и алинеите, предложени от Министерски съвет, и така законодателството куцало.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да подава, какво чака?! И това ли да му наредят? Има ли доблест и малко мъжко останало в тоя ***??
100
0
 
4
 
! Отговори
USA преди 9 години
До АнонименBravooooo..Za komentara..
99
0
 
4
 
! Отговори
USA преди 9 години
EXooooo Platenite Draskachi kade ste..Ne plashtat li veche...
98
0
 
2
 
! Отговори
USA преди 9 години
Toja e gaden za vlast chaka da mu kagat da se maxa...
97
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Ами тогава "старт".
96
0
 
6
 
! Отговори
VB преди 9 години
Другари много късно се сещате.
95
0
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 9 години
До друг българинЦените можеха и да са ниски ако ДУПЕтатите не гласуваха заедно законът за ВЕИ, нямаше АЕЦ БЕЛЯне и южен пУток! Никой не ги задължаваше да приемат цена 70ст/квч, а просто преференциална. Никой не ги задължаваше да строят Белене ако няма пари. А южният поток изобщо не е български проект. Той е вреден за България защото ни заробва за руската мафия. Да не говорим че и пари ни струва.
94
2
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
БЪЛГАРИ СЪБУДЕТЕ СЕ! ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРИЯ! ИЛИ ИСКАТЕ ОЩЕ 500 години!!!!!!!!!!!!!111
93
1
 
8
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
Днес ние правим избор, който е по-съдбовен отвсякога. Европейската ни принадлежност, бъдещето на децата ни и народа ни е в ръцете на най-безскрупулните продажници, някога управлявали България. Ако ги оставим да извършат предателството Южен поток морски газопровод и да вземат 30-те си сребърника губим всичко, включително остатъчното си достойнство на граждани на една все още европейска страна. Днес не е достатъчно да протестираме ние просто трябва да ги изхвърлим този път окончателно.
92
1
 
6
 
! Отговори
друг българин преди 9 години
До българинОставката не решава проблема с повишаването на цените на тока и парното. Те ни правят на маймуни, мисля че е време да се разиграе сюжета на "Планетата на маймуните".
91
0
 
16
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Това, което Орешарски трябваше да направи веднага след изборите се нарича искане вот на доверие! При липса на такъв следваше ОСТАВКА, а всичко което сега се случва е политическа игра, пазарлъци, надцакване, вадене на скрити козове и нищо повече от една обикновена демагогия за пред глупавия народец! Жалко за България...ама като са прости, наивни и заспали мнозинството, така ще е от тук нататък!
90
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То хубаво ще има избори, ама всяка една партия (или пребоядисаните й членове) вече са били ИЗБИРАНИ в миналото и са се насир*ли яко.А пък в партията на Бареков е такъв *** от опортюнисти, че не е истина - разни пачи от НДСВ и т.н.
89
0
 
7
 
! Отговори
Спомни си обещанието преди 9 години
...Да си изпълниш обещанието за данъчните декларации.Беше казал че са много сложни и объркващи и трябвало да са само четири листа ! Трябвало да се оправят. Хайде първо ги оправи пък след тава напускай.
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ...Амфетамини.
87
1
 
14
 
! Отговори
777 преди 9 години
до кога ще се правят тия анализи 30дни след изборите само слушаме за анализи, анализите си ги направиха хората вие само си дайте оставката
86
4
 
7
 
! Отговори
ime преди 9 години
Слабаци.Как може да се подавате на натиска на ДПС? Миналата година постоянно протести и успяхте да се задържите. Сега едно калпаво заявление на един пишман политик и сте готови да се огънете. Бог да ни е на помощ от това, което ще последва.
85
1
 
17
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
Не си готов за оставка, не си готов на всички ни е ясно само един милиард заем не стига, друго си беше да вземеш още 3-4 милиарда и да си ги поделите в БСП.
84
0
 
18
 
! Отговори
BG преди 9 години
На тъпите комунисти които почнаха да плюят турците и ДПС нека все пак да напомним че преди не много време правиха заедно митинг ! И цяла България видя как Станишев и Местан бяха "цуни-гуни", че за Възродителния процес им се извиниха .... !До вчера целувки и прегръдки, а като чета писанията на комунагите - президента бил ***, Борисов бил с Ердоган, Герб били с ДПС и други подобни ! Ами че нали това са ви първите дружки бе, другари ! Без ДПС щяхте да сте на власт ... ама друг път !
83
0
 
9
 
! Отговори
българин преди 9 години
Оставката - ДА, НО преди една седмица ДКЕВР тайно УВЕЛИЧИ ЦЕНАТА НА ПАРНОТО в цялата страна с 12-19%. ВСЯКО ДОМАКИНСТВА С ПАРНО ЩЕ ПЛАТИ 200-350 лв. ПОВЕЧЕ ИДНИЯ СЕЗОН. ТОВА Е УБИЙСТВЕНО и ЗА ТОВА УВЕЛИЧЕНИЕ НЯМА НИКАКВИ ОБЕКТИВНИ ПРИЧИНИ. НЕ СПЕТЕ, БЪЛГАРИ, ДУШАТ НИ И НЯМА КОЙ ДА НИ ПОМОГНЕ. НА ПРОТЕСТ НА УЛИЦАТА ПРОТИВ УВЕЛИЧЕНИЕТО, ПРЕДИ ДА СА ГО ПРИЕЛИ ОФИЦИАЛНО. НА ПРОТЕСТ НА УЛИЦАТА, ДОКАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО чрез ДКЕВР НЕ ОТМЕНИ УВЕЛИЧЕНИЕТО, преди да даде оставката. ПРОТЕСТ НА УЛИЦАТА СЕГА!
82
4
 
2
 
! Отговори
ганю преди 9 години
веске колко ти платиха да напишеш тази статия ?