БСП ще загуби от задължителното гласуване!

Необходими са бързи избори, смята Георги Първанов
Обновена: 7 юни 2014 09:28 | 7 юни 2014 09:27, Красимир Ангелов
93
БСП ще загуби от задължителното гласуване!
Георги Първанов. Снимка: Булфото

БСП ще загуби при един задължителен вот, също както и всички партии с твърди ядра, прогнозира президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

По думите на лидера на АБВ елементарното обяснение на действията на Сергей Станишев е, че това е стъпка на някой, който иска да оцелее до есента. ГЕРБ, заедно с ДПС, може би имат най-съвършената технология за манипулация на вота и те също ще загубят от задължителното гласуване, прогнозира Първанов.

Още по темата

Той добави, че по принцип е против задължителното гласуване, но призна, че това е единственият начин да се прекрати контролирания и купения вот.

Въпреки това Първанов определи подобна мярка като временна и посочи, че и в други държави тя е била такава. "Големият въпрос е как държавата ще санкционира гражданите, които не гласуват, включително българите в чужбина", попита той.

Бившият държавен гласа бе категоричен, че бързи избори са необходими, защото "агонията няма смисъл да продължава".

Според Първанов след изборите е най-добре в България да има еднопартийно управление, което по думите му обаче е малко възможно. Затова, според лидера на АБВ, на страната й трябва голяма коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
8
 
42
 
! Отговори
tt2 преди 9 години
Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен, и аз имам пълно човеческо право да го прокълна от сичкото си сърце и душа, ако той и занапред остане така равнодушен към своята горчива съдба. Проклет да е, ако той не въстане против своите кръвопийци!(Знаме, г. I, брой 4 от 5 януари 1875г.)За кого и за какво аз пиша...?Христо Ботев
50
8
 
42
 
! Отговори
tt2 преди 9 години
Няма какво да се лъжем - каквито *** са днес масата от българите - такива са били и 5 века под робство.Тия думи на Ботев не са случайни - Но нашия православен народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила.
49
10
 
35
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 9 години
Логични и според мен правилни разсъждения от един кофти тип.
48
13
 
36
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"БСП ще загуби от задължителното гласуване!" Първанов ,нали за това имаш не малка роля и ти. Какво си се разтревожил? Гледай си АБВ -то и не се занимавай с БСП. Тя може и без теб.Ще го докаже.
47
11
 
45
 
! Отговори
tt2 преди 9 години
Естествено, че са им необходими бързи избори да заметат следите. Тоя комунистически *** твърди, кои партии щели да загубят. За тях са важни партиите, не България.
46
10
 
44
 
! Отговори
Валери преди 9 години
Селският хитрец Гоце както винаги мисли само за далаверата, какво щяла да спечели или загуби някоя партия. Интересите на държавата естествено не го интересуват, за него са важни само парите. Която държава плаща най много тя му е родина, докато някой не предложи повече.
45
20
 
35
 
! Отговори
HOLOKOSTA преди 9 години
samo A B V
44
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напротив, много избиратели на БСП недоволни от ЕС, ДПС и турците, ще излязат сега и ще гласуват. Но зависи и дали БСП ще иска по-близки връзки с Русия както беше преди с БКП.
43
13
 
43
 
! Отговори
а ти още повече преди 9 години
Предател, не се изказвай
42
11
 
46
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ПО-СКОРО ГО Е СТРАХ, ЧЕ ТОЙ ЩЕ ЗАГУБИ ОТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО КОЕТО Е ГАРАНТИРАНО :DDDDПЪРВАНОВ Е ПЪТНИК!
41
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бай Първане, Станишев вчера тебе бъзна, а не толкова ДПС! Те са във възход и никой не може да ги спре.Демографията най - малко е такава и знаем кой стои зад тях.
40
18
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия комунисти не се ли изметат, не само задължителното гласуване ще върнат като при *** им Тодор, но и червените връзки. Какво задължително гласуване бе ***, на бюлетината си един гол червен *** ще ви нарисувам. Ще изчезнете заедно с електората си, който се стопява с времето, малко ви остава.
39
11
 
41
 
! Отговори
ДА БЕ... преди 9 години
ДА БЕ, БСП ЩЕ ЗАГУБИ А ТИ ЩЕ СПЕЧЕЛИШ ХА ХА НЕСТИГА ЧЕ НАПРАВИ МРЪСНО НА БСП А И НЕ СЕ СРАМУВАШ ДА КОМЕНТИРАШ ОЩЕ БСП НЕ ТИ ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ ТОЧНО ОБРАТНОТО АКО МЕ РАЗБИРАШ
38
18
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За ДПС-винаги, за комунист-никога
37
20
 
36
 
! Отговори
The Democracy преди 9 години
Гласуването е право, а не задължение!
36
8
 
49
 
! Отговори
Един от народа преди 9 години
БСП може да загуби от задължителното гласуване, но народа сигурно ще спечели от него. Не у необходимо санкции за това гласуване. Нужни са поощрения, на всеки гласоподавател да се дава бон на стойност 20 лв. с които може да си плати данък сгради, задължителна застраховка на недвижимото имущество и т.н.. Всичко ще си дойде на мястото и най-вече да се сложи бариера , без основно образование да не се допускат до урните.Това лесно ще се установи от служба ГРАО на общинит
35
9
 
38
 
! Отговори
дядо преди 9 години
@Денислав,ако всички комунисти хванат влака за Русия,то и герб няма да ги има бе пич ;)
34
8
 
33
 
! Отговори
Да Гъе ба преди 9 години
Пундю, като типична чужда ***, не коментира наглостта на америчката амбасадорка, а ни занимава с въпроса за ланшния сняг!
33
8
 
40
 
! Отговори
а...я преди 9 години
Гоце вече е от партията на независимите,от тях нищо не зависи.
32
8
 
40
 
! Отговори
акуд преди 9 години
За Българите е важно не бсп а дпс да ги няма в парламента