БСП ще загуби от задължителното гласуване!

Необходими са бързи избори, смята Георги Първанов
Обновена: 7 юни 2014 09:28 | 7 юни 2014 09:27, Красимир Ангелов
93
БСП ще загуби от задължителното гласуване!
Георги Първанов. Снимка: Булфото

БСП ще загуби при един задължителен вот, също както и всички партии с твърди ядра, прогнозира президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

По думите на лидера на АБВ елементарното обяснение на действията на Сергей Станишев е, че това е стъпка на някой, който иска да оцелее до есента. ГЕРБ, заедно с ДПС, може би имат най-съвършената технология за манипулация на вота и те също ще загубят от задължителното гласуване, прогнозира Първанов.

Още по темата

Той добави, че по принцип е против задължителното гласуване, но призна, че това е единственият начин да се прекрати контролирания и купения вот.

Въпреки това Първанов определи подобна мярка като временна и посочи, че и в други държави тя е била такава. "Големият въпрос е как държавата ще санкционира гражданите, които не гласуват, включително българите в чужбина", попита той.

Бившият държавен гласа бе категоричен, че бързи избори са необходими, защото "агонията няма смисъл да продължава".

Според Първанов след изборите е най-добре в България да има еднопартийно управление, което по думите му обаче е малко възможно. Затова, според лидера на АБВ, на страната й трябва голяма коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
9
 
35
 
! Отговори
писна ми преди 9 години
До Анонимен 81 - А ГЕРБ щото не е, така ли? Орешарски няма от какво да се срамува! Всичко, което се направи е в правилната посока! Вие трябва да се срамувате, които само плюете положителното, а се възхищавате точно на тези, на които им излязоха и записи, в които най-позорно тъпчат законите в тази държава и личат злоупотребата с власт и влияние по най-високите етажи на държавата; възхищавате се на тези, които ви тъпкаха и изхарчиха милиарди без лев за нито една прослойка в обществото...Жаалки сте
70
8
 
34
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Как щяла България да санкционира българите, неживеещи в България, ако не гласуват. Много просто - като ги отреже от гласуване! Те и без това са загърбили родината си!
69
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРЕДАТЕЛ,
68
10
 
32
 
! Отговори
Агент Купър преди 9 години
По-добре да загуби бесепето ви, но да спечели цял един народ. Същото се отнася и за абевето ви, и за депесето ви, и за атаката ви, че и за мензурата ви или цензурата, каквото беше там изсмукано от безмозъчието ви.
67
8
 
34
 
! Отговори
ИВАН преди 9 години
ТЕЖКА Е ЦАРСКАТА КОРОНА НА ДУРАЖКАТА ГЛАВА.....НАС НИ УПРАВЛЯВАТ ХОРА БЕЗ ЖИТЕЙСКИ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ....ПЪРВО НЕ ЗНАЯТ КАК СЕ ИЗКАРВАТ ПАРИ А ЗА ХАРЧЕНЕТО ДА НЕ ГОВОРИМ...
66
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя се е .....до ушите отвсякъде, така че губи без и със задължително гласуване. Зад нея са само старите комунисти, част от пенсионерите, малко безработни и малко ***. Ако не е ДС да я крепи с различни манипулации и непозволени хватки, отдавна да е в забвение. Не може само на думи да си социален, а на дело единствено платените ти постоянни функционери да са милионери. По съвета на ДС подкупиха и доста свои коалиционни партньори, както и част от опозицията. Всички те мълчаливо подкрепят БСП.
65
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 80Защо забравяш РБ и ГЕРБ? Всичките тръгват от едно котило и до ден днешен не са дорасли до ниво държавници, т.е. да мислят първо за България и българските граждани и едва след това да се съобразяват с външни желания и намерения.
64
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП+АБВ+ДПС+АТАКА+ВМРО+ББЦ=БКП МАФИЯ!
63
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП+АБВ+ДПС+АТАКА+ВМРО +ББЦ = ЛЮПИЛНЯ НА ОЛИГАРСИ И ПОЛИТИЧЕСКА ЧЕРВЕНА МАФИЯ!
62
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
некадърен триперлия,ченге,русофил,комунист и менте демократ!
61
9
 
32
 
! Отговори
от София. преди 9 години
идеята е отвратителна. но пък едно ще бъде забавно. Ще се развихри въображението от псувни, епитети и забавни бележки.
60
9
 
32
 
! Отговори
Aydin преди 9 години
hahaha...kato zadaljitelnoto bulgar obrasovanie v bulgaria... a ima kupista bulgar grajdani da ne mogat da pishat i chetat, ne samo na bulgar ezik, ami i na drugi ezici - hem daje i na darjavni slujbi sa gi naznachili dps i bsp.:)))))hei, hora, bulgari i bulgarki, :) puskaite v neta kopia na takiva bulgar dokumenti ot bulgar mestna i bulgar centralna administracia - pokajete na sveta "polzite" ot zadaljitelnoto bulgar obrazovanie do 9 klas! :)))
59
12
 
32
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
моля ви,стига с това задължително гласуване,щом можете да пишете,значи можете и да четете,запознайте се с разликата,между право и правомощие
58
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цялата държава се върти около това Станишев да си намери престижна и високоплатена служба в брюксел
57
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБВГЗ
56
8
 
43
 
! Отговори
7 преди 9 години
за бсп не знам, ама абв отива канала
55
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!
54
9
 
40
 
! Отговори
Харалампито преди 9 години
Българите! Българите трябва да спечелят! А не тази или онази партия!
53
22
 
40
 
! Отговори
777 преди 9 години
ТОВА, ЧЕ ВСИЧКИ ТУРЦИ ГЛАСУВАТ СА МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ!ПОЛОВИНАТА ТУРЦИ И ПОМАЦИ НЕ ГЛАСУВАТ, ПОКАЗВА ГО И СТАТИСТИКАТА, И ОТ ЛИЧЕН ОПИТ ГО ЗНАМ! ПРИ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ВОТ ДПС Е ВТОРА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА! ЗА БСП ОТ НЕГЛАСУВАЛИТЕ НЯМА КОЙ ДА ГЛАСУВА, БСП МОЖЕ ДА ПАДНЕ ДО 4-ТО МЯСТО!
52
9
 
47
 
! Отговори
tt2 преди 9 години
И днес над 3 милиона човека не се интересуват какво се случва извън дворния им клозет - дори ги мързи да гласуват. Малцина се опитват да направят нещо, но стадото зяпа сапунките и чалгите на поробителя. И после дпс кадри били нам къде.