Хората трябва да излязат да гласуват, призова Първанов

Той поиска партиите да започнат да правят реални политики
Обновена: 8 юни 2014 15:18 | 8 юни 2014 12:43, Анисия Иванова
69
Хората трябва да излязат да гласуват, призова Първанов
Георги Първанов. Снимка, архив Булфото

Хората би трябвало да излязат да гласуват, когато видят промени в политиката. Това каза Георги Първанов на пресконференция след провеждането на Национален съвет на АБВ.

По думите му няма нищо лошо в това да се търсят механизми да се увеличи участието на по-голяма част от избирателите, за да се елиминира влиянието на купения вот, но това не бива политическият дебат в момента да се изчерпва с тази тема.

Още по темата

Миналата седмица от ДПС поискаха провеждане на предсрочни избори. Лидерът на движението Лютви Местан заяви, че анализът на резултатите от евровота показват, че правителството не може да изпълни мандата си. От своя страна БСП бяха изненадани, но приеха с идеята. Те обаче заявиха, че не са съгласни с незабавното провеждане на изборите и поискаха задължително гласуване.

"Отговорността в политиката е партиите да започнат да правят реални политики", допълни още Георги Първанов. "Темата за задължителното гласуване, заедно с въпроса кога да бъдат проведени изборите изчерпва политическия дебат в момента. За мен това не е нормално. Ние искаме да видим политически дебат, сега, в контекста на започващата политическа кампания", заяви Първанов.

Според него въвеждането на задължителния вот не трябва да се случи само с промяна в Изборния кодекс, защото винаги може някой да го атакува в Конституционни съд и да го събори и се обяви за промяна в Конституцията.

По въпроса за датата на предсрочни парламентарни избори Първанов заяви, че позицията на АБВ е за бързи, но не прибързани избори.  Той е категоричен, че правителството е в агония и това не бива да продължава прекалено дълго. Датата има значение от гледна точка на изборния процес, обясни Първанов. Той обаче смята, че време за предсрочния вот в началото на септември е изгодно и би обслужило само „майсторите на технологията Цветанов и Пеевски”. Първанов е категоричен, че партии и коалиции, които държат на коректност, както АБВ, имат нужда от малко повече време, за да стигнат до хората с идеите си и да спечелят доверието им.

Георги Първанов предложи да се изработи декларация за национално съгласие. Идеята е да се разшири територията на съгласието между партиите, използвайки територията на Президентството. В тази декларация би трябвало да залегнат няколко ключови въпроси - бюджет 2015, развитието на българската енергетика и промени в изборния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоце,скрии се под нечия ПОЛА! *** с *** крадлив!
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА СУБСИДИИТЕ НА ПАРТИИТЕ ! МИЛИОНИ, КОИТО КРАДАТ ОТ НАШИТЕ ПАРИ И ГИ НАЛИВАТ В ПАРТИЙНИ КАСИ И В ДЖОБОВЕТЕ СИ !
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алоо тройният шлем! Предател мръсен, пак се натискаш! Съд за вас юди!!!
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредният лъжец и крадец!
48
2
 
12
 
! Отговори
ЗА КОГО, БРЕ ? преди 9 години
За кого да гласувам?! За тебе,за Боко,за фесовете,за *** или за оня 'Хитлер' от ха така?!... За бесепарите или за дебелия лафкаджия?...Или може би за някои от царисчетата и сателитните им синьо-жълти партийки с лидери знаещи да казват само Йес?...За кой??? Дайте алтернатива някаква!Или по-оферта ви е да викате с пълно гърло ГЛАСУВАЙТЕ, а риторично да мълчите на въпроса ЗА КОГО?...Само си чешем яно езиците и ефекта пак ще е НИКАКЪВ...Май наистина е по-добре през Терминал 2. ЕДНОПОСОЧНО!!!
47
1
 
8
 
! Отговори
S O S ! преди 9 години
ТРИПЕР!
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАПО ДЕ ТУТИ КАПИ!
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агент Седефчов се чуди как да си пробута АБВ-то на промитите рубладжийски мозъци...А всички са наясно,че АБВ+БСП+ДПС+АТАКА+ББЦ+ВМРО = БКП/дс,кгб
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Социалистите трябва да гласуват за абв защото бсп няма. Има една фамилия и около нея глутница хиени дето оглозгаха столетницата.
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧЕРВЕН *** !
42
1
 
6
 
! Отговори
Ей преди 9 години
До Анонимен 47, Много сте краен в изказванията си. Какво ти е виновна държавата, че проклинаш така. Щом не ти харесва в БГ има терминал. Светът е глобален. Излез от БГ и се докажи. Народът не е прокълнат, има достатъчно нормални хора в БГ,които живеят и работят. Затова, че нямаме свестни политици ,народа и държавата не са виновни да ги проклинаш. Но ти си знаеш, по този начин показваш колко си слаб и че си ***.291
41
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА!ДОЛУ БЕСЕПАРЩИНАТА И АБВ -ИДИОТЩИНАТА!ДОЛУ СОЦ.КОМ. ПРОСТАЩИНАТА!ГОЦЕ - МЛЪЪЪЪЪК!
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоце е мазен комунистически ***-богаташ - спонсориран от българските и руските мафиоти!
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАЙ - ДОБРЕ ЩЕ Е АКО АГЕНТ ГОЦЕ триперлията СИ ТРАЕ....ДО ВЧЕРА БЕШЕ КОМУНИСТ,А СЕ СЪБУДИ "ДЕМОКРАТ"...***!
38
2
 
8
 
! Отговори
Дургарю Първанов, преди 9 години
няма за кого. И ти, и останалите психоболни, дето шетате из България и и твърдите, че работите за народа, всъщност сте елемнтарни лъжци и крадци, за къч *** да узаконяваме положението на кой да е политик във властта? Яжте я, като 90% негласували, най-после някой съсед може и да ни превземе, защото сме се превърнали от държава в територия.
37
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ти гласувам ли, скапана, прокажена държава?!?! Ще гласувам за това да изчезнеш от лицето на земята сякаш никога не си била, ти и прокълнатия ти народ. *** чалгаджийска.
36
1
 
15
 
! Отговори
Педро Клатимадейра преди 9 години
Единствено ЗАДЪЛЖИТЕЛНО бих ви Е**Л всички политици.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До eve1ЕЕЕ добави и Александър Томов.
34
0
 
17
 
! Отговори
до Гоце ефенди преди 9 години
За кого да гласуваме-изборът е само между американски руски турски и еврейски *** и агенти ,прадлагащи един и същ криминален модел на управление и 300-400 лева заплата, а не национално отговорни политици и патриоти.Платха ви добре да унищужите държавата и народа ни,а сега се правите на спасители.Сещате се кой политик какво продаде или унищужи,няма да напомням.и това родължава.В какво да вярвам?
33
2
 
6
 
! Отговори
eve1 преди 9 години
По принцип всички политици са ми неприятни но най-омразен винаги ми е бил този човек на снимката-Георги Първанов.