"Атака" внесе сигнал в Сметната палата срещу ББЦ

Имало сериозни нарушения при отчитане на дарителите на ББЦ
Обновена: 9 юни 2014 20:03 | 9 юни 2014 17:31,
51
"Атака" внесе сигнал в Сметната палата срещу ББЦ
Снимка: архив, Булфото

Депутатът от ПГ на "Атака" Миглена Александрова внесе сигнал в Сметната палата за сериозни нарушения при отчитане на дарителите на "България без цензура" /ББЦ/, съобщиха от пресцентъра на политическата партия.

Според представителите на "Атака" 168 души, посочени в отчета на ББЦ като дарители, не са представили исканата по закон декларация за произход на средствата, когато те надхвърлят размера на минималната работна заплата.

От "Атака" посочват, че тази декларация липсва в отчета, публикуван в официалния сайт на Сметната палата.

Видно е от публичния регистър към Сметната палата, че липсват извлечения от банкови сметки, както и по никакъв начин не е видно, че сумите, надхвърлящи 1000 лева, са преведени по банков път, е посочено в сигнала. От описаните 168 дарения 96 са за суми, надхвърлящи 1000 лева, уточняват от "Атака".

Имаме основание да твърдим, че коалицията на ББЦ, ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" е злоупотребила с лични данни и е вписала като фиктивни дарители в отчета си лица, които не са участвали в дарителската кампания, се посочва в сигнала.

Те искат да бъде извършена проверка от Сметната палата за съответствие между размера на дарените или предоставени средства и размера на доходите на дарителите за периода 2009-2014 година.

От "България без цензура" заявиха, че сигналът“, внесен от "Атака", е "неграмотен и абсолютно неоснователен". "Дарения са извършвани както на коалиция „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден, така на ПП „България без цензура“, което не налага оповестяване на дарителски декларации. Задължението за предоставяне на банково извлечение за даренията трябва да бъде представено до 30 дни след приключването на предизборната кампания и това ще бъде извършено в срок", казаха от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
14
 
! Отговори
Диди преди 9 години
Браво на АТАКА! Напред към победата!
37
0
 
14
 
! Отговори
Дая преди 9 години
Поздравявам АТАКА, че се възпротивиха на статуквото,в което участва ББЦ,купувайки гласове. Материалните са на лице,сигналът също,надявам се органите на реда да си свършат работата и тези циркаджии да получат заслуженото.
36
0
 
15
 
! Отговори
Ниа преди 9 години
ББЦ се ораха жестоко. С глас съм се смяла на глупостите им. Дават в живо предаване жена,която фигурира в списъците им като дарителка. Същата е безработна и гледа семейство с минималната заплата,която мъжа и заработва,обаче от въодушевление виждаш ли дарила ББЦ. Чувай Боже и пази. Питайки я дали наистина е дарила,тя загуби ума и дума,дори ен била виждала на живо 1000лв.,какво остава да ги е дарила. Смятайте какви са приомите на "новия политик".
35
0
 
15
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Браво на АТАКА, но като знам нещата в България как се случват, много се съмнявам, че тези измамници от ББЦ ще бъдат наказани.
34
0
 
19
 
! Отговори
смяна преди 9 години
Следващият с маса БАРЕКОВ, но не от пласмаса желязна ще му трябва.
33
0
 
20
 
! Отговори
божо преди 9 години
руснаците си направиха партията на бареков,повече атака не им е нужна
32
2
 
15
 
! Отговори
USA преди 9 години
V USA , che i na dvata Amerikanski kontinenti Volen Siderov si go obichame mnogo poveche ot BSP,GERB ili drugi novi igrachi na scenata. Takz che ot Amerikite samo mozheme otnovo da podkrepim Vlen pri novoto glasuvane. Mnogo e tyzhno che pak ot Amerikite trjabva da kazvame na rodinata che samo Volen e pravijat i seriozen politik , no nishto, nikoga njama da se izmorim da go povtarjame shto e za dobroto na majka Bylgarija.Do skoro,do novite izbori , samo ATAKA !P.S.vizhte i kakvo stava i v Evropa!
31
3
 
23
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
До АТАКИСТ Пиши си името да знаем кой е виновен Волен да стане милионер , да подкрепя турците и да целува ръка на лидера на Мафията др. Кобзон , който е и евреин . Забрави ли великите книги на вожда си уж срещу " Бумеранга на злото " ? Забрави го - ще ти е по -лесно да преживееш , че са те мамили толкова години .
30
0
 
15
 
! Отговори
Винету преди 9 години
THE PATRIOT. Никога не казвай никога? Това ще го чуваш пак, и пак, и пак. Просто се върни до 25 май.
29
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Атака" ли?Тези пък кои бяха?
28
4
 
23
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Има там едни рубли и сидер ага и бардуков не могат да си ги разделят !!! бардуков направи едно единствено добро на България - затвори фирмата сидер ага и прецакани ЕОД !!! Обаче сега фирмата бардуков и прецакани ЕОД дава надежди за всички прецакани , прекарани и пре**ани !!!
27
6
 
22
 
! Отговори
европеец преди 9 години
Трябва да помолим нашите съюзници от САЩ за помощ срещу Атака, а Сидеров да бъде екстрадиран там и осъден на смърт!
26
22
 
22
 
! Отговори
ВОЛЕН ПРЕМИЕР преди 9 години
АТАКА ще се върне по-силна от всякога и ще размаже соросоидно-герберастките мутри!!! Нашето време идва, защото цяла Европа се надига срещу масонската структура, наречена *** съюз!!! Целият свят осъзнава, че световният жандарм САЩ, който се управлява от сатанисти, убива невинни хора и налага бавно, но сигурно новият световен ред!!!А единствената партия, която казва това е АТАКА!!! ЗАТОВА АТАКА ЩЕ ПОБЕДИ!!!!
25
4
 
27
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Ако има по-гнусни фирми за източване на българския потенциал от бсп и дпс, това бардуковото и сидеровото ЕОД-та !!!! ГНУС АНТИБЪЛГАРСКА !!!!!!!!!!!!
24
20
 
21
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
До nero43Историята ще докаже, че най-великият български политик на прехода се казва Волен Сидеров!!!ФАКТ!!!!
23
6
 
28
 
! Отговори
канибал преди 9 години
а мъртвата Атака - или добро,или нищо. Що съживявате един призрак с коментари?
22
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен Сидеров ограби и разпродаде България.
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това си е смешка отвсякъде,не защото Бареков не е купувал без бярка гласове.Той с много повече пари си накупи депутати,а на разни алчни конформисти раздаде предавания в ТВ7,че да атакуват манипулативно всеки ден останалите наивници в България.В надпревара с Волен Сидеров Бареков спечели, ползувайки мурафетите му. Що кюфтета се изядоха от "баш майстора",що бюреци,що присъди се издадоха за затвора и какви обещания само-почти с космически размери.Съдът винаги се тутка,щом олигарси пазят протежета:)
20
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен Сидеров премиер!
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ахахахахаха старшинките се усетиха как им издърпаха килимчето изпод краката ахахахахахахах.