БСП решава, време е за консултации при президента

Местан: ДПС не предопредели, а ускори решението за предсрочни избори
Обновена: 10 юни 2014 16:43 | 10 юни 2014 16:39, Веселина Йорданова
112
БСП решава, време е за консултации при президента
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че е време за отговорни консултации при президента за предсрочните избори.

Ако мандатоносителят БСП е взел своето окончателно решение, коментарите са излишни. Решава мандатоносителят, лаконично коментира той заявката на лидера на БСП Сергей Станишев за предсрочен вот до края на юли.

В кратко петминутно изявление Местан каза още, че политическата ситуация изкушава към думи, към много думи – излишни и тежки думи.

Още по темата
Той беше категоричен, че пресконференцията на ДПС миналия четвъртък не е предопределила, а е ускорила вземането на вярното и правилното решение в интерес на българските граждани – предсрочни избори.

Според него случилото се не заслужава оценки като „произнесена присъда“ над кабинета „Орешарски“. Както Dnes.bg писа, това бяха думите на Сергей Станишев на пленума на партията днес.

„Докрай останахме лоялни на кабинета „Орешарски“ с тезата си, че в рамките на 42-то НС няма възможност за реализиране на друга формула на управлението освен програмен кабинет с министър-председател Пламен Орешарски“, заяви той.

Нищо не можем да предопределяме, решението е на суверена, подчерта Местан и допълни: „ДПС изрече най-вярната позиция по отношение на „Южен поток“ - един много важен проект за България и за редица европейски страни, който обаче не може да бъде реализиран въпреки Брюксел, а в диалог с Брюксел“.

По думите му преди ДПС да чуе позицията на президента Росен Плевнелиев за свикване на КСНС, от партията решили на ЦОБ и в парламентарната група да излязат с такъв призив. Сега съм още по-улеснен, заяви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** са в паникаЗа тие дето ще ми удрят минуси: Какви мюсулмани са тея? Ядат свинско и пият ракия повече от християните
5
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тролчета червени този го плюйте той ви бутна не Боко
4
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-достойният политик, заедно с предшественика си Доган.Можем само да съжаляваме, че не са българи - за нас останаха само Тикви и Съсели.
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местане, много Хурвен$ки извози партньорите си, много.Явно Тиквата и Затворника са обещкали повече.Какво да се прави - политика.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА ВАС ВИ ВСЕ ТАЯ -НАЛИ 15% СА ВИ <<ВИНАГИ ГОТОВИ, ВСЕ Е ТАЯ ШДА МИСЛИ бсп оппп
1
8
 
23
 
! Отговори
4efo преди 9 години
*** вън! Кой си ти и твоята престъпна псевдо-партия, че да определяте политиката на суверенната държава България! Време е да си платите сметката!