ГЕРБ с условие, готови да оттеглят вота на недоверие

Цачева: Да не губим време с безсмислени пледоарии
Обновена: 10 юни 2014 18:07 | 10 юни 2014 18:05, Анисия Иванова
58
ГЕРБ с условие, готови да оттеглят вота на недоверие
Цецка Цачева Снимка: БТА

ГЕРБ изрази готовност да оттегли вота на недоверие към кабинета за провал във финансовата политика, ако утре управляващите се откажат от точката за избор на членове на Сметна палата. Това обяви пред журналисти зам.-председателят на партията Цецка Цачева в коментар на искането на БСП за провеждане на предсрочни избори в края на следващия месец.

„От ГЕРБ сме готови да оттеглим вота на недоверие, който е успешен, и да не губим време на данъкоплатеца с безсмислени пледоарии“, мотивира се тя. По думите й ГЕРБ приемат внесеният вот за недоверие за успешен, поради което дебатите утре стават неуместни.

Цачева повтори категорично позицията на лидера на партията Бойко Борисов, че ГЕРБ е готова за незабавни избори, дори в края на юли.

Още по темата

По думите на Цачева в такава политическа криза като тази инициативата за определяне на датата за предсрочните избори е в държавния глава.

На Консултативния съвет при президента следващия вторник е мястото, където ще се дадат отговори на всички въпроси, не само да се определи датата на изборите, а и съставът на служебния кабинет, който да поеме управлението на страната и да подготви провеждането им, допълни тя

ГЕРБ ще настоява парламентът да гласува решение за провеждане на референдум за задължителното гласуване, категорична е Цачева.

Тя поиска това Народно събрание да спре да приема актове, защото то вече делегитимирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Замразихме доходите.Рекетирахме народа.Подслушвахме го.Утежнихме му живота и го обеднихме до степен да се самозапалва.За нас от значение бяха само собствените ни интереси и тези на господарите ни от САЩ и ЕС.Ние от ГЕРБ се гаврихме с нацията.Сега берем плодовете на това.Честито!Имаме воля отново...да ви довършим
42
0
 
1
 
! Отговори
anonim преди 9 години
да има закон повече от два мандата да не бъдеш депутат . имаме нужда от пряка демокрация
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не ми се карай от екрана лелче че много мъй страх
40
0
 
7
 
! Отговори
шибаняк преди 9 години
всичко е ясно абе защо само от кумова срама не се коалирате ясно е че отдавна сте се сдушили в кражбите
39
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
аз искам всички депутати политици да си подадат оставката ако не няма да гласувам писна ми да гледам едни и същи 25 год ВСИЧКИ КОМУНИСТИ И ЧЕДА КОМУНИСТИЧЕСКИ И ЗА ДА ЗАПАЗЯ ПРЕСТОЛА СИ СМЕНЯТ САМО ИМЕНАТА НА ПАРТИИТЕ , КОГАТО ВЪЛКЪТ СТАНЕ АГНЕ ТОГАВА И ТИЯ ЩЕ СТАНАТ ЧОВЕЦИ
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие така или иначе единствено саботирахте това НС. Ама като се гушнете със Станишев след изборите друга песен ще пеете! Трябва всичките 240 *** да се наредите до стената, та да видим следващите ще смеят ли да са в зала и да не се регистрират!
37
1
 
11
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
НАЗДРАВЕ ЦЕЦКЕЕ,САМО ДА ПОПИТАМ,НА 200 ЛИТРА ДЖИБРОВ МАТРЯЛ ,КОЛКО ЗАХАР ДА СЛАГАМ
36
10
 
5
 
! Отговори
журналист преди 9 години
Станишев е нашата надежда да се отървем от БСП-ДС. Само той може да ни помогне. Давай Станишко само така . Ура другари и сбогом ***.
35
2
 
5
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Овчараре де 1 млн Българи да вдигнат и да кажем 1000 лв.мин.. заплата и 500 лв.пенсиядо кога ще си копуват нови мерцедеси и ще дават по 1-2 хил. лева на проститутките а ние да мрем с мижави пари
34
0
 
6
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
жената мъж се бажда,а жената *** напусна
33
4
 
5
 
! Отговори
nasko преди 9 години
Поне се замислете защо не искат хора от бсп в сметната палата. Вече почват да подсигуряват бъдещето на внуците, а още не са дошли на власт. Ама знаят, че Бай *** толкоз му акъла и утре ще ходи да гласува за тях. Жалка работа...
32
0
 
4
 
! Отговори
Овчар преди 9 години
Справедливоста е в ТОЯГАТА.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие без това не вършите нищо,но не забравяте да се редите пред банкомата.
30
0
 
7
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Како цецке,къв вот, кви пет лева.те си подават оставката в петък,боли ги за вашия вот
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От ГЕРБ сме готови да оттеглим вота на недоверие, който е успешен, и да не губим време на данъкоплатеца с безсмислени пледоариидобре че си признахте, за какво ги рпавите тия вотове !!!
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП няма да се съгласят. Те искат да използуват този последен вот на недоверие, за да си правят пиар с натъкмистика.Мисля, че се обмисля и някаква нова грандиозна манипулация, за която никой не може да се досети. Никога не подценявайте ДС.Те 25 години успяват да подредят нещата така, че да печелят само овластените от тях хора.Най-големите хамелеони са най-големите милионери.Хората имат нужда от справедливост.Съдебната система е корумпирана и не наказва обогатилите се чрез властта.Отвратително е.
27
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ да си оттеглят първо тоя!
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За всички депутати е най-добре избори през юли и после излизат в отпуска през август. След това са в командировки до нова година и после следва коледна ваканция.
25
6
 
4
 
! Отговори
Оферта преди 9 години
Хайде тролчета излезна ви късметя. Открива се нова ниша! Наред с традиционното русофилство ще се въвежда и модерното шинофилство! Запишете се сега. Диверсифицирайте приходите си от логорействане по форумите. Вземете своите юани сега! Бързайте докато не се е усетил поднебесния от юруш! Плюсче - юани, минусче - рублички, както до сега!
24
3
 
17
 
! Отговори
9 преди 9 години
И кво,правим избори,бсп вече не управляват!Супер!!! Алтернативата обаче е герб... и кво правим?!?Продължаваме да чакаме "светлото бъдеще" със същите хора ли?!Мерси,няма полза от избори,закривайте!