Калфин с анализ: Управлението - жертва на ламтеж за власт

"Лявата политика да се консолидира около идеи, а не около велможи"
11 юни 2014 12:11, Анисия Иванова
24
Калфин с анализ: Управлението - жертва на ламтеж за власт
Ивайло Калфин. Архив: Булфото

Управлението стана жертва на ламтеж за власт, лоша политическа ориентация, високомерие и неразбиране на проблемите на обществото. Това е позицията на Ивайло Калфин, евродепутат от "Коалиция за България" в предишния Европейски парламент и настоящ член на движението АБВ.

"БСП са самосвали от власт заради алчност и политическа некомпетентност на ръководството, което отново обвини всички останали за собствените си неудачи“, смята Калфин.

Още по темата
За него най-парадоксалното е, че "Позитано“ направи и невъзможното, за да върне ГЕРБ без време на власт".

„Мен ме боли за това, което става в българската левица“, пише Калфин в свой анализ.

Той проследява хронологията на грешките, направени от БСП. Според него на предишните избори левицата е изляла с фалшива програма, в която нямало ангажимент за реформи за проблемите в областта на икономиката, бедността, социалните услуги.

Пренебрегнат е фактът, че със 120 депутати и консолидирана група на ГЕРБ, властта опасно ще зависи от националистите на Сидеров. Ръководството на БСП си е затворило очите пред необходимостта правителството да разчита на националистическата "Атака". Като грешка той определя, че още тогава БСП не е предизвикала нови избори, на които да поиска по-убедителна подкрепа. Според него грешка е и отказът за подписване на коалиционно споразумение с ДПС, с ясни приоритети и видими граници на отговорностите.

Към това той добавя острия контраст между стройната машина за власт, каквато е ДПС, и хлабавата и неорганизирана власт на БСП.

Според Калфин появата на АБВ не е път за овладяване на БСП, а "клапанът, който изби, след като парният котел на БСП започна опасно да повишава своето налягане".

Той е убеден, че стремежът БСП да е изразител на хората с ляво мислене се е компрометирал.

За Калфин е нормално в тази ситуация да има повече леви формации, които не трябва да водят битки помежду си, а да търсят пътища за взаимодействие и консолидация, но процесът изкючва конформизъм и диктат.

"Лявата политика в България трябва да се консолидира около ценности и идеи, а не около самозвани лидери и велможи. Този процес може да започне веднага – още при подготовката на следващите избори. И, слава Богу, той вече не зависи само от няколко души по етажите на „Позитано“. Те са добре дошли да участват равноправно", завършва своя анализ Калфин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е! А пък е в РЕЗУЛТАТ от незаинтересоваността на 50 % от Българските граждани, които упорито не отиват да гласуват и така предоставят властта на същите, за които ще отидат със сигурност поне 800 000 - 1300 000, зависи за коя бандитска организация говорим - за ГЕРБ, за БСП ...
19
2
 
2
 
! Отговори
Priest преди 9 години
Доста гнусен анализатор е този. ако той самият не ламтеше за власт, дали щеше да се мъчи да пробие в Европарламента чрез АБВ ?
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господин Калфин скоро ще си прави анализите единствено вкъщи, пред домашните.
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господин Калфин, с чии гласове бяхте избран за евродепутат в предишния мандат на Европаралмента и с чии гласове не бяхте избран за такъв.Не заблуждавайте хората, че ви боли за левицата.Боли ви единствено ,че пак не сте евродепутат и няма никога повече да бъдете.Не се надявайте и за постове в БГ.Никой не обича предателите и ренегатите и те бързо биват забравени.
16
1
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Хората с досиета за кого ще гласуват
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мдаа бабо къне.Какво следва след изборите в НС-милиционер....роднина....*** турчин....милиционер.. и такаа до свършека на държавата.
14
2
 
5
 
! Отговори
SLOVENIA преди 9 години
КАИШКОВ СИ БЕШЕ И ЩЕ СИ ОСТАНЕШ С КАИША.КАЛФА СИ БЕШЕ И КАЛФА ЩЕ СИ ОСТАНЕШ...БОГДАН ВЕЛИНСКИ
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За власт и ЗА ПАРИ! ОСТАВКА ***!
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Галфин загуби, но ще продължи, Сатанишев се провали, но други си дават оставките... Това дрОгаре е идиотщина, себе си лъжете, народът вече ви даде червения картон и иска да ви види на резервната скамейка! Ако левите не издигнат нов Човек, нямат място в политиката и около казана с мед! И ако може да е някой българин. А ако упорствате ще хапнете хурката на предсрочните избори.
11
4
 
6
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Калфа, лявата политика в България май се консолидира около политици с лява резба.
10
8
 
10
 
! Отговори
КЪДЕ ГО ЧУКАШ преди 9 години
ДОСУЩ КАТО ТЕБ! И ТИ СИ ЖЕРТВА НА ЛАМТЕЖА ЗА ВЛАСТ. И ПО-ДОБРЕ СИ ОПРАВИ ЗЪБИТЕ-ВСЕ ПАК ЗАБОГАТЯ ИЗВЪНМЕРНО БЛАГОДАРЕНИЕ НА БСП КАТО ЕВРОДЕПУТАТ. ЕДНО ОТ НАЙ-УСПЕШНИТЕ УПРАВЛЕНИЯ, ТОВА НА ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ БЕШЕ ПРИНЕСЕНО В ЖЕРТВА НА ЛАМТЕЖА ЗА ВЛАСТ НА БОЛНИЯ МОЗЪК МУТРАТА БОЦКО ОТ БАНКЯ И ПЛАТЕНИЯ ОТ НЕГО ГОЦЕ ПЪРВАНОВ.
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя е голЕм ***! Пък и сурат има да говори!??
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Левицата загина в следствие ежбите за власт между двама хазарски юди- Калфин и Сатанишев( Кобургите и те таквиз). Толкова ли не могат да си внесат един чист сефарадски евреин, по възможност агент на Мосад, ЦРУ и МИТ и да разгромят тиквите на Бойчо Велики, а след това и митът, че е съществувала някаква си българска държавица, някъде си...
7
3
 
7
 
! Отговори
Какви идеи, бе? преди 9 години
Това е някаква утопия! Политик в България и идеи, *** виц, чак милицонерски!
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какви идеи говориш, подлого! Готов си и майка си да продадеш за пари и постове! Какви леви идеи като вие сте най-долнопробната либерална каста в левицата, която думи като справедливост и равенство са ви чужди!
5
3
 
9
 
! Отговори
Maйстор преди 9 години
Там ВСИЧКИ сте жерта на ЛАМТЕЖ ЗА ВЛАСТ, КАЛФАААА...Ама не можете да се видите отстрани!Всички - калфи, чираци... алчни до мозъка на костите.
4
4
 
15
 
! Отговори
тома неверни преди 9 години
А този ***,дойде от НИЩОТО, направи НИЩО,и ще си отиде в НИЩОТО
3
4
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Човека и подобните са загрижени за левицата,останалите кучета ги яли.
2
2
 
1
 
! Отговори
jupe преди 9 години
diktat i teror na bg mafiotski partii s tsel pojiznena izdrajka ot bg narod.totalna korupcia v bg centralna i mestna administracia, s skrtiti taini kriminalni targove proizvejdat vse poveche krimi.bg mafiotska korumpirana administracia ne se dopitva redovno i navremenno (s nationalni bulgarski referendumi) s pisma per bg post do balgarite i balgarkite ot balgarskia naqrod.uprajnyavat aroganten teror nad bg narod, ne si varshat rabotata, za koyato sa izbrani i naznacheni. aut! ili sopa!
1
5
 
10
 
! Отговори
Ние преди 9 години
Евреинът Калфин е получил 200 000 лева за да заблуди онова *** Първанов и да предаде БСП. Ще му се върне тъпкано. Така са нещата в живота.