Опитът на БСП и ДПС да оцелеят родил разрива в коалицията

Дончев: Еднопартийно управление е възможно, но малко вероятно
12 юни 2014 10:37, Анисия Иванова
21
Опитът на БСП и ДПС да оцелеят родил разрива в коалицията
Томислав Дончев. Снимка: архив Булфото

Причината за разрива в управляващата коалиция е опитът на БСП и ДПС да се съхранят поотделно и опитът за персонално оцеляване, както се получи при лидера на левицата. Това заяви пред bTV Томислав Дончев, избран за евродепутат от ГЕРБ на 25 май и бивш министър при управлението на ГЕРБ.

Той изтъкна още един аргумент, който е свързан с реалните проблеми в управлението. Опасението, че правителството няма да се справи до края на годината и горещото желание „бомбата да гръмне“ в други ръце - този, който поеме управлението след предсрочните избори, уточни Дончев.

Още по темата
"Ситуацията не предлага каквато и да било доза ентусиазъм", смята той.

Той обвини сегашното правителство в непрозрачност на управлението и в това, че в момента се правят назначения, които са в ущърб на бъдещето управление. За пример Дончев посочи избора на новите членове на Сметната палата вчера, което предизвика парламентарен скандал, както и назначения по посолствата.

Според него ситуацията днес в страната не е по-различна от тази преди една година. Разликата е, че европейските избори бяха ярко доказателство за политическите настроения в страната.

По думите му БСП ще носи отговорност освен за управлението си с ДПС и за партньорството си с „Атака”.

На въпрос възможен ли еднопартиен модел на управление след предсрочния вот, той отговори: „Възможен е. Малко вероятен, но възможен.“

Дончев е категоричен обаче, че не е възможна конфигурация ГЕРБ и ДПС, както и ГЕРБ и БСП.

„Може би сред 15-20 години при една реформирана левица би могло да се мисли за някакъв немски модел, но при конкретната ситуация е абсолютно невъзможно“, заяви той.

Дончев съобщи, че персонални коментари за министри досега в ГЕРБ не е имало, както и това дали самият той се вижда като министър в бъдещ кабинет на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Todor Jivkov преди 9 години
xaaxaaaaxaaa Ami Boiko go syzdadox az Golqmata tikva,Toi e nai dobriqt kinunist ot vsichki Toi e moi uchenik aaaaaxaxaaaxDa vie jiv i zdrav da vi komandva do 2050godina aaax xaaax
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е,богата Моника Хохегер,бе.И 4% да останат,няма да спрат с манипулациите.Нали станаха БСП-милионери,плащат ли плащат на всички.Създадоха Бареков,Сидеров,Бисеров,Софиянски...И разбира се,баламурници-***,че да не останат само на *** електорат,на "роднините" и излъганите пенсионери.Те сега *** с ДПС ще си делят,затова и от там намаляват процентите им.Не ги мисля.Не ме интересуват.Но много поразии направиха.А този груб и вулгарен език на омразата е отвратителен.Децата гледат и слушат.
18
3
 
1
 
! Отговори
OBAMA преди 9 години
Pochvate da pishete na latnica kato vsichki zapadni slavqni xyrvatite chehite slovacite polqcite skoro i ukraincite,KOITO NE PI6E NA LATNICA E CHERVEN
17
3
 
1
 
! Отговори
Obama преди 9 години
Ostavete taq kirilica pishete na latinica,Slagam embargo na kirilicata zaradi Rusiq,spiram klaviatyri s kirilica,
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами нали затова искаме пълно мнозинство за ГЕРБ.Когато българите го направят категорично,тогава ще се променят нещата.Реформи в съдебната система.Там е разковничето.БСП са в основата на корупцията,защото привлякоха към нея и доста други отвсякъде.Когато хората усетят справедливостта по законов път и видят в затвора крадливите милионери от фасадния преход,тогава нещата ще потръгнат бързо.Само това.Без прикриване на измамилите народа си за собствени облаги.Без нови барековци,фикуси,бисери,менти...
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Skoro vsichki shte pishete na maimunica obama zabrani kirilicata bila ruska
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЛЕДАИТЕ КАКВА МАИМУНА.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДа поясни, става дума за оня с CAPS-а на маймуница.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПълната дестабилизация на Държавата се дължи и на такива родолюбци като тебе, дето преди да се научат да пишат, вече знаят да псуват по всичко.
11
9
 
8
 
! Отговори
колев преди 9 години
Дончев, толкова си жалка картинка. Когато се появи на хоризонта те възприех като един грозник философ, а сега като един пазнодумец .Хората са казали" с какъвто се събереш такъв ставаш и ти." Бойко ви е промил мозъците и оглупяхте като него.
10
3
 
8
 
! Отговори
голю босев преди 9 години
До анонимен 4Дончев се родил на село което е много лошо. Аз знам със сигурност че двата милиона софиянци са родени в София и са кореняк софиянци.Впрочем в София живеят и 10-15 родени по погрешка в Пловдив и Варна. За съжаление и аз съм роден на село за което се извинявам на анонимният господин 4 .
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Дончев: Еднопартийно управление е възможно, но малко вероятно"Така, такааа, Дончев изплю камъчето, да видим с кого ще се гушне ГЕРБ- с другарката Пръмова, с другаря Местан, с другаря Бареков...
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДо 7Абе човек недей така. От злоба ще се задавиш и ще пукнеш. Преглътни, удари си шамар и си легни.
7
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ревете *** ревете. Крадливото ви, предателско - газпромско правителство си отива...
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MNOGO MISLITE VIII GERB ZA BYLGARIQ CQLA GODINA NE STYPIXTE NA RABOTA .BLOKIRATE VSICHKO V TAQ DYRJAVA. BOKO KISNE V USA I OT KRAVARNIKA NA OBAMA TOKU IZRYSI NQKOI BISER,CELTA E PYLNA DESTABILIZACIQ NA DYRJAVATA UNISHTOJAVANE NA NASELENIETO I DAVANE TERITORIQTA NA EVREITE,PRODAJNICI MRYSNI ,23 G RABOTITE ZA TOVA,
5
12
 
11
 
! Отговори
ХАХАХАХА! преди 9 години
ТОЗИ ГРОЗЕН *** ИМА ДА ОТГОВАРЯ НА МНОГО ВЪПРОСИ НА ГАБРОВЦИ А НЕ ДА СЕ ПРАВИ НА ГОЛЯМ ЕВРОДЕПУТАТ МОЛИМ СЕ ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ДА СЕ ПРОВАЛИ ЧЕ ДА ВИДИ ТОГАВА КАКВО ЩЕ ПРАВИ ГОСПОДИНА
4
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Селянчето набира самочувствие. Изобщо селото управлява страната - кеф ти Живков, кеф ти Борисов, филията мас е начело.
3
16
 
9
 
! Отговори
Nie преди 9 години
Този фъфльо пак се изказва неподготвен Издърпа парите на другите градове за да оправя родния си град Габрово. Сега се прави на загрижен за всички българи.
2
14
 
8
 
! Отговори
Orda преди 9 години
Герберастите само плетат интриги.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно и най-вече се скараха, кой повече да купи от *** гласове, ама и Бюрека се намеси в тайния търг и обърка сметките им!!! Сега и Серльо и Мазньо се чудят как да олижат *** *** на собственото им създание наречено ББЦ /Боза,Бира и ***!