ГЕРБ няма морално право да искат вот за финанси

Станишев: Дадохте повод да си припомним какво правихте вие
Обновена: 13 юни 2014 10:44 | 13 юни 2014 10:44,
41
ГЕРБ няма морално право да искат вот за финанси
Лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: БСП

ГЕРБ няма морално право да внася вот точно за фискална политика. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев от парламентарната трибуна, след като НС отхвърли петия поред вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски“.

„Точно партия ГЕРБ, от която бяха похарчени 4 млрд. от фискалния резерв и той беше намален на половина. По времето, на която  Симеон Дянков взе 4 млрд. нов дълг и цялото управление на г-н Борисов и г-н Дянков струваше 8 млрд. на българските данъкоплатци, няма правото да иска вот на тази тема, докато не даде отговор на много въпроси, в т.ч. къде са 1,5 млрд. пари за здраве на българите, които по закон може да се харчат само за здраве и бяха откраднати по същество от здравето на българските граждани”, допълни той.

Още по темата
Според него няма основание ГЕРБ, които всяка година са имали големи дефицити, да атакуват правителството и изпълнението на бюджета на Пламен Орешарски.

По неговите думи е ясно, че към края на май тази година увеличаването на приходите в сравнение с края на май миналата е с близо 7%.

Станишев е категоричен, че правителството си е поставило амбициозни фискални цели, за да може да прави социална политика за хората, да увеличава доходите, да помага на бедните. „Тази цел не е лека, но ще бъде изпълнена”, заяви той.

Лидерът на БСП обясни, че освен всичко останало е гласувал и против, защото е чул и изявленията на лидера на партия ГЕРБ от САЩ.

„Много интересно наистина, защото той каза на българските граждани, предвкусвайки новото си управление, макар че се е забързал предсрочно, че българите няма какво да очакват от него. Нищо хубаво не обещава. И това е истина. Затова правителството не падна днес, защото няма основания да бъде подкрепен този вот на недоверие”, каза той.

Станишев допълни, че ГЕРБ внасят няколко вота точно за най-слабите политики на тяхното управление. „Дадохте добър повод българите да си припомнят какво правихте вие“, обърна се той към депутатите от опозицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ТИ КАТО ЗНАКОВ КОМУНИСТ С МИЛОНИ В БАНКОВИТЕ СИ СМЕТКИ И ЧОВЕК ,КОЙТО НЯМАШЕ И 1 ДЕН ТРУДОВ СТАЖ СТЪПВАЙКИ В ПОЛИТИКАТА ДА ГОВОРИШ ОТ ИМЕТО НА 80 % ОТ БЕДНИТЕ СИРОМАСИ ИМАШ ЛИ МОРАЛ ? ТАКИВА СА ВСИЧКИТЕ ТИ ДРУГАРИ ОКОЛО ТЕБ-МИЛИОНЕРИ КОИТО ГОВОРЯТ ОТ ИМЕТО НА НАЙ--БЕДНИЯТНАРОД В ЕВРОПА С НАЙ-БОГАТИ КОМУНИСТИ И В БСП И В ДПС !
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак фалираха държавата.
7
4
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"при разглеждането на държавния бюджет за 2012 г. министър Дянков да информира парламента за изразходването на средствата от здравни вноски съгласно 27 от Закона за държавния бюджет за 2010 г., според който средствата от сметките на НЗОК към края на 2010 г. се прехвърлят към държавния бюджет."Къде сте били вие,господа сегашни управляващи?Какво са правили предишните, а ВИЕ какво правите СЕГА и кой ще ви сърба попарата дето я дробите ???
6
8
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"България отлага ударното усвояване на 15 млрд.евро след 2016 г.Помощта от ЕС е за периода 2014-2020 г. Именно на еврофондовете разчиташе и бизнесът,но в момента кранчето е пред пресъхване - България е със замразени еврофондове по две програми"Околна среда"и"Регионално развитие",с реален риск да бъдат спрени и парите по"Конкурентоспособност"и Програмата за селските райони."Онемявам пред наглостта и дебилщината на тези управляващи!Онемявам пред дебелоочието!Оставка незабавно!!!
5
2
 
24
 
! Отговори
муньо преди 9 години
къв морал бе,кви 5 лева.... изедници крадливи долни
4
10
 
10
 
! Отговори
Здравеопазване преди 9 години
И какво са направили ГЕРБ теа 1,5 млрд. пари точно за Здравеопазване май са си купили Яхти и скъпи коли или може би Офшорки някаде на Карибите , ето работа за безработни Журналисти които пишат и снимат само глупости и после продават материала на НОВА за некой лев
3
6
 
26
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Дръж се Станишев! Никаква оставка! Стискай БСП за гушата докато я завлечеш в небитието.Венсеремос!
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цоциалистите много обичат да говорят за морал
1
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майко мила, няма отърване от тоз гризач, остана да обвиниш Боко, че детето на Моника не е от теб а негово ама помисли по-вероятно да е от Доган, те нали и двамата са безработни та имат време за глупости!!!!