Оставката на кабинета – най-вероятно в сряда, вот – наесен

Преглед на печата на 14 юни
Обновена: 14 юни 2014 19:14 | 14 юни 2014 07:30,
165
Оставката на кабинета – най-вероятно в сряда, вот – наесен
Снимка: БТА

Оставката на кабинета на Пламен Орешарски ще бъде обявена вероятно в сряда - ден след Консултативния съвет за национална сигурност при президента Росен Плевнелиев във вторник. Самият кабинет ще работи в оставка поне до средата на юли.

Това са нагласите в кабинета според източници на “Труд”. Това означава, че изборите ще се състоят два месеца по-късно, във втората половина на септември.

Очаквано кабинетът "Орешарски" оцеля и при петия вот на недоверие - заради провал във финансовата политика, коментира "24 часа". Против внесеното от ГЕРБ искане за бламирането му гласуваха 114 депутати - от "Коалиция за България" и ДПС. Вота подкрепиха 109 народни представители - от ГЕРБ, "Атака" и независимите Светлин Танчев и Румен Йончев, възприемани като "депутатите на Николай Бареков". За да падне кабинетът обаче, са нужни 121 гласа, или с 12 повече от събраните.

"Консултациите при президента във вторник ще определят датата на изборите и кога правителството ще подаде оставка", цитира думите на зам.-председателя на НС Мая Манолова "Дума".

Кабинетът ще работи точно до 2 месеца преди изборния ден, уточнr тя. Ежедневникът публикува и становището на бизнеса: "Не е нормално през 12 месеца да се правят избори". Запитани за ефекта от евентуални предсрочни избори, 48% посочват, че очакват положителен за икономиката резултат. Близо 45 на сто прогнозират отрицателно въздействие, а около 7% смятат, че предсрочните избори няма да повлияят на икономическата обстановка.

"ДПС не е водило разговори с ГЕРБ за съставяне на ново правителство", заяви лидерът на движението Лютви Местан. Той отрече твърдения в изявлението на Волен Сидеров, който обвини двете партии в задкулисни договорки. "На Консултативния съвет ние ще бъдем в пряк и косвен режим на диалог с всички партии. Оставаме отворени", заяви Местан, цитиран от "Новинар". Той напомни още, че първите две политически партии имат водеща роля при определянето на датата за новите парламентарни избори. След като веднъж се обяви за предсрочен вот, Местан неведнъж подчерта, че мандатоносителят от страна на БСП трябва да реши въпроса. Лидерът на ДПС се надява именно на КСНС да се определи разумната дата за предсрочен вот. По думите на Местан съобразно това решение ще последва и оставката на премиера Орешарски.

"Първото, което ще кажа на Консултативния съвет при президента, е: Оттеглете ръководството на Сметната палата или всички да си подадат оставки! Иначе няма диалог!", споделя пред "Преса" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Трима мъже са арестувани за подготовка на убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщава „24 часа“. Те били прибрани в компанията на още двама след сигнал за заговор за отстраняването на народния представител. Разследването е установило опити за подслушване и проследяване на Пеевски, съобщи магистрат. Ключов свидетел с първо име Б. дал показания, че е имало предложение към охраната на Делян Пеевски да го следи срещу заплащане. За услугата на гардовете били обещани 50 000 лв. Коментирало се и поставянето на проследяващо и подслушващо устройство, за да се знае кога и къде точно е народният представител от ДПС и какво прави.

Задържани са, според източник на "Труд", Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев. Те били са под стража от четвъртък сутринта, а подготвяли кръвопролитието през май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чака ли ни пак постна пица и Бойко да почне да мрънкя че тия са изхарчили парите че трябва да затягаме коаланите ама знаеш ли какво затягане ще му направим този път
50
5
 
8
 
! Отговори
Бараката преди 9 години
и за какво ми е Бойко пак бе нали му сърбахме и на него попарата с пици мици калинки малинки Фидосова Лъчо Мозъка и други знаийни и незнайни абе толкова ли сме луди
49
4
 
5
 
! Отговори
zzz преди 9 години
Забелязвам в последно време, че тоя *** постоянно се хили, не мога да разбера какво му е толкова смешно
48
8
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
БСП, ДПС, ГЕРБ, РБ И ББЦ - ДРУЖНО В СИБИР!!!!!!!!! ИЗМЕННИЦИ!!!!!!!!!
47
8
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Боко Тиквата си идва от Вашингтон на бял кон.Да ви е честито новото/старо управление на България !Ще има пак замразени пенсии и заплати.Ще се подслушва безконтролно и ще се шири милиционерщина.Партийният рекет на ГЕРБ към неудобните фирми ще бъде подновен.НАП и МВР ще бъдат ползвани като маша в ръцете на управляващите срещу инакомислещите.Ще изпълняваме всяка заповед на Брюксел, Вашингтон и Тел Авив дори тя рязко да противоречи на националните интереси на България.Хората пак ще се палят !
46
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гербераските *** ще изкарат някой лев за море покрай тая оставка
45
4
 
5
 
! Отговори
Истина преди 9 години
eй покрай тоя Бойко доста народ изтрещя,прости им господиДОЛУ ГЕРБ И БСП!
44
5
 
6
 
! Отговори
иван преди 9 години
На тролчетата вече е позволено да критикуват и ДПС .Явно другарката Моника е сменила точките.Още малко другаре и парите свършват и после може да си наврете инструкциите на едно тъмно място ,дето слънце не огрявая.
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те и задокеанские конгресмени бяха тук и предадоха посланията на *** към мухобойко, но не им стигна. Привикаха го на място, да пише признания, обещания, да му наливат акъл занапред. Някой пита ли от журналята с кого, защо и като какъв се среща мутрата в САЩ? като какъв го приемат? Та нали там няма ЕНП, Меркел и сие. Нали не съм проспал приемането на България в САЩ? Или предстои?
42
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми тоя Борисов не ни ли управляваше до преди година и нещо!? С Калинки, Снежанки, Цецо, Мецо и т.н. и т.н...полуграмотни или направо неграмотни...Крадаха, влачиха, строиха шосета, които пропадаха на 1-вия месец..И не млъкиняше да плямпа глупости! Смота се като *** 3-4 месеца преди да му изтече мандата и сега отново се подава през прозореца! Не ***, а турбомакси наглец! Ако пак го изберат-жална ни майка! Господ да ни е на помощ!
41
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Протестирам!Ние десните не искаме да ни управлява мутро-милюционер подкрепен само от 10 % от българското гражданство (30 % от 35 % гласували).
40
10
 
8
 
! Отговори
каква оставка? преди 9 години
Каква оставка? Не искам пожарникарят-диктатор отново да узурпира властта и Цецо Лажецо да се държи като башибозук!
39
4
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До АнонименНяма смисъл Орехът да ходи в Москва... - руските агенти тука му предават посланията на таварисшч ***...
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 41 това е лошото че Орешарски и в Москва го не искат
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски и Станишев държат първенството по простащина и дебилност
36
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДВОЕН АРШИНБорисов вече трета седмица е на инструктаж при господарите си от САЩ и в медиите нито дума. Вчера сложили някаква тъжно-смешна снимка на непорасналото дете с футболен екип на Реал Мадриде пред една грозна торта.тПитам ви - какво щеше да стане със соросоидната преса (а тя цялата е такава в БГ) ако примерно Орешарски беше отишъл в Москва дори за 3 дни.Сещате се нали ?
35
4
 
4
 
! Отговори
до 38 преди 9 години
Фирмите, които строят Южен поток са пет.Три са на дпс и Пеевски.Другите две се казват ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ и Пътно Строителна Техника.За тези които не знаят - фирми на Бойко Борисов.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България сме *** цирка..
33
3
 
5
 
! Отговори
акъл майстор преди 9 години
UStavka...US...заявка!Ако няма UStavka, Боко го очаква USspravka!
32
6
 
7
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Остарелия, но не и помъдрял с година Тиквун се гласи стръвно за кокала. Вече трета седмица господарите му го инструктират в Щатите, но като му знаем IQ ще му трябват много повторения, за да разбере "напътствията". Но все ми се струва, че и каквато и мелница с пари да активират *** талибани пак ще им е много трудно да имат мнозинството от депутати. Просто, защото никой нормален не ги иска. И пак ще ни чакат платени протести, малоумно кресчендо в Парламента от посредствени тройкаджии и тн