Оставката на кабинета ще се реши след консултациите!

Станишев: Разбра се, че никой чак толкова не бърза за избори
Обновена: 17 юни 2014 18:19 | 17 юни 2014 16:09, Камелия Цветанова
70
Оставката на кабинета ще се реши след консултациите!
Сергей Станишев, Михаил Миков, Росен Плевнелиев и Лютви Местан Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев е на мнение, че днешното заседание на КСНС е поставило старта на политическия диалог, но политическите консултации между парламентарно представените партии трябва да продължат.

Всички партии имат своите виждания и в тези консултации ще търсим това, което е полезно за държавата, има много натрупани проблеми и за да бъдат решени, е нужна политическа воля и сила, коментира той.

Станишев е убеден, че оставката на правителството е функция на политическите консултации, които предстоят, а „парламент може и да няма, но България ще има правителство и няма нито един празен ден без правителство, без значение дали ще е това, или служебно“.

Още по темата
Относно хипотезата да се формира нов кабинет в рамките на настоящето Народно събрание Станишев заяви, че не изключва никаква възможност по принцип, но се съмнява дали има политическа воля за това.

„България живее вече от много години в период на остра политически конфронтация“, добави той. Соцлидерът подчерта, че основният мотив за политическите консултации са резултатите от евроизборите.

„Правителството на Орешарски стартира отначало като кабинет на малцинството без силна парламентарна подкрепа и това от първия ден създаваше проблеми във функционирането му, гледахме на евроизборите като на шанс правителството да получи доверието на хората, а това не стана", коментира той.

Според него обаче явно нито една политическа сила не е бързала толкова много с изборите, защото технически това е било възможно да стане и през юли, но в крайна сметка се реши те да са между 28 септември и 12 октомври.

„Преди повече от седмици имаме позиция на Националния съвет на БСП за предсрочни избори и аз заявих, че ако има политическа воля, те трябва да се направят бързо и това беше възможно да се случи до края на юли, но това беше отказано“, припомни Станишев и добави: „Разбра се, че никой чак толкова не бърза“.

Според него за левицата е ясно, че сами по себе си предсрочните избори не решават проблемите в страната.

Нито дата и тяхното провеждане гарантират решаване на проблемите било на финансите, на здравеопазването, социалната политика, без диалог и политическо съгласие, заключи Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какво ще правим с американските приятели на Бойко
32
2
 
3
 
! Отговори
Бараката преди 9 години
Боко нема много да бавиме и тебе ще играе дряновицата още зимата да знаеш а не да дойдеш на власт и да почнеш да ми казваш как тия похарчили всичко как теглили заем пък сега трябва да го връщаме и да затягаме коланите тия майтапи вече не вървят драги ти какво искаш народа пак да си живее в мизерия а ти да дойдеш на власт да си въртиш коня как си искаш НЕМАА ДА СТАНЕ ЩЕ ТЕ ОМЕТЕМЕ И ТЕБЕ
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По голямо унижение за България от гледката на Орешарски и стоящите над главата му ,,американски приятели ''няма.За съжаление който и да вземе властта ще чувства ,,братската ''американска подкрепа
30
4
 
3
 
! Отговори
от село преди 9 години
е тия избори какво ще решат за доброто на бедния българин нищо и като стане Бойко какво ще цъфнеме и вържеме ли еййй пропаднала държава ей
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A къде е задължителното гласуване ? - нещастници долни!
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя *** ли е или на такъв се прави Колко пъти му казаха хората че избори лятото не се правят и той продължава като *** да си говори неговите глупости
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нови избори няма да доведат до нищо. Отново ще имаме едно нестабилно правителство което пак няма да има кворум. Народа е тотално разделен. Има само един шанс омразата да спре. Широка коалиция между всички дори и в рамките на този парламент. БЕЗ ДПС. Защото докато левите десните се борят Доган играе ту с едните, ту с другите. А най-лошото е че през последните седмици стана ясно нещо ужасно. Стана ясно че България не е суверена страна. Американски сенатори могат да слагат и да свалят правителства.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е да се вземем малко в ръце, да си вдигнем задниците и да отидем всички да гласуваме, за да може да няма чужденци в парламента ни. Ако продължаваме в същия дух след 15 години няма да има България, а ще сме част от Турция.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно сега лятото да са изборите че да излиза по-евтино купуването на гласове. След като загубиха всички избори последните години не могат да намерят начин най-сетне да ги спечелят. Грозен и гнусен рев защо никой не ги иска изборите през лятото. Уникални ***!
24
0
 
2
 
! Отговори
Сссъссселлл преди 9 години
***! 28 - запази хладнокръвие, тепърва ще се косиш!
23
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека да има рефердум за задължителното гласуване аз ще гласувам против.За да се пръснат от яд бойко медотиев борисов по прякор тиквеника и всички герберски безмозъщни тролчета платени от пинокио цветан цветанов
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимката е уникална - единия турчин, другия руснак, третия не е живял в България толкова колкото извън нея, но управляват България.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
с по яка сопа оставката се решава по-бързо и на голо
20
15
 
3
 
! Отговори
ГАЙ ЮЛИЙ преди 9 години
ГЛАСЪТ НА НАРОДА КАЗА НЕ ИСКАМЕ ГЕРБ ДОРИ И ДА ИМА ОСТАВКА ГЕРБ Е ЦИРЕЯ НА ДЪРЖАВАТА ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ДА НЕ ПОВЕДА НАРОДА СПОРЕД МЕН НЕКА ДО ИЗБОРИТЕ ДА ЗАПАЗИМ МИРА ТОЕСТ СЕГАШНИЯ КАБИНЕТ!!!!!!
19
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 9 години
Българомразеца защо се скатава по въпроса за задължителното гласуване? Какво стана, май изведнъж им се видя нещо не на далавера:))))))))))
18
2
 
6
 
! Отговори
Gi преди 9 години
Кви консултации, кви решения еееееей, вземете се гръмнете бе. Нямаме времееее, живота ни си тече, няма вечно да ви чакаме да се договаряте. Орешарски ти *** ли си къв си, давай си оставката незабавно, марионетко, кво чакаш заповеди ли ?
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
daite mi edin kalashnik molia vi ......
16
1
 
3
 
! Отговори
Хриси преди 9 години
Като ги видях и ми се доповръща.
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А банкянската тиква уж искаше референдум за вота ама сега се сдуши с ДПС, че знаят- задължителният вот не ги устройва!
14
0
 
6
 
! Отговори
Dan преди 9 години
Абе Станишев и Местан нещо спряха да се целуват,а?