Оставката на кабинета ще се реши след консултациите!

Станишев: Разбра се, че никой чак толкова не бърза за избори
Обновена: 17 юни 2014 18:19 | 17 юни 2014 16:09, Камелия Цветанова
70
Оставката на кабинета ще се реши след консултациите!
Сергей Станишев, Михаил Миков, Росен Плевнелиев и Лютви Местан Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев е на мнение, че днешното заседание на КСНС е поставило старта на политическия диалог, но политическите консултации между парламентарно представените партии трябва да продължат.

Всички партии имат своите виждания и в тези консултации ще търсим това, което е полезно за държавата, има много натрупани проблеми и за да бъдат решени, е нужна политическа воля и сила, коментира той.

Станишев е убеден, че оставката на правителството е функция на политическите консултации, които предстоят, а „парламент може и да няма, но България ще има правителство и няма нито един празен ден без правителство, без значение дали ще е това, или служебно“.

Още по темата
Относно хипотезата да се формира нов кабинет в рамките на настоящето Народно събрание Станишев заяви, че не изключва никаква възможност по принцип, но се съмнява дали има политическа воля за това.

„България живее вече от много години в период на остра политически конфронтация“, добави той. Соцлидерът подчерта, че основният мотив за политическите консултации са резултатите от евроизборите.

„Правителството на Орешарски стартира отначало като кабинет на малцинството без силна парламентарна подкрепа и това от първия ден създаваше проблеми във функционирането му, гледахме на евроизборите като на шанс правителството да получи доверието на хората, а това не стана", коментира той.

Според него обаче явно нито една политическа сила не е бързала толкова много с изборите, защото технически това е било възможно да стане и през юли, но в крайна сметка се реши те да са между 28 септември и 12 октомври.

„Преди повече от седмици имаме позиция на Националния съвет на БСП за предсрочни избори и аз заявих, че ако има политическа воля, те трябва да се направят бързо и това беше възможно да се случи до края на юли, но това беше отказано“, припомни Станишев и добави: „Разбра се, че никой чак толкова не бърза“.

Според него за левицата е ясно, че сами по себе си предсрочните избори не решават проблемите в страната.

Нито дата и тяхното провеждане гарантират решаване на проблемите било на финансите, на здравеопазването, социалната политика, без диалог и политическо съгласие, заключи Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
10
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Тези всичките кютуци няма ли поне веднъж да решат нещо бързо, отговорно и в полза на народа.
12
0
 
4
 
! Отговори
Дуци преди 9 години
Айде Дудук и ти ще се наместиш.Аааах Дуци Дуци
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шоу, от "Господари на ефира" трябва да излъчат непременно псевдо оставката на правителството и псевдо преговорите за предсрочни парламентарни избори преди "оставката" на правителството.
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** комунистическа сбирщина от ***, писхично болни червей, доносници , бивши агенти на държавна сигурност виновни най - малко за по 10.000 убийства по отделно ! Вие сте зло за България и трябва да напусните тази държава , да си идете от кадето сте дошли и никога ама никога повече да не се връщате ...всички до един на тая снимка без плевняата сте чужденци и нямате нищо общо с България освем , че я обирате ежадневно за да ставате по богати и алчни чужденци - антибългари !
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За тази политическа конфронтация си виновен ти, баща ти и всичките от вашата българоубийствена пратия БКП виновна за смърта на над 150.000 невини български граждани ! Една годна! Една година сте на власт и отново държавата е в пропъста , престъпността е в невиждани за последните 5 години нива, кражбите и убийствата са се умножили десеторно, безработицата расте поголовно! Вие сте РАК за тази държава и колкото по бързо ви избием и изгоним толкова по бързо ще се оправим. Все при вас са проблемите!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички искат да печелят време, защото времето е пари, а може и да не влезнат в следващия парламент.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте им само лицата! Готови са и майките си да продадат, но няма да пуснат кокала!***!
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам само една мечта: да влезе един български Брайвик в парламентарната зала при вот на недоверие на правителството(когато всички са вътре) и да ги зачука с една картечница с един сандък лента.
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правителството на Орешарко стартирало, кат правителство на малцинството" ай сиктир бе ***. Та нали ти бе Хамстер мазен хвалеше се и тръбеше, че София не е България и кабинета е легитимен и подкрепен от мнозинството. Марш немедлено в Украйна твоята родина и дано там срещнеш някой заблуден куршум!!!!
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е чичо-самовите агенти да разберат, че под "демокрация" не разбираме те да се намърдат на хранилката.
3
9
 
7
 
! Отговори
големи гадини сте ей преди 9 години
Време блядистанските агенти да си ходят в *** на ленинградския дерибей мюлюцюнер от кгб - лилипутин. 100 години вилнеете в бг и сте готови родния си диалект помашки известен като москвичи да забравите, но мисията да ни ликвидирате не !
2
7
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
"Моля Ви не си отивайте, кой ще ни разсмива ...къде ще намерим такива колосални некадърници !"Споко, герберите идват скоро. Ще имаш материал за години напред.
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, ще се реши след 6 месеца преди изтичането на мандата, за да има шоу.