Липсата на оставка - основният риск в момента

Не е ясно кой управлява кризата, заяви Гълъбов
18 юни 2014 11:18,
15
Липсата на оставка - основният риск в момента
Снимка: БТА

Липсата на оставка в момента е основният риск, тъй като има около 6 седмици, в които кабинетът ще взима решения при очевидна липса на парламентарна подкрепа. Това заяви политологът Антоний Гълъбов в ефира на БНР.

Експертът изрази опасение, че до оставката на правителството е възможно да се сключат споразумения, да се вземат решения, които не са изгодни за обществото.

Още по темата
По думите на Гълъбов в момента се намираме в сива зона, в която реално парламентът е блокирал. Според него вчерашното гласуване за референдума за задължителното гласуване е показало именно това. Той даде за пример факта, че ДПС са подкрепили ГЕРБ в част от предложенията им. „Това вече не е управляващо мнозинство“, допълни още Гълъбов.

Той заяви, че държавата се намира в парламентарна криза, в която не е ясно кой управлява. По думите му в момента не е възможно президентът да поеме политическата отговорност, тъй като оставката на правителството все още не е подадена.

Въпреки това Гълъбов заяви, че има повече яснота след вчерашния Консултативен съвет по национална сигурност при президента. „Имаме една малка стъпка напред, която е свързана с това, че президентът предложи ясен и последователен ред за политически консултации“, посочи той. По думите на Гълъбов в момента е ясно, че ДПС и БСП се опитват да прехвърлят отговорността за политическата криза на президента. Експертът нарече тази ситуация деликатна и добави, че този опит от страна на все още управляващите партии е подвеждащ.

Антоний Гълъбов направи прогноза за предстоящия вот. Според него ще има сериозни политически размествания. По думите му фрагментацията в обществото ще доведе до вкарването на 6 или 7 партии в парламента. Една от съществените разлики с евровота ще бъде преорганизирането на националистическия вот, прогнозира политологът. Според него той ще бъде концентриран в една определена политическа сила, но тя няма да бъде Атака. Освен това Гълъбов вижда и скрит потенциал при ГЕРБ и Реформаторския блок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
националист преди 9 години
ми, че тя единствената националистическа партия е Атака аз не виждам къде другаде може да се разпредели вота, ако не там останалите ора са лъжепатриоти и хора представящи се за такива само и само да съберат някой и други глас на някой заблудил се!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакайте правителството да си подаде оставка, има да чакате още 3 години. Тогава правителството ще е в оставка, след като му изтече мандата.
10
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Имаме премиер а на автора не е ясно кой управлява? А ако имаме оставка всичко се изяснява ? Аман от кретения...
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Гълъбов май не му е ясно, че да си от управляващото мнозинство не означава задължително да си против предложенията на опозицията... А държавата НЕ Е в парламентарна криза, парламентът още не е подал оставка, нито е престанал да съществува. Абе тоя политолог ли е, или само се представя за такъв?
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
управлява коалиция на БСП и ДПС а Министър Председател е г-н Орешарскиуправлява коалиция на БСП и ДПС а Министър Председател е г-н Орешарскиуправлява коалиция на БСП и ДПС а Министър Председател е г-н Орешарскивластта не е сзадена, отговорността и последиците са за горните
7
0
 
6
 
! Отговори
internetlumpen преди 9 години
240 генетични отпадъци! За вас няма род, няма Родина, няма служене на висши идеали. Продадохте земята ни, продадохте децата ни, сега се мъчите да продадете и внуците ни.Зинали сте като за световно да глътнете света.Няма да ви се удаде! Но купчината гнусна тор, каквато представлявате, трови и задушава с вонята си всичко живо в географското понятие България.
6
6
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Доколкото зная , управлява коалиция на БСП и ДПС а Министър Председател е г-н Орешарски ,който се справя добре с Държавата.А не може да се угоди на всички и винаги ще има недоволни. .В нормалните държави са измислили Парламент....
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка ще има кога каже ЦРУ и САЩ.
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гълъбов,ако си политоЛОГ,прави анализи,а не пиши какво ти харесва.Кризата я заложиха ГЕРб с неразумното си управление и калташко поведение от 1-я ден на този парламент;протестиращите /псевдограж.общество /по принцип,че не им харесва резултатът от миналото лято/утре аз ще протестирам ако не ми хареса резултатът!/,младите нещастици от СУ през зимата ит.н.Всички те колко са като % от бълг.народ и кой ти дава и не само на тебе, от тяхно име да говориш за всички бълг.граждани?!Това не е политология!
3
5
 
20
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Парите управляват кризата Гълъбов. Мръсните пари в ошфорките откраднати от народа и се контролират от БСП и ДПС. Колко милиона от тези пари са похарчени да купуват *** , безработни и бедни миньори. Всичко се видя по телевизиите.
2
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само ГЕРБ!!
1
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой управлява кризата.. ЦРУ управлява.