На Местан не му се участва нито във война, нито в реваншизъм

"Авторитарните рефлекси не са алтернативата, която ще ни изведе към по-добро"
Обновена: 18 юни 2014 15:04 | 18 юни 2014 10:53, Камелия Цветанова
96
На Местан не му се участва нито във война, нито в реваншизъм
Лютви Местан Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан увери, че движението няма да участва нито във война, нито в реваншизъм. Коментарът му дойде в отговор на думите на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес се закани, че след като БСП, ДПС и „Атака“ не заслужават толерантност, ще води война и „реваншизъм до дупка“.

„Ако някой е обявил вече война и реваншизъм, това вече не е политика, в която аз бих могъл да участвам, войната и реваншизмът не са стилът на политика, в която ДПС ще има участие.  Oсвен това съгласието за диалог не може да е моментно просветление, това е естествено, постояннo състояние на политиката“, заяви Местан.

Още по темата
Според него няма никаква драма, след като в крайна сметка обсъждането на Закона за МВР, на което президентът наложи вето, е отложено за следващата седмица, както искаше Борисов.

„Темата е била отложена и ако някой иска да обявява война и реваншизъм, това вече е негов проблем, нас в тази игра ни няма, нас ни има само в съгласието и диалога в името на публичния интерес“, добави лидерът на ДПС. 

Според него при разумни аргументи и разговори се стига и до правилните решения, но „тези отречени модели на управление и манталитет не са най-доброто, което може да очаква България“.

„Ние трябва да четем уроците и ако в обществото има раздвоени реакции срещу едни или други коалиции, да сме наясно, че авторитарните рефлекси, които се събуждат, също не са алтернативата, която ще изведе България към по-добро. Какво означава война и реваншизъм, питам, плашим ли се вече, как може езикът на политиката да бъде война и реваншизъм. Бих препоръчал на всички участници в процеса да не си играем на ултиматуми, заплахи“,  коментира още Местан.

Той препоръча на избирателите да направят анализи да помислят ще подкрепят ли войната и реваншизма като стил на политика.

Вижте повече във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.