На Местан не му се участва нито във война, нито в реваншизъм

"Авторитарните рефлекси не са алтернативата, която ще ни изведе към по-добро"
Обновена: 18 юни 2014 15:04 | 18 юни 2014 10:53, Камелия Цветанова
96
На Местан не му се участва нито във война, нито в реваншизъм
Лютви Местан Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан увери, че движението няма да участва нито във война, нито в реваншизъм. Коментарът му дойде в отговор на думите на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес се закани, че след като БСП, ДПС и „Атака“ не заслужават толерантност, ще води война и „реваншизъм до дупка“.

„Ако някой е обявил вече война и реваншизъм, това вече не е политика, в която аз бих могъл да участвам, войната и реваншизмът не са стилът на политика, в която ДПС ще има участие.  Oсвен това съгласието за диалог не може да е моментно просветление, това е естествено, постояннo състояние на политиката“, заяви Местан.

Още по темата
Според него няма никаква драма, след като в крайна сметка обсъждането на Закона за МВР, на което президентът наложи вето, е отложено за следващата седмица, както искаше Борисов.

„Темата е била отложена и ако някой иска да обявява война и реваншизъм, това вече е негов проблем, нас в тази игра ни няма, нас ни има само в съгласието и диалога в името на публичния интерес“, добави лидерът на ДПС. 

Според него при разумни аргументи и разговори се стига и до правилните решения, но „тези отречени модели на управление и манталитет не са най-доброто, което може да очаква България“.

„Ние трябва да четем уроците и ако в обществото има раздвоени реакции срещу едни или други коалиции, да сме наясно, че авторитарните рефлекси, които се събуждат, също не са алтернативата, която ще изведе България към по-добро. Какво означава война и реваншизъм, питам, плашим ли се вече, как може езикът на политиката да бъде война и реваншизъм. Бих препоръчал на всички участници в процеса да не си играем на ултиматуми, заплахи“,  коментира още Местан.

Той препоръча на избирателите да направят анализи да помислят ще подкрепят ли войната и реваншизма като стил на политика.

Вижте повече във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
28
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Що за политическа сила са и с претенции за европейска ориентация,след като почти цялото и ръководство са слуги и сътрудници на комунистическите тайни служби отпреди близо тридесет години.
45
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КВА ВОЙНА БЕ ? БОЙКО Е СТРАХЛИВ,ЩЕ ГО ИЗЯДЪТ С ПАРЦАЛИТЕ ТЕЗ ХИЕНИ,ПАК КАЗВАМ НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО НЯМА ДА СЕ ЗАДЪРЖИ НА ВЛАСТ ПОВЕЧЕ ОТ 2,5 ГОДИНИ,ЗАПОМНЕТЕ,ПРАВЯТ ВА НА МАЙМУНИ
44
2
 
35
 
! Отговори
До 48 преди 9 години
Заблуден ***, в смесените райони живеят турци в унизителни и мизерни условия, лъгани и крадени от една шепа догано-местановци. Никой няма нищо против българските турци, но имаме много против Доган, Местан и сганта оядени кърлежи около тях. т.е. стотина паразита.
43
1
 
37
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
На Местан му се участва само в голямото безконтролно плюскане около софрата на властта.Обаче след голямото плюакане идва време за повръщане.
42
6
 
29
 
! Отговори
4 преди 9 години
на Местан не му се участва във война или реваншизъм, на него му се участва в ГЕЙ-ПАРАДА, начело с приятелчетата си Б.Б. и Ники-***!
41
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ami znae li Boko che ako stane voina bulgarin nqma da stypi po selata v smesenite raioni da ne govorim v turskite i Bylgariq otide na kino,Ima li mozyk toq chovek,AZ v Kyrdjali i Razgrad i bez tova nikoga ne sym xodil i se chudq tam Bylgariq li ei po kakvo lichi?
40
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mestan moje da ima 1000 kusura,no e za mir.Az pitam fenovete na Boko Tikvata Vie 30% ot nasezlenieto nima iskate Maidan s ostanalite 70% ot naselenieto,Te tova li nauchi Boko v USA?
39
12
 
30
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
До ВинетуНедей да обобщаваш мнения и да говориш от името на "младите и образовани българи" в чужбина. Миналата година се нагледахме на млади и красиви и какво? Аз лично съм и млад и красив и образован, че и в чужбина, но за отрепките от ГЕРБ няма да гласувам и с пистолет в челото. А те май до там искат да ни докарат.
38
2
 
30
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Погледнато неутрално, това изказване е достойно и признак на зряло политическо мислене. Жалко, че на *** му трябва някой да го насъсква като улично псе, а после да му хвърли по един кютек и пържола.
37
9
 
29
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До 34 анонимник. Не ги е прогонил народът от властта, а Кюстендилските бюлетини. Ако не беше така ГЕРБ щеше ли да спечели евроизборите. И с кого ще ги гоните пак, бе *** - с бабичките от селата или с *** от гетата. Младите, образованите българи в активна възраст и тези в чужбина преобладаващо гласуват за ГЕРБ.
36
0
 
21
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Той е от тихия фронт така да се каже.
35
4
 
25
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
А, бе турчин, стига с този словесен мастурбизъм. Направи едно изречение, ама да е ясно какво искаш да кажеш.
34
4
 
23
 
! Отговори
ПМ преди 9 години
Веднъж главата на Сидеров хвърли УТРОВА в ПАРЛАМЕНТА, сега и ГЛАВАТА на Местан ПРАВИ СЪЩОТО!
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен Министър председател, Бойко и Сергей, отговорни по политическата част на Програмата Атака. Местан президент, доживотен почетен председател slash султан гиби на Атака, ДПС, Герб, БСП, БНБ и ДДС?
32
4
 
38
 
! Отговори
ДС преди 9 години
Местане, приказките ви са сладки и меки, ама действията ви са тайни, груби и престъпни!ПОНИМАЙШ?!
31
3
 
44
 
! Отговори
ДААА преди 9 години
Прав си е Местан ага. Такъв рахатлък не е за изпускане. Във всяка институция - ФЕС!
30
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местане, Местане, пи кафе с грешния човек.......
29
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Думи.. в настоящия момент думите витиевати и красиви целящи да се уязви Врага нямат значение. Времето на думите мина.
28
3
 
20
 
! Отговори
мантра преди 9 години
До АнонименВ ибрика му е майката!
27
2
 
26
 
! Отговори
mantra преди 9 години
когато вадиш зъби -играеш, когато ти ги вадят-не играеш