На Местан не му се участва нито във война, нито в реваншизъм

"Авторитарните рефлекси не са алтернативата, която ще ни изведе към по-добро"
Обновена: 18 юни 2014 15:04 | 18 юни 2014 10:53, Камелия Цветанова
96
На Местан не му се участва нито във война, нито в реваншизъм
Лютви Местан Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан увери, че движението няма да участва нито във война, нито в реваншизъм. Коментарът му дойде в отговор на думите на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес се закани, че след като БСП, ДПС и „Атака“ не заслужават толерантност, ще води война и „реваншизъм до дупка“.

„Ако някой е обявил вече война и реваншизъм, това вече не е политика, в която аз бих могъл да участвам, войната и реваншизмът не са стилът на политика, в която ДПС ще има участие.  Oсвен това съгласието за диалог не може да е моментно просветление, това е естествено, постояннo състояние на политиката“, заяви Местан.

Още по темата
Според него няма никаква драма, след като в крайна сметка обсъждането на Закона за МВР, на което президентът наложи вето, е отложено за следващата седмица, както искаше Борисов.

„Темата е била отложена и ако някой иска да обявява война и реваншизъм, това вече е негов проблем, нас в тази игра ни няма, нас ни има само в съгласието и диалога в името на публичния интерес“, добави лидерът на ДПС. 

Според него при разумни аргументи и разговори се стига и до правилните решения, но „тези отречени модели на управление и манталитет не са най-доброто, което може да очаква България“.

„Ние трябва да четем уроците и ако в обществото има раздвоени реакции срещу едни или други коалиции, да сме наясно, че авторитарните рефлекси, които се събуждат, също не са алтернативата, която ще изведе България към по-добро. Какво означава война и реваншизъм, питам, плашим ли се вече, как може езикът на политиката да бъде война и реваншизъм. Бих препоръчал на всички участници в процеса да не си играем на ултиматуми, заплахи“,  коментира още Местан.

Той препоръча на избирателите да направят анализи да помислят ще подкрепят ли войната и реваншизма като стил на политика.

Вижте повече във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
10
 
31
 
! Отговори
до 34 преди 9 години
Щото при ГРОБ три години само слънце грееше и мед и масло капеха от облаците.И тук таме по някой камък върху празните тикви. Или забравихте, как народът ви прогони от властта ?Никое праветелство в историята на България не е било прогонено с камъни, освен това на Българоубийците, но и никое не било толкова продажно и некадърно и никое не е вдигало тока 4 пъти за 3 години.Така, че абсолютно справедливо. Ако случайно пак узурпирате властта, зимата ви чака пак същото.
25
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И прородата е срещу нас когато тройната ламя е на власт!!!! СПРАВКА 2005г. август най-топлия и сух месец на годината.!!??? Сега половината страна е заплашена от заливане а септември - октомври какво ни чака не ми се мисли
24
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А не е ли голям гьонсуратлък и инат, да отхвърлиш предложение на ГЕРБ и после да приемеш същото, но предложено от БСП. Всеки нормален човек би се почувствал обиден и би реагирал.
23
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политикът Местан е класи над *** Борисов, който дори не може да говори правилен български език.
22
6
 
26
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Кр_тен, точно Вашите модели на управление са най-уродливи. И за такива наглеци като вас само война и реваншизъм. Жалко, че Бойко не го разбра още при предишния си мандат.
21
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поговорката - "Гладна мечка хоро не играе", от устата на Местан ще звучи по следният начин - "Неконсумирал бозайник фолклорен танц не интерпретира " ! - *** го разбери какво иска да каже .
20
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен17Кое в Мазньо ти харесва? Говоренето или действията? Или и двете? Щото ДС- школата го обучаваше да бъде перфектен и в езика и в действията. А в реваншизмът , подривната дейност и манипулациите Мазньо е на светлинни години от Боко!!!Аз съм мюсюлманин и живея в смесен район вече 55 год. повярвай ми, не го слушай защото неговото мото е: Не гледай какви ги върша а слушай какво ти говоря" ПОВЯРВАЙ ми и си остани със здраве!!!!
19
18
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАЙ-ДОБРИЯТ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК СЛЕД АХМЕД ДОГАН
18
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О ДА МЕСТАН И ДОГАН СА С ВСИЧКИ И СИ УПРАВЛЯВАТ И НИ НАДЦАКВАТ ВИНАГИ С ВЛАСТ И ПАРИ.!
17
7
 
34
 
! Отговори
ь преди 9 години
Мазен доносник, щом сте либерали защо отхвърлихте референдума? *** такива! Призовавам всички българи на изборите да се разходят до урните и да гласуват за ГЕРБ или РБ! Само така можем да изхвърлим комундрелската мафия бсп-дпс-атака от управлението.
16
6
 
33
 
! Отговори
фифи преди 9 години
ДС-доносника павел е гърмял когато трябва - на гара Буново.
15
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!
14
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление нямаме действащи български политици,които поне като поведение да владеят политическо поведение.Дават възможност на Местан по своя добре оттрениран и елегантен начин да ги поставя на мястото им.
13
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямам нищо общо с ДПС, но Местан ми харесва. Държи се като истински политик.
12
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Мазньо най си му харесва да клати БСП и да блажи от баницата!!!!
11
7
 
32
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Литература Местан ,ако говори така и на електората си ,никога няма да разберат ,че Местан е в парламента ,а Доган в бункера си.
10
3
 
22
 
! Отговори
hasan преди 9 години
borisov mnogo li e chist dobar uruk mu dali v Amerika Mestan svalq pravitelstvoto ane Borisov i tova da ne go zabravim Borisov kato doyde na vlas shte met maslo i nego go vidqhme asega shte podari vsichko na amerikancite kakvoto e ostanalo ,, tozi MESTAN ako se kazva dragan nqma da orashtate vnimanie na li
9
5
 
23
 
! Отговори
Bostan преди 9 години
DPS ne ste prestavali da e vodite tazi voina i se prekrivate neprekasnato zad mazni izkazvanija.Palzeshkom gledate da se doberete do vsichko v tazi darzava kato oktopod. i nai veche tam kadeto sa parite i moze da se krade.Aman ot konsultanti vodoprovodchici i pedegozi/demagozi/
8
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мезане, агент Павле, даскале мазен. Ако знаеш български, сигурно си чувал, че който нож вади-от нож умира. И на тебе няма да ти се размине тази стара българска поговорка. Гласуване масово му е майката !!!
7
4
 
35
 
! Отговори
Георги Димитров преди 9 години
Местан може да извива ръцете на големите партии под масата, обаче нещо като се обърка не заема никаква позиция. За провала на правителството - БСП виновни ! Нищо, че половината ръководни длъжности са на ДПС. Стигаме и до абсурда - българия се управлява от партия на малцинство. Сега подиграли се с Бойко, обаче - "ние няма да влизаме във война". Докога този измислен герой Лютви Местан ще прави каквото си иска с цял народ и държава. Него са го избрали турците, а управлява държавата.