На Местан не му се участва нито във война, нито в реваншизъм

"Авторитарните рефлекси не са алтернативата, която ще ни изведе към по-добро"
Обновена: 18 юни 2014 15:04 | 18 юни 2014 10:53, Камелия Цветанова
96
На Местан не му се участва нито във война, нито в реваншизъм
Лютви Местан Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан увери, че движението няма да участва нито във война, нито в реваншизъм. Коментарът му дойде в отговор на думите на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес се закани, че след като БСП, ДПС и „Атака“ не заслужават толерантност, ще води война и „реваншизъм до дупка“.

„Ако някой е обявил вече война и реваншизъм, това вече не е политика, в която аз бих могъл да участвам, войната и реваншизмът не са стилът на политика, в която ДПС ще има участие.  Oсвен това съгласието за диалог не може да е моментно просветление, това е естествено, постояннo състояние на политиката“, заяви Местан.

Още по темата
Според него няма никаква драма, след като в крайна сметка обсъждането на Закона за МВР, на което президентът наложи вето, е отложено за следващата седмица, както искаше Борисов.

„Темата е била отложена и ако някой иска да обявява война и реваншизъм, това вече е негов проблем, нас в тази игра ни няма, нас ни има само в съгласието и диалога в името на публичния интерес“, добави лидерът на ДПС. 

Според него при разумни аргументи и разговори се стига и до правилните решения, но „тези отречени модели на управление и манталитет не са най-доброто, което може да очаква България“.

„Ние трябва да четем уроците и ако в обществото има раздвоени реакции срещу едни или други коалиции, да сме наясно, че авторитарните рефлекси, които се събуждат, също не са алтернативата, която ще изведе България към по-добро. Какво означава война и реваншизъм, питам, плашим ли се вече, как може езикът на политиката да бъде война и реваншизъм. Бих препоръчал на всички участници в процеса да не си играем на ултиматуми, заплахи“,  коментира още Местан.

Той препоръча на избирателите да направят анализи да помислят ще подкрепят ли войната и реваншизма като стил на политика.

Вижте повече във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан е манипулатор от класа.Жонглира с думите,но започна отдавна да преиграва и вече никой не вярва на приказките му.Номерата са ясни.Война беше налагането на Пеевски за евродепутат.Подпалиха си сами килимчето под краката,че други са им виновни.Това е продължение на преврата започнат от вас,бе.Демонстрацията на сила и власт са страх от закона.За затвора са не само Бисеров,Софиянски,Любо Пъпката,Данчо Ментата,Доган,Моника,Бареков,Румен Овч. и кой ли още не.Овчовците край нямат.Свински черва.АУТ
65
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква деликатност.Какъв опит за чистоплътна политика.Направо да се умили човек.Само че ние имаме памет,г-н Местан.При това тя не е затруднена,защото не се връщаме много назад,че там е още по-страшно.Миналата година,след манипулацията на Бареков и Манолова с костинбродските бюлетини и нарушаването деня на размисъл по ТВ7,г-н Местан е политикът,който не само говори за преврат,но и участва в него,а после ДПС чрез Пеевски и реваншизма подготви,че и съда по традиция включи.Всичко в пакет.Ачик наглост
64
5
 
19
 
! Отговори
до 62 преди 9 години
до 62всички турци НИЕ така чакаме тези размирици за които говорите... тогава няма да се види армията на Турция по границата както беше в 89г. а ще минат зад граница до Пловдив! ДАЙ БОЖЕ РАЗМИРИЦИ!
63
3
 
26
 
! Отговори
НАТО преди 9 години
Не можах да разбера Война ли ще има ли Възродителен Процес пак , веднага Турските войски да нахлуват в България без това са в бойна готовност срешу Иракските кюрди
62
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За диалог се изисква коректни партъори.........подлото блъфиране не е елемент на диалогичност!
61
1
 
28
 
! Отговори
обективен преди 9 години
Войната е в стила на мъжествените и е необходима доблест !!!Виж интригата и лукавството са ваша специалитет!
60
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А на трудовата борса? Учителстването е в кръвта му.
59
1
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
другарю местан кажете пак на вашия електорат че това застрашава националната сигурност и че ще сменят имената и 20-25 процента са ваши както беше на предните избори и нещо като ;костинброд; ако прибавите може премиер да станете...
58
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стилът ви, господине, отдавна ни е ясен.Тиха, подмолна война с лъжи, двуличие, корупция, заплашване, прозрачни сте отвсякъде. Преядохте с всичко, но сте ненаситни ,търбусите ви по големи от родопски гайди, много на хрисим се правиш, но колко са вярващите.
57
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Местан, ти си една празна кратуна.
56
4
 
27
 
! Отговори
някой преди 9 години
В Местан се забелязва някакво желание за влизане в правия път, но все още ДПС-арското му лицемерие надделява.
55
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vreme e na naroda da mu padne perdeto....aide stiga sme gledali i slushali GNIDI MRASNI KATO TOQ
54
4
 
39
 
! Отговори
М преди 9 години
Тая хитра хиена врътка цялата държава!
53
1
 
28
 
! Отговори
Наместан преди 9 години
Не пей ми се,не смей ми сеот днес вече ще да блея.
52
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Манолова - баш шейтан тенеке ханъм!!!
51
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан султан, Борисов Везир, Станишев дембел, Волен Пехливан!
50
14
 
36
 
! Отговори
Мразя тикви преди 9 години
Тиквата пак е поточил лиги за власт,тоя *** ако го изберат пак значи си заслужаваме всичко което ни се случва,хората пак ще се палят по площадите и полицаи и учители ще видят увеличение на заплати на куково лято.
49
2
 
26
 
! Отговори
МВ преди 9 години
За какъв диалог говори? Като изненада комунистите и поиска предсрочни избори, без да подозират какво им готви. Или активният диалог който води с Атака и Волен Сидеров, който подкрепяше тази власт. Не нам.
48
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА МУТРАТА ПАК БУХАЛКИ СА МУ В ТИКВЕНАТА КРАТУНА,ОБЯВЯВА ВОЙНА,АЛООУ ТИКВО СИКАДЖИЙСКА,БОМБИ ЛИ ЩЕ ИМ ЗАЛАГАШ ???
47
7
 
34
 
! Отговори
123 преди 9 години
Местан най-добре и в управлението да не участва!