НС отхвърли изслушване на Клисарова и Андреева

Искането беше на опозицията
6
НС отхвърли изслушване на Клисарова и Андреева
Анелия Клисарова Снимка: архив, БТА

Мнозинството в парламента отхвърли искането на опозицията за изслушване на двама министри.

От ГЕРБ настояваха просветният министър Анелия Клисарова да разясни основните насоки на провежданата от нея политика, след като ЕК отново ни разкритикува заради липсата на реформи в образованието.

Този път причина за критиките е в отказа да се приеме проекта на Закона за училищното и предучилищното образование, припомни Милена Дамянова от ГЕРБ.

Според нея поведението на Анелия Клисарова показва безпомощност, липса на политическа воля и некомпетентност.

Корнелия Маринова от ГЕРБ добави, че има опасност неприемането на закона да лиши образованието от европейски средства през следващия програмен период.

От ГЕРБ искаха в парламента да бъде изслушана и здравният министър Таня Андреева заради недофинансирането в системата.

В бюджета на НЗОК няма да има средства, с които да се плаща на лечебните заведения, а това означава още задължения на болниците и останалите все още тук лекари и медицински сестри да останат без заплати, предупреди Десислава Атанасова от опозицията.


6
Още от
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Милен преди 3 години
Подуправителят на БНБ Цветан Гунев е обвиняем за престъпления по служба - стигабе.ком
4
0
 
3
 
! Отговори
antio преди 3 години
Подуправителят на БНБ Цветан Гунев е обвиняем за престъпления по служба - stigabe
3
3
 
17
 
! Отговори
ANONIMEN преди 3 години
Няма какво да ги изслушват ,важно е ,че една година слушаме Миков и кречеталото от Кюстендил .Ще ги пуснат да кажат нещо но с предварително написани опорни точки ,а в момента се пишат от инкубатора на БСП лидера.
2
2
 
19
 
! Отговори
икономист преди 3 години
В момента ДПС и БСП са проклятието на България. Тези престъпни партии само за една година фалираха Държавата. Изтеглиха над 5 милиарда лв. заеми и нищо но от сърце. Чудя се само как има балъци да им се връзват на номерата, че уж били социално правителство. И какво направи това правителство ще увеличи пенсиите с 4.50 лв. Срам и позор. Накрая се скараха кой да краде повече.
1
0
 
15
 
! Отговори
отвратена преди 3 години
Милена Дамянова да замълчи, че такива ги забърка в образованието, та думи нямам! Пък Клисарова е един трагикомичен образ, който плещи глупост след глупост. Как един читав не го оглави това образование бе!