Стоилов хвърлил оставка заради достойнството на БСП

От ДПС категорични: Не е имало договорки за точката за Възродителния процес
Обновена: 19 юни 2014 15:43 | 19 юни 2014 14:58, Камелия Цветанова
68
Стоилов хвърлил оставка заради достойнството на БСП
Янаки Стоилов. Снимка: БТА

Социалистът Янаки Стоилов, който обяви, че подава оставка като зам.-председател на ПГ на "Коалиция за България", призна, че го е направил, защото повечето от съпартийците му са отказали предложението му днес да не бъде обсъждана смяната на министъра на околната среда, който е от квотата на ДПС.

Причината за това е, че депутатите на движението подкрепиха по-рано днес предложението на ГЕРБ парламентът да разгледа промени в Наказателния кодекс, които оставят без давностен срок престъпленията по политически причини, сред които са и извършените по време на Възродителния процес.

Още по темата
„Имаме си позиция в групата, когато се приема обща политическа позиция, тя да се подкрепя от всички. Имаше още няколко души, които споделяха моето мнение, аз предложих най-малкото днес въпроса за персоналните промени в кабинета да не се обсъжда, докато ние не получаваме адекватно отношение от ДПС“, разясни Стоилов.

Според него БСП трябва да поддържа по-активно политическото си достойнство, да се държи като мандатоносител и ако иска да увеличава доверието си, трябва да предприема действия, които да дадат самочувствие на избирателите й.

Депутатът от ДПС Янко Янков обаче смята, че едва ли въпросът за точката в дневния ред ще наруши драматично отношенията между ДПС и БСП, след като повечето леви депутати подкрепиха назначаването на Станислав Анастасов за министър.

„Тази точка стана обект на разменни монети, които не кореспондират с етиката, не може да се поставя по такъв начин точка, аз ще внеса тая, ако ти оттеглиш тази, това бяха според мен неща, които не са били достатъчно сериозни“, коментира той.

Според него дискусията дали промените в НК да влязат в дневния ред е била спонтанна и не е имало договорки.

Янков коментира, че въпросът с отпадането на давността за политическите престъпления се следи внимателно от местните структури на ДПС, както и от чужбина.

„Той е свързан с морал, това, което може да се случи с тези промени, е по-скоро морален въпрос, отколкото да породи сериозни правни последствия“, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: БСПЯнаки Стоилов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПешкоНе ги пращай на червената планета! Ако се съди по снимките от марсохода Куриозити, те май вече са били там.
56
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До Пешко 54Приятелю,Кажи ми една от партиите на "прехода" ,която да не е "поскомунистическа" ? Кажи ми един от т.н. политици да не е бил член или кандидат член на БКП ? Има такива ,които "обрисаха" почти всички партии , а с антикомунистическата си риторика направиха кариера и пари. Ако не ги знаеш кои са ще ти ги напиша.Докато тук си "лаем" "керванът" на безочливите си "върви".Те си "напазаруваха" заводи ,предприятия -станаха милионери и за това мисля ,че трябва "лява партия4 да ни ащитава
55
1
 
6
 
! Отговори
бреее преди 9 години
от около половин месец си спестявах новините... днес чета ли чета... то съвсем го обърнали на цирк бре :ДДД
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Стоилов, в БСП всички си дават оставките заради грешките и предателствата на Станишев, а той е застанал твърдо на позицията да предаде щафетата на някое от децата си, само, че дотогава в БСП ще са останали само членове от семейството му! Предлагам да се учреди НОВА СП и лицето Станишев да е под възбрана да влезе в нея. Ура другари!
53
2
 
9
 
! Отговори
бг преди 9 години
КОЛКО ОСТАВКИ ИСКА СТАНИШЕВ ЗА ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ Е ПРОКЛЯТИЕТО ЗА СТОЛЕТНИЦАТА - ПЪРВАНОВ И КАЛФИН...КАДИЕВ И СТОИЛОВ А ДОНЧЕВА МУ СЕ ИЗПЛЮ В ЛИЦЕТО НО ЯВНО ТОЯ ЧОВЕК Е НЕ А ЖЕЛЯЗО /ИЗВЪНЗЕМЕН КУМОНИСТ/..............ТОИ ВЕЧЕ Е ПРОДАЛ И БЪЛГАРИЯ НА ТУРЦИТЕ И АКО СЕГА НЕ СКОЧАТ И ВСИЧКИ НЕ ПОДАТ ОСТАВКИ СА ПЪЛНИ *** И АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БОЙКО /ПОНЕ ОДУРМА НЯМА ПРАВИ И ФЕС НЕ ЩЕ ДА СЛАГА
52
3
 
17
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Българинчовек, недей така, БСП не е социална партия. БСП е партия на посткомунистическата номенклатура. БСП е във властта 17 или 18 години от 25 години преход, като всяко нейно властване (сама или в коалиция) е символ на разруха, корупция и криза. Другарят Стоилов например, внезапно получил пристъп на честност и принципност, е депутат в 5 НС - на такъв човек дали може да се разчита изведнъж да започне да мисли за общото благо? Пирински е същият. Мишо Михов и той. Дмитриевич нема кво да го к
51
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Прави се на интересен! Ако не беше БСП щеше да пита къде серят гладните. Я вижте складовете за метали на брат му Ангел Стоилов Пловдив... Откъде дойдоха парите? Забрави добрините на БСП.. Наяде се и тръгна..
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС = ПЕТАТА КОЛОНА, враг на България !Възродителният процес беше нещо хубаво и нужно за българщината .Мутрата както винаги се върти като пумпал .Според Бойко Борисов тогавашните архитекти на възродителния процес е трябвало да сменят не целите имена на българските турци, а само първите им. Трябваше като в САЩ, дава се един списък с имена, избира се първото име, което да е българско и второто вече да е на бащата, бяха думите на Борисов.
49
11
 
3
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Като чета коментарите си мисля ,че ако БСП не е в парламента всичко ще тръгне "по мед и масло"" О неразумни" българи. Жестоко се лъжете . В най- бедната държава от ЕС има нужда от партия ,която да защити хората от "наемния труд" ,пенсионери и социално слаби. Тази партия у нас е БСП. Бъдете сигурни ,че в нея има много качествени хора ,бъдете сигурни ,че тя има и ще своите симпатизанти сред българския народ. Това е нормално за една държава ,която има претенции ,че е демократична.
48
4
 
13
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
Опорна точка на БСП в скоби БКП.Ако победим - печелим ние, до 15-стия в списъка.Ако загубим - губи целият народ.
47
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИЗОБЩО НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЗА ДОСТОЙНО ПОВЕДЕНИЕ,ЗАЩОТО В ЧЕРВЕНИТЕ РЕДИЦИ ИМА САМО ИНТЕРЕСИ И ЗАВИСИМОСТИ. ДРУГАРЯ СТОИЛОВ СИГОРНО ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ Е ДЕПУТАТ ОТ БСП ,НО И ТОЙ И СТАНИШЕВ ДОКАТО ТРУПАХА БАНКОВИТЕ СИ СМЕТКИ С МИЛИОНИ ,НАРОДА ГЛАДУВАШЕ И ЗАТЯГАШЕ КОЛАНИТЕ С ЕДНИЧКАТА МЕЧТА ЗА ПОМОГНАТ НА БЪЛГАРИЯ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ КРИЗАТА. КАКВО НАПРАВИХА ДРУГАРИТЕ ОТ БСП ОСВЕН ,ЧЕ НИ ПРОДАДОХА НА ДОГАН ЗА ПАРИ ?МНОГО Е КЪСНО ВЕЧЕ ЗА КАКВОТО И ДА Е ,ЗАЩОТО ДОГАН НИ ПРЕВЪРНА ВЪВ ВИЛАЕТ НА ТУРЦИЯ ....
46
2
 
5
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Ан сигъ ко шъ прайм. То в парламентата лесно- ланга-лунга и 5000 лв.
45
4
 
2
 
! Отговори
браво преди 9 години
евала
44
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вземи, моля те, със себе си Майчето и не се връщайте никога повече!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
43
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
41, и Кутев ще остане. Той, ако не е на партийна хранилка, няма да го вземат даже да мете улиците, толкова е некадърен.
42
2
 
32
 
! Отговори
Божо преди 9 години
*** отиват при дпс, бабите отиват на по-добро място, янаки отива да пише мемоари, а къде отива станишев ??? станишев отива на държавна заплата в "гнилия" Европейски съюз, изпратен там от нещастните заблудени хорица, които ще сърбат попарата на тези червени *** тарикати !!!
41
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищожество!
40
3
 
22
 
! Отговори
електорална единица преди 9 години
Заради достойнството на кое БСП си подава оставката другаря?Заради Българската Сталинишевска Партия ли?Не така другарю, като си недоволен не подкрепяй Сталинишевската си партия, гласувай ПРОТИВ безобразията.Да се оттеглиш без да се бориш за това, за което народа те е избрал е НЕДОСТОЙНО!
39
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са червените тролчета за да коментира??Или още не са им спуснали опорни точки по темата?? Един по един се изнизват и накрая в тази партия ще останат Дмитриевич и жена му ,паляка Миков и кокошката Манолова .все хора които нямат и три гънки в мозъка за да им се задейства инстинкта за самосъхранение -та да напуснат пробитото корито наречено БСП!!!!
38
5
 
23
 
! Отговори
A? преди 9 години
бсп и достойнство, това сигурно е най-късият виц!