23 юни ще бъде ден на национален траур

Премиерът Пламен Орешарски: Огромна трагедия
Обновена: 20 юни 2014 13:12 | 20 юни 2014 08:04, Веселина Йорданова
127
23 юни ще бъде ден на национален траур
Снимка: архив Ройтерс

23 юни 2014 г., понеделник, ще бъде  ден на национален траур в  памет на жертвите от бедствието във Варна, съобщиха от правителственатаа информационна служба.

Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Премиерът Пламен Орешарски изрази съболезнования на близките на всички загинали при пороите във Варна.

За съжаление е огромна трагедия, каза министър-председателят при пристигането си в града.

Още по темата
„Координирам с колегите цяла нощ практически. Ще видим с какво можем да подпомогнем сега и какво не е направено. От всичко, което чувам, май че само кметът е леко неадекватен и политиканства. Не му прави чест просто“, каза Орешарски.

„От наша страна противопоставяне няма“, категоричен беше премиерът.

Той увери, че ще бъде отпусната помощ на бедстващите, след като се оценят щетите.

"Прогнозите не са добри за времето, трябва да се вземат превантивни мерки“, каза още министър-председателят. На място за ситуацията му докладва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който пристигна във Варна снощи. 

"Вчера получих информация за необходимостта от техника и личен състав. Беше изпратена включително разчистваща техника, на място беше и командващият на Военноморските сили“, каза министърът на отбраната Ангел Найденов. Във Варна е и министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов.      

Вижте повече във видеото:

             
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Напиши коментар Коментари
63
2
 
1
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
Василев ***.. смешен си млъчни най-накрая
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли значение кой е виновен? Работата на община Варна е да следи за проблемите в общината. Работата на кмета е да взима решения и превантивни мерки за защита на поверената му община.
61
2
 
8
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
Улиците са призрачно пусти. Хората са в шок, от преживяния ужас нараздиращото се небе. Живеем на морето, но небето ни удави. Чува се самовоят на преминаващите пожарни и линейки. И воят на кучета. Страшенсмразяващ животински вой. Вой на умряло.И се питам, що за човек трябва да си? Какъв човек е Иван Портних - кметътни, след като в тези върховни минути на всеобща човешка трагедия -намери повод да си прави политически PR?! С бялата си ризка, предкамерите, стъпвайки върху 10 трупа на удавници
60
2
 
3
 
! Отговори
бога ми преди 9 години
БОГ ДА ГИ ПРОСТИ МЪРТВИТЕ.....ВИДЯХ ТАЯ СУТРИН ЕДИН *** ОТ ХУНТАТА ,АРЛЕКИНО ОБЛЕЧЕН В КОМУФЛАЖНИ ДРЕХИ НЯКАВ СМЕШЕН ИДЕШЕ МИ ДА МУ НАБИЯ ЕДИН ТУПАНИК НА ТАКЪВ ПОДЪЛ КАНО ДРУГАРЯТ НАЙДЕНОВ ОТ БКП .......ИМАТЕ ЛИ ПРЕДСТАВА ХОРАТА КА ЖИВЕЯТ КАК СЕ ЧУВСТВАТ СЛЕД ТАЗИ ТРАГЕДИ БЕ ОТ МУТРОМАСОНСКАТА БСП ОРГАНИЗАЦИИКА ДА НИ ПРАВИТЕ ПАРАДИ ВОЕННИ АКЦИИКИ И ТЕМ ПОДОБНИ НА ТОЯ НАЙДЕНОВ АКО МУ НАБИЕШ ЕДИН ШАМАР
59
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Бог ни наказва за това че допускаме комунисти и ятаган да дерибействат над народа ниедните клали и потурчвали а другите взривявали църкви
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато се касае за бедствие в такъв мащаб няма местна няма централна власт-всички сили са насочени в посока спасяването на човешкия живот. Истребители незнам, но хелиоптери и БТР-и биха свършили работа.Както голямо количество организирана работна ръка (като армейски части например)....глупотевините кой е виновен не помагат реално
57
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Орешарски , колко време Ви беше нужно да стигнете от София до Варна аз ще Ви отговоря 12 часа до Америка за това време щяхте да стигнете а Йовчев и Лазаров колко време им беше нужно 6часа с самолет срамота и имате наглостта да кажете че , на кмета мястото не му било с ботушите в калта а сред хората а КЪДЕ в Ексиновград с министрите ви ли ? Защо само гражданска защита и пожарна са там къде е армията , къде е полицията или полицията е заета да ви охранява . Нагли сте и жалки
56
0
 
3
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
#81 edinstvenite koito vijdam da si pravqt politicheski agitacii v momenta sa GERB koito samo sedqt i prizovavat dokato kakuvto i da e Oresharski to pone si napravi truda kato glava na durjavata da doide vuv Varna i ne go znam suprichasten li e no pone ima srama da doide dokato vashte Boikovci i moikovci sedqt i prizovavat ama gi surbqt tashacite da litnat to Varna da pomagat. Sushto mi e mn interesno kak otnovo BSP sa vinovni za navodnenieto?
55
2
 
5
 
! Отговори
от Варна преди 9 години
ДОЛУУУУУУУ ГЕРБ , ДОЛУУУУУ ГЕРБ
54
0
 
7
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
Държавата ли трябваше да почисти канализацията, да разчисти речните корита и задръстените дерета, да се бори с незаконната сеч в Общината, да не разрешава презастрояването и незаконното строителство в града?Дори пред трагедията на града, за който е избран да ОТГОВАРЯ, /не просто да властва/, дори в тези безкрайно трудни часове за варненци, не можа да сдържи голямата си политически изкушена уста и ей така, в движение, да тегли една м...а на Властта.Преди всичко бъдете българи не се делете!!
53
3
 
4
 
! Отговори
Еди Койси преди 9 години
23 юни 2014 г., понеделник, ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите от престъпното управление на кабинета Орешарски .
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е какво да направян от София да изпратят изтребители ли има си местна власт мой човек която не си е на мястото това прогледни най после какво във Варна няма гражданка ли багери ли техника ли стига не се излагай просто кметчето си е некъдърно
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Популистките ви прокламации като обявяването на Ден на траур няма да помогнат на хората. Мобилизирайте част от армията в помощ. Пратете военна техника за по-лесното отстраняване на завлечени МПС и разрушени сгради.Мислете и разсъждавайте, а не плямпайте само както обикновено за да изглеждате съпричастни.......
50
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Всяка година в България става една такава голяма трагедия-миналата година се палиха и цели семейства се самоубиваха.по миналата година-какво беше,запаления автобус на ам Тракия.всичко това от нехайството на държавата при различните му там управления на нашите партий.
49
1
 
7
 
! Отговори
инженер-пенсионер преди 9 години
Каквото и да си говорим това престъпно правителство не става за нищо. Когато имаше наводнение в с. Бисер веднага там заминаха Б.Борисов и Ц.Цветанов. След това се възтанови селото с нови къщи включително и с дарения от ГЕРБ. Сега гледайте какво става-нищо но от сърце. Просто докато тези престъпни партии БСП-ДПС-Атака са на власт нищо добро не ни чака.
48
2
 
5
 
! Отговори
важен въпрос преди 9 години
Стига сте отбягвали най-важния въпрос:Кой назначи Пеевски?Кой?
47
2
 
2
 
! Отговори
възмутен гражданин преди 9 години
До АнонименБраво бе анонимник! Няма да ти пожелая да ти случи на тебе и семейството ти такова нещастие, а ти си помисли що за човек си?
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви ли не простоти могат да се прочетат. То кмета ако беше от БСП навярно щеше да разпореди на мълниите и дъждовете да спрат. *** работа. Пенсионерските формирования пак са се активизирали с коментарите си.
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как може тази межитурка, която за СЪЖАЛЕНИЕ е назначена на премиерския стол, да нарича кмета на един голям град " леко неадекватен"??!!!! Резил и позор!! Оставка!!
44
3
 
3
 
! Отговори
Батман преди 9 години
Ей *** недни.. какво ми говорите за политика под тая новина бе пумаари.. какви българи сте вие ? И какво ви е виновен някакъв политик.. Виновна е оправата на града, дето не са били почиствани всички шахти от 25 години, и дето е застроявано незаконно.. Това си е само и единствено решение на варненска община и на нейните управиници..