23 юни ще бъде ден на национален траур

Премиерът Пламен Орешарски: Огромна трагедия
Обновена: 20 юни 2014 13:12 | 20 юни 2014 08:04, Веселина Йорданова
127
23 юни ще бъде ден на национален траур
Снимка: архив Ройтерс

23 юни 2014 г., понеделник, ще бъде  ден на национален траур в  памет на жертвите от бедствието във Варна, съобщиха от правителственатаа информационна служба.

Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Премиерът Пламен Орешарски изрази съболезнования на близките на всички загинали при пороите във Варна.

За съжаление е огромна трагедия, каза министър-председателят при пристигането си в града.

Още по темата
„Координирам с колегите цяла нощ практически. Ще видим с какво можем да подпомогнем сега и какво не е направено. От всичко, което чувам, май че само кметът е леко неадекватен и политиканства. Не му прави чест просто“, каза Орешарски.

„От наша страна противопоставяне няма“, категоричен беше премиерът.

Той увери, че ще бъде отпусната помощ на бедстващите, след като се оценят щетите.

"Прогнозите не са добри за времето, трябва да се вземат превантивни мерки“, каза още министър-председателят. На място за ситуацията му докладва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който пристигна във Варна снощи. 

"Вчера получих информация за необходимостта от техника и личен състав. Беше изпратена включително разчистваща техника, на място беше и командващият на Военноморските сили“, каза министърът на отбраната Ангел Найденов. Във Варна е и министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов.      

Вижте повече във видеото:

             
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
София преди 9 години
До ДимитровНормални ли са такива коментари на фона на този ужас, на жертвите и ужаса на нашите съграждани? Що за ненормални могат да политизират потопа и жертвите в тези райони? СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА ВСИЧКИ ПОСТРАДАЛИ СЪГРАЖДАНИ!
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има застраховка на имот, срещу наводнения, пожари, земетръси. Това е положението. Няма как държавата да построи на всеки нова къща. Всеки се оправя както може. Татовото време мина.
41
1
 
8
 
! Отговори
гласоподавател преди 9 години
Г-н Орешарски , колко време Ви беше нужно да стигнете от София до Варна аз ще Ви отговоря 12 часа до Америка за това време щяхте да стигнете а Йовчев и Лазаров колко време им беше нужно 6часа с самолет срамота и имате наглостта да кажете че , на кмета мястото не му било с ботушите в калта а сред хората а КЪДЕ в Ексиновград с министрите ви ли ? Защо само гражданска защита и пожарна са там къде е армията , къде е полицията или полицията е заета да ви охранява . Нагли сте и жалки
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 61/Гласувай ми за грездея в десния джоб. ***
39
1
 
1
 
! Отговори
Doko преди 9 години
Бугаристанецът е интересен екземпляр. Всичко го свързва с политиката, включително и нуждите си в ***. Хората страдат, съсипани от нещастието си, ганчовците политиканстват. Пострадалите ще си го преместят фара от другата страна на борда кой ги управлява. Такова племе едва ли има другаде на планетата. Злобата, ненавистта и омразата ще го унищожат, друго не му трябва.
38
0
 
7
 
! Отговори
Калинките преди 9 години
Сега ще се вайкаме два -три дена до следващия път.
37
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога вече няма да гласувам за Герб
36
0
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 9 години
Аз съм в траур от 9.9.1944г
35
7
 
2
 
! Отговори
Димитров преди 9 години
ТОЯ ГЕРБЕРУГА КМЕТА НА ВАРНА КЪДЕ ДРЕМА ТОЛКОВА ВРЕМЕ НА КРИВ Х-- КОЗИНАТА МУ ПРЕЧИ
34
1
 
2
 
! Отговори
anonimna преди 9 години
takas shte e kato neiskate da se dignete na protesti...da go svalime ot vlas kakto i prezidenta...za nishto ne stavat... eto sega vidqhte kakvo se sluchi aradi tqhnoto bezhaberie..izvinqvam se no nqmam opciq za da pisha bg
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бОКО ЩЕШЕ ДА ДОЙДЕ С ХИЛЕКОПТЕРО НА МИНУТАТА
32
0
 
4
 
! Отговори
до уж хуманиста №42 преди 9 години
"Поне малко срам нямате ли, че пак си рецитирате политическите лозунги? Що за *** сте не мога да разбера!"Аре кажи ми за няколко депутатски коли, колко техника за спасяването на хората можеше да бъде закупена. Така че не ни обвинявай, че правиме проблема политически. Не ние а депутатите са го превърнали в такъв. Така че нямаш право да плюеш по народа и да ни говориш, как ние сме грешни заради греховете на депутатите. Най-лесно е да обвиниш обикновенния българин и да оправдаеш депутат.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде отидоха 10-те милиарда, които твоето правителство изтегли за 1 година? Ако бяхте отпуснали средства да оправите нещо, тези човешки животи нямаше да са погубени. Но вие раздадохте трохи на електората си, а другото откраднахте! Нямате грам желание да свършите нещо в обществен интерес. Заминавайте си. ОСТАВКА!!!
30
4
 
5
 
! Отговори
до 46 преди 9 години
Ей герберски ***, не смей да политизираш бедствието.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦИГАНИГЕ ИЗРЕЗАХА ГОРАТА НАД АСПАРУХОВО КОЯТО Е ЗАДЪРЖАЛА ТАКЪВ ДЪЖД И МНОГОТО НЕЗАКОНИ И СРУТЕНИ ПОСТРОЙКИ СА УБРАЗУВАЛИ ТАПА И ВОДАТА Е ДОША ИЗВЕДНЪШ И КМЕТА ДА НЕ РЕВЕ САМО ЗАЩОТО ТОЙ ПОЗВОЛИ НА *** ЗА ИЗРЕЖАТ ГОРАТА
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОТ ВАРНА СЪМ ПОВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимката от филма "Матрицата" ли е ????
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поне малко срам нямате ли, че пак си рецитирате политическите лозунги? Що за *** сте не мога да разбера!
25
6
 
9
 
! Отговори
Пенка преди 9 години
Защо сте толкова зли на фона на тази огромна трагедия? И защо бълвате по Орешарски и неговото правителство, нима ако бяха други, биха предотвратили или променили каквото и да било? Предлагам да не се правим на много горди както беше по времето на Живков, а да поканим Кристалина най-после да направи нещо за България.
24
0
 
7
 
! Отговори
до 26 Ганка Коева преди 9 години
Как ги вади облечен с костюм от теливизионите студия ли?