23 юни ще бъде ден на национален траур

Премиерът Пламен Орешарски: Огромна трагедия
Обновена: 20 юни 2014 13:12 | 20 юни 2014 08:04, Веселина Йорданова
127
23 юни ще бъде ден на национален траур
Снимка: архив Ройтерс

23 юни 2014 г., понеделник, ще бъде  ден на национален траур в  памет на жертвите от бедствието във Варна, съобщиха от правителственатаа информационна служба.

Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Премиерът Пламен Орешарски изрази съболезнования на близките на всички загинали при пороите във Варна.

За съжаление е огромна трагедия, каза министър-председателят при пристигането си в града.

Още по темата
„Координирам с колегите цяла нощ практически. Ще видим с какво можем да подпомогнем сега и какво не е направено. От всичко, което чувам, май че само кметът е леко неадекватен и политиканства. Не му прави чест просто“, каза Орешарски.

„От наша страна противопоставяне няма“, категоричен беше премиерът.

Той увери, че ще бъде отпусната помощ на бедстващите, след като се оценят щетите.

"Прогнозите не са добри за времето, трябва да се вземат превантивни мерки“, каза още министър-председателят. На място за ситуацията му докладва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който пристигна във Варна снощи. 

"Вчера получих информация за необходимостта от техника и личен състав. Беше изпратена включително разчистваща техника, на място беше и командващият на Военноморските сили“, каза министърът на отбраната Ангел Найденов. Във Варна е и министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов.      

Вижте повече във видеото:

             
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Напиши коментар Коментари
23
1
 
9
 
! Отговори
ПМ преди 9 години
ТРАУРЕН ДЕН ЧАК НА НА 23 ЮНИ! Еееее, да беше поне на края на Септември или началото на Октомври та да сме на светло.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие платените писачи ,стига сте писали за сметка на нещастията на хората .Как можем да помогнем
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Премиерът Пламен Орешарски изрази съболезнования на близките на всички загинали при пороите във Варна"Орешарски подкрепя ЕС, а те от своя страна ни санкционират и така крадат от бюджета на България. После България не може и се чуди как да осигури на българите както самият Орешарски се изказва:"Вчера получих информация за необходимостта от техника и личен състав"Просто България не може да усигури техника и да плаща за личен състав. После пак ми кажете, че проблема не е политически.
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешака ще реши проблемите с мълчанието си!
19
7
 
10
 
! Отговори
МОНИКА ХОХЕГЕРОВА преди 9 години
От бандитското управление на Орешарски само бедствия и трагедии!
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте политизирали бедствието бе, какви почистени канали и корита ви гонят бе, имате ли представа какъв дъжд се изсипа, подлезите са пълни догоре с вода.
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да вземат мерки против американските нападения на НААРП ,и ние да се организираме най -лесно с смс за помощи на пострадали те
16
0
 
19
 
! Отговори
Ганка Коева преди 9 години
До Цветелин ЙовчевКметът цяла нощ вади трупове, спасява хора, евакуира застрашени семейства. А Йовчев и Орешарски долетяха сутринта и започнаха да раздават присъди. Сигурно Бойко е виновен за времето. Орешарски не е бил адекватен повече от година, а сега се прави на най-загрижения. Повече от година му се иска оставката, но той не чува. Чака някой друг да му каже дали да си подаде оставката или не. Това ли е адекватно поведение?
15
2
 
13
 
! Отговори
Nie преди 9 години
ПРИМИРЕТЕ СЕ ПРЕД ТРАГЕДИЯТА И ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПОЛИТИКАНСТВАТЕ БЕ ХОРА! БЕДСТВИЯТА НЯМАТ ЦВЯТ.
14
2
 
16
 
! Отговори
адекватен преди 9 години
Пламене, кой адекватен стои на върха след като цял народ не го иска ! Това адекватно поведени е ли е ?
13
3
 
12
 
! Отговори
ОСТАВКА бе куклооо преди 9 години
Докато Куклата 0лигарски не си подаде Оставка,така ще е че и по лошо може да стане,1г.протестираме и още няма оставка от тези мафиоти ограбиха държавате,че и още заеми искат да теглят,и зор дават въпреки ЕС и законите им те да си пуснат газопровода и да приберат още някой милярд,това е началото на бедствията другари и реколтата няма да може да приберете ке ви иде и пшеницата и ечемика по вятъра...
12
2
 
21
 
! Отговори
КАРААМДЖИКЛИЕВ преди 9 години
Викайте хидроинженера Доган!Той е специалист и ако е трезвен ще ви оправи!
11
3
 
5
 
! Отговори
адв. Менко Менков преди 9 години
Много моля Нова ТВ да спре да показва репортера си Боби Касиков от Варна. Този човек сам по себе си е бедствие. Вече има деца които след като са го видели са откарани в болница. Махнете това нещо "Боби" от екрана ! Нека варненци са спокойни, след два дни при тях ще бъде Кристалина Георгиева. Ще я видят , как е нахлузила ботуши и дава интервюта. Тя ще им помогне, точно толкова, колкото помогна на с. Бисер.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Огромна трагедия е ,че ти и комунистите ни "управлявате" , а за Варна са виновни всички политици управлявали до сега.Така е в цяла България.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като прочетох само част от коментарите под новините за бедствието, и почвам да си мисля, че нашия народ наистина заслужава да бъде изтрит от лицето на земята
8
3
 
7
 
! Отговори
гербер преди 9 години
А Пеевски къде е сега?
7
1
 
25
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Ало, къде е Министерството на околната среда и водите - да каже за непочистените корита на реките, а и за изсечените безразборно гори???
6
3
 
22
 
! Отговори
ПРЕДЛАГАМ преди 9 години
*** НА ДС ДУГАН ААМЕТ , СОПОЛЕТО ДА ГИ ПОДСЛОНИ ВСИЧКИТЕ *** ОСТАНАЛИ БЕЗ ДОМ В НЕГОВИТЕ СИ ХОТЕЛИ И САРАЙ И ДА ИМ ДАДЕ ПО 20 000 ЛЕВА НА ЧОВЕК.....*** ДОГАН ДА ПОЕМЕ И ПОГРЕБЕНИЯТА И РАЗРУШЕНИЯТА СЪС СВОЙТЕ *** ОТ ДПС .d.ало АЛАХ ГЛЕДА ДОГАНЕ ДАНО НЕ СЕ ОТМЕТНЕШ ДА НЕ ТЕ НАКАЖЕ И ПУКНЕШ ЦИГАНИНО КРАДЛИВ
5
1
 
10
 
! Отговори
sms преди 9 години
Ха-ха, щели да правят sms-кампания за подпомагане?! Че те, когато драха с високите наеми, бедните туристи, изпращаха ли помощи за страната?! Нека си помагаме взаимно, а не само бедния да помага на богатия?!...
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей БРАВО за умниците, които наслагаха пътните знаци на Цариградско за да вкарват хората дирекно в магазин Бриколаж защото от там няма излизане в посока Пловдив. ха-ха-ха..... Цирк е всичко .....