23 юни ще бъде ден на национален траур

Премиерът Пламен Орешарски: Огромна трагедия
Обновена: 20 юни 2014 13:12 | 20 юни 2014 08:04, Веселина Йорданова
127
23 юни ще бъде ден на национален траур
Снимка: архив Ройтерс

23 юни 2014 г., понеделник, ще бъде  ден на национален траур в  памет на жертвите от бедствието във Варна, съобщиха от правителственатаа информационна служба.

Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Премиерът Пламен Орешарски изрази съболезнования на близките на всички загинали при пороите във Варна.

За съжаление е огромна трагедия, каза министър-председателят при пристигането си в града.

Още по темата
„Координирам с колегите цяла нощ практически. Ще видим с какво можем да подпомогнем сега и какво не е направено. От всичко, което чувам, май че само кметът е леко неадекватен и политиканства. Не му прави чест просто“, каза Орешарски.

„От наша страна противопоставяне няма“, категоричен беше премиерът.

Той увери, че ще бъде отпусната помощ на бедстващите, след като се оценят щетите.

"Прогнозите не са добри за времето, трябва да се вземат превантивни мерки“, каза още министър-председателят. На място за ситуацията му докладва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който пристигна във Варна снощи. 

"Вчера получих информация за необходимостта от техника и личен състав. Беше изпратена включително разчистваща техника, на място беше и командващият на Военноморските сили“, каза министърът на отбраната Ангел Найденов. Във Варна е и министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов.      

Вижте повече във видеото:

             
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Напиши коментар Коментари
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствените виновници за тази трагедия са тези които са платили и тези които са разрешили застрояването на дерето тези сгради толкова близо до дерето нали не мислите че , са с оценка за риска нека се разследва кой разрешава такова безумно застрояване и защо гетата не се премахват
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде да спрем с това БСП , ДПС , ГЕРБ и т.н кой е виновен за алчността на хората да застрояват всяка педя земя ? То не е застрояване по планините , то не е покрай язовирите че и плажната ивица има стара приказка ще , където е текло пак ще тече т.е дерето , реката , морето колкото и да го заграждаш то рано или късно ще си вземе своето и да се молим на Господ да не тръгва морето с някоя по - голяма вълна че , тогава колко ли жертви ще има с това застрояване на плажните ивициПрочети цялата статия тук: dnes.bg/stranata/2014/06/20/choveshki-jertvi-razrusheni-ulici-smachkani-koli.229
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ден на траур? А нещо да отидете и да помогнете? Или само да коментирате ви стигат силите? Е*ал съм ти и скапаната държава и политици!
80
0
 
2
 
! Отговори
IJRHD преди 9 години
СТИГАААААААААААААА , политическа паплачччч !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Закона за защита при бедствия.Чл. 65. (1) Кметът на община:1. организира и ръководи защитата при бедствия на територията на общината;2. (отм. - ДВ, бр. 80 от 2011 г., в сила от 14.10.2011 г.)3. организира, координира и провежда превантивни мерки за недопускането или намаляването на последиците от бедствия;4. осъществява своевременното оповестяване и информиране на населението при заплаха от възникване или за възникнало бедствие;5. планира в проекта на общинския бюджет финансови средства за осигуряване на дейностите по плана за защита при бедствия в общината, както и резерв за нео
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мдаа! сега пак ще трябва да взимат още 2-3 милиарда заем, с част от който да помогнат на ***, а останалото ще иде за избори!
77
0
 
5
 
! Отговори
Край преди 9 години
Сранни хора сме българите. Снощи починаха десет човека - бог да ги прости. През уйкенда ще мааме гюбеци и ще гледаме телевизинни шоута дето те правят "развеселен ***" а в понеделник вече ще тъжим. Странни хора.
76
0
 
3
 
! Отговори
АМИ , ТАКА Е БЕ.... преди 9 години
....ТЕ ТОЯ ТРАУР , ЩЕ РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ НА НАРОДА !ПА , КАТО ДАДАТ И ПО 100-200ЛВ. НА СЕМЕЙСТВО ---ШЕ СЕ РЕШАТ НЕЩАТА!ВАЖНОТО Е МИЛИОНИТЕ , ДА СЕ ДАДАТ ЗА "южен поток"....НАЛИ Е "БРАТСКИ"??!!НЕ ПИПАЙТЕ 28-те млн.лв НА Д.ПЕЕВСКИ ЗА "южен поток"...!НАРОДА В АСПАРУХОВО ШЕ СЕ ОПРАВИ И С СМС-и!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
75
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герб защо закриха министерството за бедстия и аварии много просто да има бедствия и народа да гине
74
1
 
7
 
! Отговори
Съпричастен преди 9 години
Да седим и да се вайкаме кой , пък как, пък що няма смисъл.. То се събрало, събрало пък накрая се изляло.. Грешки след грешки, алчност, трупане на пари, сделки под и над маси, всичкото в ущърб на природата, ама и тя милата взе да си отмъщава ! Мисля , че вече е крайно време да не се дели този отруден и нещастен народ на СДС , БСП, ББЦ, ДПС, ГЕРБ и прочие, а да се съберат всички кадърни хора и да направим тази красива България Райска градина!С караници нищо няма да постигнем.
73
2
 
9
 
! Отговори
художника преди 9 години
Чета тук коментарите и не мога да повярвам, колко низко сме паднали, като народ. НЕ ПРОЧЕТОХ НИТО ЕДНО СЪБОЛЕЗНОВАНИЕ КЪМ УДАВЕНИТЕ НИ СЪНАРОДНИЦИ. Това е най-голямата трагедия, всичко друго може да се поправи, но ние нямаме сърца. До такава ли степен сме обръгнали от немотия, че дори и човещината ни е чужда????
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nee trayr a voina triabva i kam sofia klikata ot prestapnici triabva da bade ynishtojena .
71
1
 
4
 
! Отговори
Лора преди 9 години
До отговорнитеКопие: до по-отговорните..............Уведомяваме ви, че точно преди 10-ина дни гласувахте вдигане на основните заплати на кметовете, кметските наместници и общинските съветници, щото сте били мнооооооого отговорни. Молим ви за преразглеждане на гласуваното решение поради настоящото ви ос......иране!Съболезнования на близките на загиналите.България, 20. 06. 2014Подател: Народът
70
3
 
3
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
До Бай ТошоДа,прав си,затова предлагам-23.06. траур,24.06. ден за размисъл,25.06 национален праздник-оставка на Орешарски!!!
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
70% от дъждовете се поемат от горите по времето на Герб се изрезаха горите елате в монтанско да видите Искра Фидосова за три години колко гора е изрезана и заминала за Гъция е не наводнедия ще има а и торадо ще има
68
4
 
11
 
! Отговори
Бай Тошо преди 9 години
Въпреки че съм за ОСТАВКАТА на Орешарски, в момента заставам зад него, защото всички му се нахвърлихте, а за трагедията във Варна е виновна природата!!! Орешарски сега да започва да работи по въпроса, а вие вземете да помогнете с нещо, стига сте *** тука!!!!
67
4
 
6
 
! Отговори
искрен преди 9 години
До Късностаналя си помисли кой си прави евтрин ПР от тази трагедия...кмета на Варна..с цялата си присъща на гербаджиите наглост
66
6
 
6
 
! Отговори
РАННОБУДНИТЕПОЗИТАНС преди 9 години
ПИШЕТЕ И НАРИЧАЙТЕ ВИНОВНИЦИТЕ БРАТЯ А ИМЕННО ББ Е ВИНОВЕН И ЦЦ ...ТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО И ВСЯКО НЕЩО ТЕ СА ВИНОВНИ ЩОТО КАТОХ ДОЙДАТ ИЗБОРИ И НЕВЗЕММЕ ПОВЕЧЕ *** ГЛАВО ОТ ПОЗИТАНО ВИ СПИРАМЕ ПОРЦИИТЕ НА ПИСАНЕ И УМИРАТЕ БРАТЯ ....ПО ПЕТДЕСЕТ СТОТИНКИ НА КОМЕНТАР ОТ ПОЗИТАНО ОБЕЩАВА ДРУГАРЯТ ДОБРЕВ МОЖЕ И В МАРИХУАНА ДА ВИ ДАДЕ БОНУС
65
3
 
6
 
! Отговори
M преди 9 години
Г-н Орешарски, прогнозата за времето от доста време не е добра и превантивни мерки е трябвало да се вземат отдавна, а не сега.
64
7
 
8
 
! Отговори
Snorky преди 9 години
Това *** се наспа в София и отиде чак тази сутрин във Варна за да обяви деня на национален траур! ***! ОСТАВКА!