Да не говорим за вина, трябва хладнокръвие!

Спекулациите с трагедията във Варна са пагубни, смятат от левицата
Обновена: 20 юни 2014 12:59 | 20 юни 2014 10:46, Веселина Йорданова
58
Да не говорим за вина, трябва хладнокръвие!
Снимка: Impact Press Group

Всеки опит за политическа спекулация на гърба на трагедията на хората би бил вреден и пагубен, категоричен беше зам.-председателят на ПГ на „Коалиция за България“ Атанас Мерджанов по повод стихията във Варна, която взе 10 жертви.

Той призова за разбиране и подкрепа към нуждаещите се и посочи, че сега най-важно е да бъдат преодолени тежките последствия и да се предвидят защитни действия.

Още по темата
Мерджанов заяви, че в момента е крайно некоректно да се дават оценки за действията на една или друга служба и е прибързано да се говори за вина.

„В този тежък за страната момент повече от необходимо е да се прояви смирение и хладнокръвие“, настоя депутатът.

Той допусна, че ще се търси спешна намеса и помощ от ЕС за преодоляване на тежките последици от пороите.  Депутатът съобщи, че ПГ на „Коалиция за България“ ще организира дарителска акция за пострадалите райони.

Мерджанов напомни, че премиерът и министри са в бедстващите райони.

„За съжаление, такава е ситуацията в по-голяма част от страната – Варна, Добрич, Средногорието, Велико Търново и други части на страната. Нужно е да се прояви адекватност, много добра координация, която се прави в момента, ефективно действие на службите на МВР в координация с действията на местната власт“, посочи той.

Мерджанов апелира всички служби и застрахователни компании, които имат отношение към пострадалите райони, да проявят разбиране и бързи действия.

По думите му много депутати от левицата от снощи са по избирателните си райони и участват в действията на кризисните щабове.

Сутринта парламентът не събра кворум, за да заседава. Регистрираха се 98 депутати, от ГЕРБ не бяха в пленарната зала. Председателят на НС Михаил Миков заяви, че и днешният тежък за България ден не е могъл да сплоти народното представителство, за да има поне кворум.

„Пред стихията всички трябва да бъдем по-обединени", заяви той.

Присъстващите народни представители почетоха с едноминутно мълчание загиналите след поройния дъжд.

Вижте повече във видеото

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
ивко преди 9 години
До АнонименЗастанете с името си братя стига с тази анонимност.Дойде време вече за сваляне на маските и за борба лице в лице
31
0
 
13
 
! Отговори
ивко преди 9 години
Защо да не говорим за вина? Убийците са ясни.Тези, които безмилостно изсичат горите са престъпници. За никого не е тайна, че това е мафия свързана с ДПС.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте като сме виновни мутрите във и около властта, да не говорим за вина.
29
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Пагубни са - за политиците!
28
0
 
26
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
Бедствието е огромно! Мир на душите на загиналите ни съотечественици! Тук един вярва в ХААРП. Егати ХААРП-а дето дави и сърби, и босненци, и чехи, и германци. Дави руснаци в Приамурието. Дави американци, че им праща и най-редовно торнада и урагани с нежни имена. Други ги избива на политика. Зарежете! Кметът Портних защо ***? Защо не се е разпоредил да се се почистят деретата? Защо не е бутнал незаконните постройки? Защо не е преустановил варварското изсичане на гората? Ами Кирил Йорданов? 15 г
27
2
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Да не говорим за вина... - заявиха от левицата... - а какво пиха Йовчев и главният му секретар вечерта в Евксиноград...Комунистът поема вина-та... - но само с мезе...
26
1
 
8
 
! Отговори
Хора преди 9 години
Не Ви ли писна от тъптията на партиите и корумпираността... В името на загиналите да се обединими да променим държавата.
25
0
 
16
 
! Отговори
МИЗЕыНИЦИ преди 9 години
Всички ПОЛИТИЦИ НА СЪД, забрана на тях и децата им 10 години да излизат в чужбина! Следващите като вземат подкупи , ще мислят....
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХААРПХодил ли си скоро на доктор???
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смешни жалки ***. Всички сте смешни, жалки *** - ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака, СДС, НДСВ - жалки ***. Погребахте ни бе, е....ахте ни майката бе, съсипахте ни бе, затрихте ни бе, унищожихте и държава, и родина, и дори значението на думата България. Аз, дето душата си давах за България, вече като чуя България и все по-малко започва да трепва в мен. Като чуя България и си представям как крадете като за последно някакви бедни андрешковци и им замазвате очите с простотии, а важните теми са табу.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вината за трагедията е на местната власт в лицето на кмета и областния управител.Да не се опитват да бягат от отговорност,а да си носят кръста.
21
1
 
21
 
! Отговори
Дере било задръстено преди 9 години
Аз питам:1. Кой е отговарял за почистването му през последните 15 години?2. Има ли някакъв норматив - на какъв период да бъде почиствано?3. Това, с което е задръстено дерето, да се анализира - само природни отпадъци ли са,като например сухи клони, паднали по естествен път? Има ли специфични отпадъци - напр., такива, каквито говорят за *** обиталище в района? Някой защитава ли неприкосновеността на незаконните бордеи - има ли там такива и от кога? Има ли други причини за задръстването?
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, първо трябва да се оправят щетите от бедствието, но не трябва да се забравя, че има и виновни: районни кметове, градски кметове, областни управители и правителства от последните 20-25 години. От колко време се знае, че Джанавара е свлачище? Имало е и други подобни случаи (в много по-малък мащаб и без жертви) в крайните квартали. Да се вземат мерки? Не. В града на ***, хората нямат значение, има значение монопола на ***. Отвращават ме, когато най-виновните ни призовават да сме единни!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ФизикАз съм също физик и според мен ти си просто ***.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
21: По принцип добре, но това означава някой да обикаля и да пише глоби (и после тези глоби да се плащат). Означава също да има паркинги, защото хората имат коли. Те все някъде трябва да бъдат. Когато блоковете във Варна са планирани са смятали по 2-3 коли на 10 семейства. Реалността е друга, нали?
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До демагогияТрябва да се кръстиш идиотия. Какво значи не е демократично. Какво общо има демокрацията с бедствието. Демокрацията е единствено правото да избираш управляващите. От тук нататък кого ще избереш и какво ще свърши няма значение. Защо някой трябва да понася отговорността за природно бедствие? По-добре наистина да се спре със соченето с пръст и да се работи за възстановяване на щетите и помощ на пострадалите.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забранете паркирането по улиците, колите задръстват тротоари и пречат на шахтите!
15
6
 
3
 
! Отговори
ХААРП преди 9 години
Сега наистина трябва хладнокръвие.... Иначе ВИНАТА е ясно къде се намира.... В ПРОДАЖНИТЕ ТАКА НАРЕЧЕНИ "БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ" , които за някой и друг милион в Швейцарска Банка са ни продали на НАТО.... А всички знаем какво правят "Световните Господари" с Държавици , като нашата.... за който не им дреме изобщо!... А ИМЕННО - КАКВОТО СИ ИСКАТ!... Кой знае какви КЛИМАТИЧНИ ОПИТИ вървят над главите ни в последни те поне 2 години - от момента когато разпънаха някакъв "ЩИТ" над нас! :((((((((((....
14
6
 
5
 
! Отговори
Физик преди 9 години
Вълната която удави хората не може да е само от дъжда.
13
0
 
22
 
! Отговори
Един от многото преди 9 години
Ако продължаваме да търпим тази политическа алчна, крадлива и некадърна *** (имам предвид всички без изключение), един ден всички ще бъдем удавени и в прекия и в преносния смисъл.