Да не говорим за вина, трябва хладнокръвие!

Спекулациите с трагедията във Варна са пагубни, смятат от левицата
Обновена: 20 юни 2014 12:59 | 20 юни 2014 10:46, Веселина Йорданова
58
Да не говорим за вина, трябва хладнокръвие!
Снимка: Impact Press Group

Всеки опит за политическа спекулация на гърба на трагедията на хората би бил вреден и пагубен, категоричен беше зам.-председателят на ПГ на „Коалиция за България“ Атанас Мерджанов по повод стихията във Варна, която взе 10 жертви.

Той призова за разбиране и подкрепа към нуждаещите се и посочи, че сега най-важно е да бъдат преодолени тежките последствия и да се предвидят защитни действия.

Още по темата
Мерджанов заяви, че в момента е крайно некоректно да се дават оценки за действията на една или друга служба и е прибързано да се говори за вина.

„В този тежък за страната момент повече от необходимо е да се прояви смирение и хладнокръвие“, настоя депутатът.

Той допусна, че ще се търси спешна намеса и помощ от ЕС за преодоляване на тежките последици от пороите.  Депутатът съобщи, че ПГ на „Коалиция за България“ ще организира дарителска акция за пострадалите райони.

Мерджанов напомни, че премиерът и министри са в бедстващите райони.

„За съжаление, такава е ситуацията в по-голяма част от страната – Варна, Добрич, Средногорието, Велико Търново и други части на страната. Нужно е да се прояви адекватност, много добра координация, която се прави в момента, ефективно действие на службите на МВР в координация с действията на местната власт“, посочи той.

Мерджанов апелира всички служби и застрахователни компании, които имат отношение към пострадалите райони, да проявят разбиране и бързи действия.

По думите му много депутати от левицата от снощи са по избирателните си райони и участват в действията на кризисните щабове.

Сутринта парламентът не събра кворум, за да заседава. Регистрираха се 98 депутати, от ГЕРБ не бяха в пленарната зала. Председателят на НС Михаил Миков заяви, че и днешният тежък за България ден не е могъл да сплоти народното представителство, за да има поне кворум.

„Пред стихията всички трябва да бъдем по-обединени", заяви той.

Присъстващите народни представители почетоха с едноминутно мълчание загиналите след поройния дъжд.

Вижте повече във видеото

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До за Витков!Razbira se, che trjabva da se govori za vina, trjabva da se vika dori. Zashtoto zaginaha mnogo hora, zaradi tova, che tezi na koito se plashtaha golemi pari, za da misljat, da predvizjdat, da pretsenjavat sa si gledali kefa i kelepira i sa se praveli na veliki. Stiga veche proshka, stiga sme slagali na visoko neuki i bezitgovorni partijtsi, iskalm chestni hora - eksperti, a ne uchenitsi na naroden grub. I majoritarna systema - za da izbirame hora, a ne partii = bandi.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ne moga da razbera, Varna se vdigna I Tikvoka se uplashi I abdikira! Tolkova sum se radvala, che varnenci sa taka sploteni. I dnes kato gledah tozi neshtastnik kmet Portnih ne mojeh da povqrvsm, che takuv neshtstnik dalaversdjiq sa si izbrali koito jivee kato Krez I e ***. Toi razbira samo ot kradene a ne ot upravlenie ns tozi hubav grad.Prav e Siderov, delo I v zatvora kato predi tova mu konfiskuvat otkradnstotoI plstqt obeshteteniq na zaginalite. KOi izbra tozi *** se pita???
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И стана безпощадно ясно,че *** са виновни,респективно техните покровители,които разчитат на гласовете им.На първо място Доган,ръководството на БСП,а сега основно и Бареков.Мишо шамара вместо да ръси акъл по медиите да вложи енергията си срещу истинските виновници.
49
0
 
4
 
! Отговори
за Витков! преди 9 години
Този болен ли е !? Как няма да говорим за вина като точно за това трябва да говорим!? Първото е да са организираме и да изгребем тинята доброволчески и след това трябва да се изгребе тинята в парламента! Това са 25 години бездействие и НЕ търсене на вина които трябва да бъдат преодоляни веднъж завинаги. 25 години безхаберие и затваряне на очите трябва да ги преодолеем, всички сме виновни ,че ви оставихме толкова дълго да ни водите за носа гадни мижитурки! Стадион ,автомат и политици това е!
48
0
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 9 години
Хубаво говорят политиците, но сега страда народа. Защо тези народни избраници не могат да осъзнаят, че направиха голяма грешка като закриха структурите на Гражданската защита, като ги претопиха в Пожарна безопасност и защита на населението. В никой Законов и подзаконов акт няма вече понятие Гражданска защита, а всички само това повтарят. С лека ръка закриха една добре действаща структура - знаеща и можеща.... Сега само поклон пред паметта на загиналите от пороя.
47
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Голям ***.Какво хладнокръвие,.Ако умре твоето дете от грешката на друг като теб ,хладнокръвен ли ще си?Боже, защо ги изибраме такива малудушни ***?!А,може би само си мисилм ,че ги избираме.Те сами си се слагат там.Поне да имат малко етика и да не говорят глупости.
46
0
 
10
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Не видях по телевизията *** да почистват квартала си ,или чакат българите да им го почистят.
45
0
 
3
 
! Отговори
TerminatorOfTrolls преди 9 години
До МИЗЕыНИЦИ 30Грешен подход трябва да им се забрани да влизат в България и да им се изземат всички сметки от чужбина!
44
1
 
2
 
! Отговори
TerminatorOfTrolls преди 9 години
И аз не понасям БСП, но за това са абсолютно прави!
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срещу природата не можем да се изправим и не можем да виним нито кмет, нито министри, нито който и да е друг.
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мразя комунистите, но тук са прави - не трябва да се политизира
41
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Длъжен ли е Орешарски да отиде на мига във Варна, при положение, че отговаря за цяла България? Какви адекватни действия да прави, кмета на Варна защо не ги прави?
40
1
 
4
 
! Отговори
НЕМА СПЕКУЛАЦИИ,БЕ.. преди 9 години
...ВИЕ ПРАЩАЙТЕ СМС-си на БЕДСТВАЩИТЕ У ВАРНА , А ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ШЕ ИМ ДАДАТ ПО 100-200ЛВ. НА СЕМЕЙСТВО .....И НАРОДА ША СЪ ОПРАЙ ,БЕ..!САМО НЕМА ДА СПЕКУЛИРАТЕ с ТОВА НЕЩАСТИЕ НА ХОРАТА !!!!НИКАКВИ СПЕКУЛАЦИИ---ТОВА МУ Е МАЙКАТА!!!
39
0
 
10
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Партиините протежета не могат да обучат хората да попълнят една бюлетина вие искате адекватни действия при природни бедствия и аварии.В днешно време каквото и да се случи в масовия случай хората седят ,чакат да дойде някаква комисия да "разследва " и после да накаже виновните.Направи ми впечатление сутринта как хора с леките си коли се мъчеха да минат през бедстващия район.Няма кой да ги спре и пренасочи.
38
0
 
11
 
! Отговори
. преди 9 години
Хората ще помогнат на съседите си , държавата ще направи фалшивите си обещания , загиналите никога няма да се върнат , щетите никога няма да бъдат възстановени , до следващия път , когато ще загинат невинни българи или ще бъдат ограбени по някакъв начин винаги без да има виновни , винаги призовавани да не "спекулират" ... докато не се събуди тоя смачкан народ и не ги избеси по дърветата ...ако !
37
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доживяхме да чуем кмет на голям град да се оплаква от държавата... Нали ТИ си държавата във Варна бе нещастнико Портних!?
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
26 god qdoha kradaha piha ,e eto go i rezyltata bg bg proz narod zatova shte biagame mrem i t.n.
35
1
 
8
 
! Отговори
ТАКА СИ Е ,БЕ... преди 9 години
ХЛАДНОКРЪВИЕ ТРЕБВА .....ДА НЕ ВЗЕМЕТЕ ПАК ДА СЕ ПАЛИТЕ У ВАРНА....??!!!НЕ ВИ ТРЕБВА ЖЕГА И ПАЛЕЖИ ----ХЛАДНОКРЪВИЕ ТРЕБВА НА НАРОДА!ПРАЩАЙТЕ МУ СМС-си ...ТА ДА СЕ ОПРАЯТ ХОРАТА!!!САМО НЕ ПИПАЙТЕ 28-МЛН.ЛВ. ЗА ЮЖНИЯ ПОТОК" НА Д.ПЕЕВСИ И Ц.ВАСИЛЕВ!!!МНОГО СА ВАЖНИ ТИЯ ПАРЕТА---"братските" ОТ РУСИЯ!
34
0
 
1
 
! Отговори
ивко преди 9 години
До АнонименДа ама как. В тях е ножа и сиренето.По скоро ние пак ще бъдем наказани.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не издребнявайте с партийни спорове, Варна се управлява от гербер, а държавата от бесепари и депесари. Знаете много добре, че никой досега не си е мръднал пръста за Варна през последните години и резултатът е налице. Политиците трябва да бъдат наказани.