Йовчев за бедствието във Варна: Държавата действа

Това, което може да се прави, се прави, увери той
Обновена: 20 юни 2014 13:25 | 20 юни 2014 06:36, Веселина Йорданова
45
Йовчев за бедствието във Варна: Държавата действа
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, БТА

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви, че се предприемат всички необходими действия, за да бъде овладяна ситуацията във Варна и че от първия момент държавата е започнала да действа, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Още по темата
След разпореждане на министър-председателя Пламен Орешарски министърът пристигна във Варна късно снощи.

Както Dnes.bg писа по данни на полицията е потвърдена смъртта на 10 души, издирват се още хора.

По думите му ситуацията е тежка в цялата страна, а най-тежко е положението във Варна. Йовчев заяви, че в 18 часа е постъпил сигнал на телефон 112 и веднага се е реагирало.

"Изпратени са абсолютно всички сили, които са на Гражданска защита и на пожарната. Незабавно са изпратени и допълнителни сили от Бургас, Добрич и от Шумен. Целият състав на полицията е изпратен на място. Задействан е кризисният план при областния управител и от там нататък се действа спрямо него", обясни вицепремиерът.

"Още от първия момент държавата е започнала да действа. Това, което може да се прави, се прави", категоричен беше Йовчев.

Вицепремиерът заяви, че се очаква втора вълна.

"Създадена е организация и е задействана системата за ранно предупреждение", добави Йовчев и каза, че се предприемат всички необходими действия, за да бъде овладяна ситуацията.

Министърът на вътрешните работи призова да не се злоупотребява с нещастието на хората.

От Министерството на здравеопазването съобщават, че сигналът от Главна дирекция на полицията за силен дъжд и опасност от наводнения във Варна е постъпил към дежурния в Министерството на здравеопазването в 20.00 часа. Веднага след това от министерството е създадена организация за изпращане на спешни екипи на ЦСМП към кв."Аспарухово". При пристигането си те не са били допуснати на място.

Първото влизане сред пострадалите става към 23.20, като към 24.00 ч. едно дете и двама възрастни са транспортирани и хоспитализирани в болница "Св. Анна". За съжаление изваждането и съответно оказването на медицинска помощ става изключително бавно заради тежката обстановка, в която работят спасителните екипи.

Министерство на здравеопазването е организирало и в настоящия момент на разположение на спасителите се намират 9 екипа от ЦСМП Варна. В готовност са активирани още по 1 екип от болниците "Св. Анна" и "Св. Марина", както и от филиалите в Провадия и Аксаково.

Екипите на ЦСМП Шумен и Добрич също са на разположение да се включат при необходимост.
 

Вижте повече във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, бе този кмет наистина ли е толкова ***?! За какво говори?! Каква държава да има, да не би да иска премиера да чисти калта или какво?! Нали всяка община трябва да има план за действие при бедствия и аварии и съобразно този план, местната власт трябва да се организира и да действа мигновено?!!! Кой да дойде и да му свърши работата?!!!
32
3
 
2
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Отишли във Варна - ПР си правили.Ако не бяха отишли - не са загрижени.Е, на тъпият гербераст не може да се угоди.Портния какво чака? Йовчев да долети и да изсмуче с гигантска помпа водата?Айсиктир!
31
1
 
3
 
! Отговори
Моля преди 9 години
Я да видим сега колко турци злобеят и се радват на тази трагедия ? Аз ще ви кажа-николко ! Преди точно месец половин България се радваше на трагедията в Сома,но Баланса ви напомни,че каквото пожелаваш,това и получаваш ! НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ ! Да почиват в мир душите на загиналите и не забравяйте преди всичко да бъдете хора !!!
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г - н Орешарски , предлагам заплатите на всички депутати и министри до изборите да отиват във фонда за бедствия и аварии на населението и без друго по - голямо бедствие от тези политици без изключение нада ли може да има .И Бог ни наказва за това че допускаме комунисти и ятаган да дерибействат над народа ни
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Орешарски , колко време Ви беше нужно да стигнете от София до Варна аз ще Ви отговоря 12 часа до Америка за това време щяхте да стигнете а Йовчев и Лазаров колко време им беше нужно 6часа с самолет срамота и имате наглостта да кажете че , на кмета мястото не му било с ботушите в калта а сред хората а КЪДЕ в Ексиновград с министрите ви ли ? Защо само гражданска защита и пожарна са там къде е армията , къде е полицията или полицията е заета да ви охранява . Нагли сте и жалки.
28
1
 
8
 
! Отговори
Unufri преди 9 години
Държавата действала.... на сутринта, 12 часа след началото на бедствието те действат...Избръснати и наспани отиват с антуража си на място, за да се покажат пред медиите колко са загрижени.Къде беше държавата в 8 вечерта в началото на бедствието!
27
1
 
6
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Пред такава трягедия трябва да се мълчи и да се помага както може, но наглостта и нахалството на Овчия просто изумяват. Аз лично след опорните точки на МВР към политиците, битите студенти, трагедията Лясковец и след тази сутрин дето този, премиера и Найденов се бяха изтъпанили като за пресконференция на тези *** не вярвам. Наглост, дебелоочие, безхаберност не стигат да охарактеризират тази сбирщина от тунеядци.
26
0
 
4
 
! Отговори
Боже, пази България! преди 9 години
Винаги се случват големи нещастия, когато ДПС е на власт.
25
1
 
7
 
! Отговори
Реалността: преди 9 години
Държавата БЕЗдейства
24
9
 
2
 
! Отговори
ПОРТНИК КОРУМПЕ преди 9 години
ПОРТНИХ ДА КАЖЕ ЗАЩО ТЪСТЪТ МУ Е ШЕФ НА ВиК И КОЛКО ОКРАДОХА ОТ ТАЗИ ФИРМА. ВСИЧКИ ЗНАЕМ,ЧЕ ПО ВРЕМЕТО НА ГЕРБ И СЕГА,КОГАТО ВАРНА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ КМЕТ НА ГЕРБ ВиК ДРУЖЕСТВАТА СА КАСИЧКА НА ГЕРБ. ИНАЧЕ ИЗЛИЗА,ЧЕ ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА И ПОРТНИХ ДЕЙСТВА И ПО ПРАВИЛОТО НАЙ-ДОБРАТА ОТБРАНА Е АТАКАТА
23
1
 
3
 
! Отговори
men преди 9 години
бетон върху бетон върху още бетон, на брега на морето, на до скоро залесени склонове, върху блата и моравища, върху плажове, върху присвоена и открадната земя, навсякъде... за да може българския и руския *** да гледат морето докето се наливат с евтин алкохолец. във франция градовете са на 5 километра от брега и само пристанищата са им на морето. за нещастие подобни трагедии ще зачестяват. за гражданска защита, подготовка на население за бедствия, за армия и тем подобни няма смисъл да говорим.
22
1
 
9
 
! Отговори
. преди 9 години
"Веднага след това от министерството е създадена организация за изпращане на спешни екипи на ЦСМП към кв."Аспарухово". При пристигането си те не са били допуснати на място."Кой пак ви е пречил, бе *** лъжец?Пак някой друг ви е виновен на вас????????Жалки некадърници, омитайте се и емигрирайте спешно, че затворът ви чака!
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !НИКОГА ВЕЧЕ БСП!Задръстените корита на реките са работа на областния управител, който е от ДПС!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Още от първия момент държавата е започнала да действа. Това, което може да се прави, се прави"...По телевизора чух от г-н Йовчев, че още снощи пострадалите са настанени при роднини. Чудя се при чии роднини са настанявани пострадалите.Настръхвам от празнодумието и дебелоочието на държавниците.- екипите на бъзра помощ "не били допуснати" - Кой не ги е допуснал?- прави се всичко възможно - колко вертолета, БТРа , джипа -от онези, дето показваха по телевизият във военния музей в София са там?
19
21
 
6
 
! Отговори
стефан преди 9 години
Един въпрос към кмета Портних? Ако правителството беше на Герб, той би ли казал тогава, че няма държава? Няма по гадни управляващи от гербаджиите, все някой им е виновен.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако се окаже, че незаконните къщи са срутени, това ще покаже, че за 1 кебапче са загинали тия хораидват избори, нека всички политици обявят бойкот на незаконното строителство в деретатагоспода, политици, не избори на всяка ценаЗагиват хора от вашите безскрупулни предизборни агитации
17
25
 
11
 
! Отговори
ПОРТНИХ Е ЛЪЖЕЦ преди 9 години
КМЕТЪТ НА ВАРНА Е СЪЩАТА ЛАЙКУЧКА КАТО БОРИСОВ. НИКОЙ НЕ ВИДЯ И НЕ РАЗБРА КЪДЕ Е ПОРТНИХ/МНОГО БЪЛГАРСКО ИМЕ/.ВИДЯХМЕ ТРАНСПОРТНИЯТ МИНИСТЪР, ГЛАВНИКОМАНДВАЩИЯ НА ВОЕНОМОРСКИТЕ СИЛИ ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР И ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР,НО НЕ И ЖАЛКИЯ КМЕТ И ЖУРНАЛЯТА,КОИТО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ИНТРИГАНТСТВАТ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО.КАКТО ВИНАГИ ГЕРБАВИТЕ ЛЪЖЦИ САМО ЛАЯТ И ПОЛИТИКАНСТВАТ. ГЛУПАКЪТ ПОРТНИХ НАИСТИНА Е НЕАДКВАТЕН ***.МИНИСТРИТЕ ДЙДОХА ДА МУ СВЪРШАТ РАБОТАТА,ЗАЩОТО ИМА РАЗПИСАНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ОБЩИНАТА.
16
15
 
8
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
До Анонимен 15 - Оставка на кого? Ти добре ли си! Я, вземи си изпий хапчетата!Цялата държавна машина е на мястото на бедствието, а къде е кмета на Варна и околните му, питам аз! Не да ми пишеш глупости, нямащи нищо общо със ситуацията, а пиши реалността!
15
6
 
17
 
! Отговори
Спомен преди 9 години
Винаги се случват големи нещастия, когато ДПС е на власт. Това да тежи на онези еничари от БСП и АТАКА, които подкрепят турската и мюсюлманска партия. Тези, които не гласуват също имат принос.
14
18
 
8
 
! Отговори
МАКЕДОНЕЦ преди 9 години
Вашият Борисов, да, наистина тичаше като изоглавен и използваше хеликоптера и самолетите ама не да помага, а да си джитка на мачлета и по сватби по Евсиновград ... аааа, и най вече да си прави PR. Ниииииищо повече. Да, той е юнак, ама юнак с голяма уста и без връзка с мозъка. Е май има там една вградена флашка за да запомни 20на изтъркани лафчета и това е!!!???