Орешарски и Чобанов подкрепиха БНБ за КТБ

Подкрепата ще е с "всички необходими действия и ресурси"
Обновена: 20 юни 2014 17:17 | 20 юни 2014 17:15, Веселина Йорданова
Орешарски и Чобанов подкрепиха БНБ за КТБ
Петър Чобанов и Пламен Орешарски подкрепиха БНБ. Снимка: архив, БулФото

Премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов подкрепят действията на БНБ, свързани с Корпоративна търговска банка, съобщиха от правителствената информационна служба.

По-рано от БНБ обявиха, че поставят под специален надзор КТБ за срок от три месеца. През това време банката няма да извършва никакви операции.

Още по темата
Управителят на БНБ Иван Искров заяви на извънредна пресконференция, че Корпоративна търговска банка не е фалирала и ситуацията не влияе на банковия сектор в страната.

В съобщението от МС се посочва, че правителството и лично премиерът са били и остават в тясна координация и добра комуникация с ръководството на Българската народна банка.

„По повод високия обществен интерес, свързан със състоянието на „Корпоративна търговска банка“ АД и предприетите в тази посока действия от отговорните институции, българското правителство в лицето на министър-председателя Пламен Орешарски и министъра на финансите Петър Чобанов категорично подкрепя действията на БНБ по стабилизиране и оздравяване на Корпоративна търговска банка“, се посочва в съобщението.

При необходимост българското правителство ще подкрепи усилията на БНБ с всички необходими действия и ресурси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание