Държавната солидарност да стигне до нуждаещите се!

Това трябва да стане по-бързо, призова Плевнелиев
Обновена: 22 юни 2014 07:33 | 21 юни 2014 21:55, Красимир Ангелов
41
Държавната солидарност да стигне до нуждаещите се!
Снимка: БТА

Държавната солидарност трябва да стигне до тези, които имат нужда от нея и то колкото се може по-бързо, заяви президентът Росен Плевнелиев при посещението си в Добрич.

Държавният глава, заедно с европейския комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева, обходиха най-засегнатите от наводнението райони в Добрич.

Още по темата

Президентът се ангажира комисиите, които ще оценят щетите по домовете на хората, да заработят колкото се може по-бързо, да стигнат до всяка къща, да бъдат по-малко бюрократични, по-малко формални и по-ефективни.

Той отново призова гражданите да бъдат активни, да се регистрират в общината и да подават молби за обезщетения. Росен Плевнелиев беше категоричен, че помощ ще има, но има и правила, които трябва да се спазват.

“Предполагам, че Държавната комисия по бедствия и аварии също много бързо може да се задейства и когато общината си свърши работата и опише щетите, хората да бъдат компенсирани”, каза Плевнелиев и допълни, че ще настоява по този казус да се работи бързо и ефективно.

Президентът поясни, че не управлява пари и фондове за бедствия и аварии, но е в Добрич, за да чуе хората, да предаде техните искания до институциите и да проследи те да бъдат изпълнени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обяснава нещо на снимката и намига с десното око т.е. (Паре ке видите на куков ден)
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да беше си платил данъците бре *** та да има паре сега , "Президентът поясни, че не управлява пари и фондове" вярно е само офшорки.
25
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
И този ли се е създал сам?
24
1
 
6
 
! Отговори
скърбящ за БГ преди 9 години
С такъв президент за никъде сме. Трагедия. Изчезваме, мургавееме,циганееме.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЯ ПАСТИРКАТА КАК НАТРУПА МИЛИОНИ
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
секи българин... щом той забогатее - то става други човек. Българският чорбаджия прилича в много отношения на ***, на ерменлия или на гръцки калугерин (На чужд гроб без сълзи плачат", Любен Каравелов).Кравелов описва "пияната и убивающата европейска цивилизация, която е преминала през гръцките митарства и през турските хареми и която е дошла до нас също така осакатена и обглождена, както и христовото учение.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бюрека:Аз не разбирам защо не Росен Петров да не стане въртешен министър?Росен Петров: Кунгратюлейшъъ
20
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 9 години
Този в дясно ли е от НСО бе? хаххахахаа
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кончита си прави ПиАр за сметка на пострадалите.
18
7
 
14
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Този за какво отиде там, след като кризисната обстановка се поуспокои! Изчака Кристалинка да стане от туитъра ли? Отиде да се разходи и да "изпъчи гърди"? Е....и и гнусотията! И продължава да се изживява на пръв радетел на държавата, така и не разбра, че парламентът командва парада, а не той!
17
0
 
19
 
! Отговори
www преди 9 години
ДААА САМО ПРЕСТЪПНОСТТА НИ Е ОРГАНИЗИРАНА....
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Rajdaneto na *** e prestapen pecheliv biznes na negramotnite, marzelivite i genetichno uvredeni nekachestveni hora- ***.Te jiveiat ne priako no kosveno chrez darjavata varhu garba na vseki balgarin rabotesht nezavisimo kade i plashtash danaci na darjavata
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 21Ti neznaesh li che rajdaneto na deca pri *** e dohoden biznes. Vsiaka 20 godishna ciganka *** bez maj s 4 deca darjavata i dava nad 1000 leva pomoshti i detski. Tezi pari sa ot tvoia djob ot danacite koito ti plashtash. Zaradi neinia biznes darjaavta ti dere kojata. Tezi nagramotni biznesmenki sas vseki den se uvelichavat i darjavata sas vseki izminal den ni obira vse poveche
14
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** СА ВИНОВНИ ЗА НАВОДНЕНИЕТО И НЯМАТ ПРАВО НА ПОМОЩИ !!!Управляващите, поне веднъж бъдете твърди, за да ви уважават! Не се дръжте като *** футьовци! Хайде да видим какво ще стане, ако издадете официална заповед да не се дават помощи на ромите, заради вината им във дръзка с наводнението, а след това да бъдат мобилизирани всички *** над 12-годишна възраст от тамошната махала да работят по разчистването. Ще се намери ли такъв куражлия управляващ? Ако се намери, ще има втори мандат!
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не говори общи приказки и ти, президенте!Докато българите разчистват, *** грабят помощите, а пътьом мародерстват от наводнените български къщи. Там, където се раздават помощи, се редят по няколко пъти циганя от други райони на града, които не са били наводнени. Всичко това го пише в другите сайтове!Аман от това племе!Затова разумните хора помагат само като дават пари или други неща на хора, които познават или след като се убедят, че даденото няма да падне в *** ръце.
12
2
 
10
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 9 години
Преди време,Ъпсурт и Милен Цветков,имаха една съвместна песен-3v1.В нея,"Галя каризмата" изпълняваше следния текст: джентълмен,ей ти си мек и нежен,леко смешен агент....
11
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПАРИ ТРЯАТ НЕ СОЛИДАРНОСТ,СЕГА ЗАРАДИ ХААРП И ТЕРОРИСТИТЕ ОТ САЩ,НИКОЙ ОТ ЕС НЕ СМЕЕ ДА НИ ПРАТИ ЕДНО ОДЕАЛО,А УЖ СА НИ партньори,БАЛОНА СЕ СПУКА .ДС АГЕНТИТЕ СА КАФЕДЖИИТЕ НА САЩ
10
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Силна държава имаше при комунистите преди 1989 г., но СДС и ГЕРБ приватизираха всичко.
9
4
 
24
 
! Отговори
f преди 9 години
абе че плевньо отиде там за да си повдигне реитинга е да кажем така, оная кристалина нея даже не искам да я коментирам но и тя се пооцапа, но къде е боко, сергейя,местан ,оная куковица кунева-пръмова и цялата пасмина около нея от жълтоклюни политикпалячовци,новия спасител на народа ники ***, а за доган бей е грях да питам ,та всички тия не отидоха да не се оцапат, та само по телевизийте се прават на загрижени, и после да имало задължително гласуване
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изчезнали са цели чували с дрехи, някои дошли с огромни колички, за да задигнат по-голямо количество. Доброволците неволно се оказали в ролята и на охранители и на снабдители, тъй като ромските набези били изключително упорити.