Политическата стабилизация минава през избори наесен!

Първанов: В противен случай затъването ще продължи
Обновена: 23 юни 2014 21:58 | 23 юни 2014 21:58,
49
Политическата стабилизация минава през избори наесен!
Георги Първанов Снимка: архив, БТА

Политическата стабилизация минава през избори наесен. Другото би било нелогично и мъчително за нацията. В противен случай затъването ще продължи. Това заяви Георги Първанов, президент на България /2002-2012 г./ в предаването "Денят οn Air" на телевизия Bulgaria on Air. 

Той е категоричен, че за излизане от кризата за България е необходимо да бъдат предприети непопулярни мерки и изрази готовност да участва в прилагането им така, както е работил като държавен глава.

За целта обаче според него е необходимо страната ни да се върне към добрата политическа и коалиционна култура.

„Няма начин. Никой сам не може да изведе България от кризата. Трябва голяма коалиция, но с ясно разписано коалиционно споразумение”, каза Първанов и добави, че добрите примери за целта могат да бъдат взети и от българската история.   

По въпроса за скандалите около Корпоративна търговска банка - налице са симптоми, че се работи адекватно при случващото се, но има и сведения за това, че процесът може да е предизвикан от отделни държавни структури с изтегляне на средствата от банката на Цветан Василев, коментира Георги Първанов.

Що се отнася до прокуратурата според него от тази страна са направени някои непредпазливи ходове – сякаш емоционално. Но може да се окаже и съвсем целенасочено – част от общата схема, смята той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
7
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Какво ли ще говориш, когато избирателите пак те пренебрегнат?
10
1
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 9 години
Какви избори на есен? Чакай малко, правителството не подава оставка, а партиите не знаят за какви консултации ще се събират утре. Ужким утре (вторник) се разбраха на КСНС да се съберат парламентарните партии на консултация и да определят крайна дата за предсрочните парламентарни избори. Те обаче не знаят за какво ще се събират утре, а ГЕРБ нямали да участват в консултациите. Всичко е ясно и то се знае от самото начало - предсрочни избори няма да има, но шоуто вече го има и то не липсва.
9
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никакви избори. *** и *** да изпият горчивата чаша до дъно. И да се удавят в собствената си кръв!
8
2
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Какво потъване г-н Първанов достигнахме дъното ,няма на къде ???
7
0
 
14
 
! Отговори
bg преди 9 години
дааааа.........пак да се разпредели баницата ,че някои се преядоха адруги огладняха ,а ние да го духамев
6
6
 
14
 
! Отговори
Градския преди 9 години
Поредния политически *** и мошеник !И той като идола си Борисов е готов на всичко за малко парички и власт !Продаде своите , тръгна срещу тия които го направиха Президент, ще продаде и всеки който тръгне с него........
5
1
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
то за голяма коалиция не знам ама , ако продължаваме да ви вярваме и гласуваме все за едни и съши престъпници опг ще стане още по голямо .АЗ НЯМА ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ . НЯМА ТАКИВА . ВСИЧКИ СА ЕДНИ И СЪЩИ САМО ДЕТО ГРУПИТЕ ИМ СА РАЗЛИЧНИ ПО ИМЕ ИНАЧЕ ОПГ СЕ УВЕЛИЧАВА И УВЕЛИЧАВА И ТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЛУХИЯ И СЛЯП НАРОД АКО ВЪОБЩЕ МОГА ДА ГО НАРЕКА ТАКА .АЗ ЩЕ ТРЪГНА НО КОЙ ЩЕ ТРЪГНЕ СЛЕД МЕН ХИЕ СМЕ САМО СЕИРДЖИИ
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво означават непопулярните мерки?Отново замразяване на пенсии и заплати,увеличение на горива и ел.енерги и раздаване на помощи на матгалите!
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най големия екскурзиант посетил като президент с парите на данъкоплатеца южния полюс
2
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И този трябва да си ходи заедно със Станишев
1
12
 
10
 
! Отговори
друго предложение преди 9 години
Политическата стабилизация минава през натъпкани конски вагони с червени гадове и без спиране директно в Сибир да вадят газ за другаря Путин.