Станишев кани партиите на консултации в петък

Той отрече да се водят тайни преговори между БСП и ГЕРБ
Обновена: 24 юни 2014 15:25 | 24 юни 2014 15:24, Камелия Цветанова
28
Станишев кани партиите на консултации в петък
Снимка: Булфото

БСП иска консултациите между парламентарно представените партии да са в петък. Очакванията на всички бяха, че те ще се състоят днес, но в крайна сметка това не се случи, а в сряда и четвъртък лидерът на социалистите ще е в Брюксел.

„Днес ще изпратим официална покана до лидерите на парламентарно представените партии за консултации с тях, които ще включват широк кръг от теми - от тази за предсрочните избори, минавайки през задачите на парламента, стигайки до ролята на служебния кабинет, начина на номиниране на българския еврокомисар и политическата и социална ситуация в страната“, обясни лидерът на левицата Сергей Станишев след заседание на ръководството на партията.

Още по темата
Той също, както и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, отрече слуховете да се водят тайни преговори между БСП и опозицията за съставяне на нов програмен кабинет в рамките на този парламент.

„Има нужда от предсрочни избори, очевидно е невъзможно да има широка коалиция, след като и Борисов го е казал“, настоя Станишев.

Според него България се нуждае от много сериозни промени в политиката, в управлението и в работата на институциите.

„Ако погледнем всеки един проблем в социалната политика, здравеопазването, образоването, всеки сектор се нуждае от реформи, но с малка подкрепа трудно се правят промени, за това е нужна сила, в този парламент очевидно трудно може да се постигне такова съгласие“, заключи той.

Станишев смята, че трябва да има политически диалог с всички политически сили по същината на проблемите и за това каква перспектива се създава на хората, за да останат в България.

Относно датата на изборите той призна, че вече има определен период, но трябва да се чуят различните мнения, преди да бъде уточнена напълно.

Сергей Станишев заяви от името на БСП подкрепата си за ръководството на БНБ и правителството по отношение на КТБ.

„Бяха водени консултации от страната на БНБ с парламентарно представените сили, за да се действа бързо в интерес на хората и на банковата система, смятам, че решението на БНБ, подкрепено от правителството, е добро и показва на хората, че има силна държавата, която е ефективна и може да действа адекватно“,каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: бспСтанишевГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
7
 
! Отговори
жони преди 9 години
***
15
0
 
10
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Този не е ли вече вън от играта? Къде се бута?
14
0
 
16
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Най накрая ще се намери някой да му забие един десен прав между малките злобни очички и големия играч ще си намери майстора.
13
0
 
16
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Оствка или по-точно отърване, след като унищожихте каквото можахте. Сега оставка и който е за затвора ,да ходи веднага не за Брюксел.
12
0
 
23
 
! Отговори
ДРУГАРИ, преди 9 години
ПОКАНЕТЕ И МАРКС, И ЕНГЕЛС, И ЛЕНИН, И БЛАГОЕВ, И ДИМИТРОВ...И ГОСПОД ПОКАНЕТЕ, НИЩО ЧЕ СТЕ АТЕИСТИ, АМА И ТОЙ НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ, ГРЕШНИЦИ!
11
1
 
33
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Какво има да се обсъжда , орехарски подава оставка и Президентът назначава служебно правителство , което да подготви изборите !!! ГНУСНИ СТЕ , другари червени антибългари !!! Нямате милост към бабите, които умират от глад, но ви вярват !!!
10
0
 
24
 
! Отговори
Imoted преди 9 години
Selendur.....
9
0
 
15
 
! Отговори
Lutfi преди 9 години
Ey Stanisev ama ce pobelel kosata ti!Prestani vece da grabis naroda I izlez na pensi@@@@.
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахахах, сега пък в петък. Да не стане от петък за другия месец и от другия месец за края на мандата? Имаше консултативен съвет при президента, разбрахте се за днес да бъде тази консултация с партиите, но нещо много почнахте да отлагате и да влачите докато можете.
7
3
 
38
 
! Отговори
щрак Марийке преди 9 години
Докога ще си загрозявате сайта със снимки на този ***?! А, да, докато се измъзулчи в Брюксел! Ама тогава да не почнете да ни плашите със снимки на другия красавец- Пеевски?!
6
0
 
6
 
! Отговори
бг преди 9 години
АА сигорно и ще почерпи за развода с БОЙКО,който горкия кво ще прави както ЛЕВСКИ ,който ни освободи от тиранията .....аможе да иде в Южна АФРИКА и там да основе партиика ...ЧУДО
5
3
 
29
 
! Отговори
Приятели преди 9 години
Трябва да помислим какво ще правим с ДРУГАРИТЕ. Този път не трябва да се измъкнат безнаказано. Като начало всички ДС и Орешарски и Трактори се уволняват -- стига са преподавали в УНСС.След това ги пращаме на "доброволна" повинност да строят затвор, където ще им бъде новото местообиталище.Цацаров (да оправдае името си на Поръчков прокурор) и за изиска връщането на Съсела от Брюксел -- повода загубените секретни документи.Да не се приема отмяната на доживотна присъда.
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, кой би дошъл? Вигенин, Янаки и това е. Може Яне Янев и Волен също да наминат.
3
3
 
46
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Защо не подава оставка орехарски ????? ПРЕСТАНЕТЕ ДА ОТЛАГАТЕ, ЗАГРОБВАТЕ БЪЛГАРИЯ, АНТИБЪЛГАРИ !!!!!!
2
1
 
34
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Станишката вече не му...пука.Той става...еврууупеец;другите да му...мислят.
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЩЕ ЧЕРПИ, А ?