Да осигурим кворум, да пратим Станишев в Брюксел!

Борисов с молба към парламентарната група на ГЕРБ
25 юни 2014 13:25,
216
Да осигурим кворум, да пратим Станишев в Брюксел!
Снимка: Reuters

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е помолил парламентарната група на ГЕРБ да осигури кворум утре, за се удовлетвори желанието на лидера на БСП Сергей Станишев да стане евродепутат.

Още по темата
Това съобщи лично той през профила си във Фейсбук.

Днес поради липса на кворум не се състоя заседанието на парламента, на което трябваше да се гласува освобождаването на Станишев като народен представител. Председателят на парламента Михаил Миков обясни по-рано, че няма проблем пред лидера на БСП той да стане евродепутат.

Според Изборния кодекс българските евродепутати трябва да напуснат Народното събрание седмица преди първото заседание на Европейския парламент, което ще се състои на 1 юли. В противен случай ще има ситуация на несъвместимост.

Миков припомни, че подобен казус е имало и с Ивайло Калфин.

Към момента единственият „неосвободен“ евродепутат е именно Сергей Станишев, който на 23 юни подаде заявление за освобождаване от Народното събрание.

По време на предизборната кампания Станишев многократно заявяваше, че оглавява листата на левицата, за да покаже лидерство и отговорност, но няма да замине за Брюксел. Вчера той мотивира решението си да заеме мястото си в Европарламента с новата политическа ситуация в Европа след вота и необходимостта да отстоява левите политики в качеството си на президент на ПЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
До КомунистанРапона не е бил генсек на СИК. Той би искал да бъде, но него не са го искали, защото е бил *** и некадърник дори по стандартите на мутрите. Станишев, Сидеров и Доган може да не са били членове на БКП, но това не пречи да са червени отпадъци.
160
13
 
8
 
! Отговори
Комунистан преди 9 години
Най-червените болшевики са тези от тиквения герб! Пожарникарят-агент Буда е член на БКП и е бил генсек на СИК, Цецо Пудела е член на БКП и е работил в 7-мо Управление на ДС, убавата Цецка е член на БКП, даже е била член на окръжен и на квадратен комитет, Цацата е бил член на БКП, Плевелът е бил член на БКП. Доколкото ми е известно, нито Станишев, нито Сидеров, нито Доган са били членове на БКП!
159
9
 
8
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Долу мутрата!
158
5
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
И тебе най-добре да те пратим на Луната, но не би.
157
3
 
1
 
! Отговори
Lidia преди 9 години
До Анонимен 172 - ti si kratunko ! omrazna da 4eta napadki i gluposti ot strahlivci , koito daje imeto si ne pi6at a zlosloviat po Borisov ! ne sam ot GERB , no me vazmu6tava otno6enieto kum samia Borisov. Niama li po - normalen na4in za razgovor , osven anonimni napadki i pliunki !
156
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв кворум да направиме за да се махнеш от БГ Тиквуне?
155
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ABE GERBERASTI PROSTI TA VASHTA PARTIQ E PULNA S PARTIINI SEKTERI I AGENTI NA DS. MOLIM IZVINETE ZA ISTINATA. A I BANDITI OT SIK DE. NE SE SURDETE KAT UTEPATB SHEFA VI KOLEGITE OT BANDITSKITE GODINI U KOQ PARTIQ SHTE SE NAMUSHITE.MALE MALE, PULEN TASHAK STE.
154
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kato gledam dragi gerberugi kak zashtiyavate nsshiq Pablo Eskobar se pitam, s pari li plashta ili s droga? Sigutno ste zdravo drogirani da iskate tozi urangutan da ni se natrese otnovo. Chudq se kakvi li mazohisti ste da se nspuvate tolkovs tuk. I ne hstesvsm geya Stanishev na kogoto vie glupaci trebva da celuvayr zadniks, che - vsshiq BUDA, agenta na DS, mutrata ot SIC ima shans v politikata. Bah ti tupanarite ste, za edna doza da se ixlsgate za toz krtunkovec!! SMEH, SMEH KRATUNKOVCI.
153
12
 
7
 
! Отговори
фарел преди 9 години
тиквеният ескобар няма с вас проблеми всякак ще ви ошашави да видим ако не го пази нсо нарко картелите как ще го поздравят скоро
152
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъй и тъй ще помагаме,що да не помогнем на Мутрето и Шлиферяка с кривата глава,да одат при бай Ставри?
151
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте пискали, бе! Световна слава ще ни донесе човекът, оттук не може, защото сме лоши, но навън -да. Така казват от БСП, значи е така!
150
17
 
17
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Тоя на фотото е най-жалката червено-мутренска *** в цялата ни история! Докато го има все ще сме на дъното!!! Хау!
149
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора защо само на нас да ни е гадно,нека видят и тези в Брюксел как се живее с такъв като Станишката -мишката!!!!
148
2
 
15
 
! Отговори
бб преди 9 години
е матряле ? аз какво ви казах за лисицата и киселото грозде ?
147
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първото заседание на Европейския парламент е на 1 юли. Че Станишев ще замине, е ясно като бял ден, с кворум или без кворум. От днес нататък всеки ден е възможно да излети. Да го изпратим на летището- цяла България-с цветя, баници и торти. Нека да видят онези там колко го обичаме! Ако пък не успеем, да му ги пратим в Брюксел, да го затрупаме с любов!
146
2
 
13
 
! Отговори
до 158 преди 9 години
Като говорим за пилците не ги ли преброихме май месец и излезе че повечето запъртъци са във вашето люпило!!!Лошото при вас че и "кокошчицата " Станишев отлетя за Брюксел,сега освен Майчето да се разклопа и да седне да мъти,ама каквато е злина освен змии надали друго ще се пръкне)))))
145
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ауууу,каква злобна физиономия.Дон Боко,липсва ти само бухалката.
144
2
 
8
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 9 години
За цялата тая политическа *** има достатъчно доказателства за да бъде вкарана в затвора, само че не и в държавата на мафията, където институциите са тотално корумпирани и мафиотизирани. Тука, престъпниците вместо в затвора отиват е ЕП или пък отново напъват да са министър председатели, след като малко повече от година са били изметени от властта от хората... обречена държава...
143
19
 
11
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Трябва да се освободим от ББ, да го изпратим в Брюксел - така България ще се нормализира.
142
20
 
13
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
НЕ СЕ РАДВАЙ ГОСПОДИН БОРИСОВ.! ПИЛЦИТЕ СЕ БРОЯТ НА ЕСЕН. ОЩЕ КОЛКО ФИРМИ ИСКАШ ДА ПРИДАДЕШ НА ЦВЕТЕЛИНКА?! НЕ И ЛИ СТИГАТ 38?! ЛАКОМ Г..З КРЪВ...С-РЕ.ПЪК И ЗАЩО СИ МИСЛИШ, ЧЕ ЩЕ ТЕ ИЗБЕРАТ?! МОЖЕ БАЛОНА ДА СЕ ПУКНЕ ТОЧНО КОГАТО НЕ ОЧАКВАШ.