Да осигурим кворум, да пратим Станишев в Брюксел!

Борисов с молба към парламентарната група на ГЕРБ
25 юни 2014 13:25,
216
Да осигурим кворум, да пратим Станишев в Брюксел!
Снимка: Reuters

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е помолил парламентарната група на ГЕРБ да осигури кворум утре, за се удовлетвори желанието на лидера на БСП Сергей Станишев да стане евродепутат.

Още по темата
Това съобщи лично той през профила си във Фейсбук.

Днес поради липса на кворум не се състоя заседанието на парламента, на което трябваше да се гласува освобождаването на Станишев като народен представител. Председателят на парламента Михаил Миков обясни по-рано, че няма проблем пред лидера на БСП той да стане евродепутат.

Според Изборния кодекс българските евродепутати трябва да напуснат Народното събрание седмица преди първото заседание на Европейския парламент, което ще се състои на 1 юли. В противен случай ще има ситуация на несъвместимост.

Миков припомни, че подобен казус е имало и с Ивайло Калфин.

Към момента единственият „неосвободен“ евродепутат е именно Сергей Станишев, който на 23 юни подаде заявление за освобождаване от Народното събрание.

По време на предизборната кампания Станишев многократно заявяваше, че оглавява листата на левицата, за да покаже лидерство и отговорност, но няма да замине за Брюксел. Вчера той мотивира решението си да заеме мястото си в Европарламента с новата политическа ситуация в Европа след вота и необходимостта да отстоява левите политики в качеството си на президент на ПЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
6
 
11
 
! Отговори
до112 ранобудното преди 9 години
пиянде. Дламен Овощарски е с по-добър показател от Бойко Борисов по лично богатство ипо послушаниеобаче му липсва доблестта на Бойко и искреното желание на Бойко да остави нещо стойностно след себе си освен фалшифв /или реален/ фалит на банките и последваща хиперинфлация и нищетаБойко остави страната със стабилен външен рейтин и я спаси от гражданска война
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе меен, да си видял суек да коси? Разбира се, че ще има слуги с големи, черни у*ве, демокрацията го изисква!Пфу!
99
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боче къде си тръгнал да се обаждаш,стой си в *** в Банкя и си трайВече никой няма да ти прави забележки,че крадеш милиарди и ще си грухтиш щастливо сред овцете
98
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ako maikata priroda razbere kakov *** e suzdala v liceto na Tikvoka, jalno I tujno shte plache. Ne che Geja e po-chitav, I toi e mrusnik nabN-ta stepen no tova grabene I smazvane na vsichko normalno I uspeshno kato pri BUDA nikoga ne e bilo. Tuk ima hora koito go zashtitavat a pomnqt li ksk si jiveeshe pri nego, strah, otchaqnie, bezizhodica I milion luji. Toi taka se podigra I ograbi narods si kakto nikoi drug predi nego. I tozi bolen mozuk li iskate otnovo!?! Trqbva da ste ludi ili bolni.
97
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Герб обещаВиж случайно да не четеш предизборната дипляна на Волен-Болен!!!!!
96
10
 
15
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
журналистката го пита ,,Как ще коментирате факта,че всички показатели на Орешарски са по-добри от вашите'' и ония и вика, а защо тогава е катастрофа.. АХАХАХА ами айде де.. ей това е въпроса, защо е катастрофа при положение,че всички показатели са по-добри от Бойковите? Въпрос без отговор. Единствената теза на този глупец е една лъжа повторена 100 пъти се приема за истина. Пълен *** е този
95
1
 
9
 
! Отговори
men преди 9 години
замъчето на станишев не го търси по сайтовете където обикновените швейцарци си купуват апартаментчета. замъчето на станишев е с 20/на декара паркче и езерце. а надали сам ще ходи в мигро да пълни количката. замъчета като това вървят с прислугата и особено надарени ***-бойтойс от судан. той иначе нашия *** цяла година няма да му стигне да си окоси тревата само.
94
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко и той е от съселите, вярно- супер съсел, но съсел, абе аман от суеци! АМАН ОТ СУЕЦИ!
93
2
 
11
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До Анонимен 85,Кой да го вкара в затвора, когато прокуратурата в момента чете СМС на депутата-бизнесмен и банкера?Докато държавата копае дъното !Докато мишките -политици бягат и спасяват кожата !Само че мишоците винаги когато бягат ,бягат със сиренцето!
92
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОГАТО НЯКОЙ ПРЕМАХНЕ НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ НА БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ПОВЯРВАМ В НЕГО,КОГАТО СЕ СПРЕ 20 ЧАСОВИЯ МАРАТОН ОТ ТУРСКИ СЕРИАЛИ ПО БТВ,НОВА ТВ7 ЩЕ ПОВЯРВАМ,БОЙКО НЕ ПОСМЯ ДА ГИ ПИНЕ,НАПРОТИВ,ЗАЩИТИ ГИ
91
9
 
14
 
! Отговори
k5110 преди 9 години
Когато ГЕРБ отново се върнат във властта,първото и най-важно нещо според мен, е да подсигурят справедлив съд и присъди за Станишев,Орешарски,манолова,Овчаров и др.знайни и назнайни другари.тОВА Е ПЪТЯТ КЪМ НАРОДНАТА ЛЮБОВ!!!!!
90
2
 
5
 
! Отговори
TerminatorOfTrolls преди 9 години
До блюдолизец храбър 101Откъдето и на Бойко Една им е майката БКП!
89
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Между ГЕРБ И БСП РАЗЛИКИ НЯМА,БСП СА ПОДВЛАСТНИ НА ПЕС А ГЕРБ НА ЕНП,А ВСИЧКИ ЗАЕДНО СА СЛУГИ НА СВЕТОВНАТА БАНКА И САЩ,ВИЕ САМИ СИ ИЗБИРАТЕ СЪС КОЯ РЪКА ДА ВИ БИЯТ ШАМАРА,ТОЛКОВА ЛИ ВИ Е ТРУДНО ДА ГО ПРОУМЕЕТЕ ??? ВИНКЕЛА А НЕ ИЗБОРИ Е РЕШЕНИЕТО
88
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тук опорни точки на обречените! Бойко бил комунист а се бори срещу столетницата, бил с турците а се бори и срещу тях. Доказал е че той единствен ги маха от държавната софра и това ми стига да гласувам за герб а не за опорните точки на Йовчев и Моника станишева.
87
15
 
9
 
! Отговори
Герб обеща преди 9 години
1. Обещание. Премахването на монопола на здравната каса и въвеждането на индивидуални здравни партиди. Неизпълнено!2. Обещание. Ревизия на всички заменки, спорните приватизационни договори и сключени концесии.Неизпълнено!3. Обещание. Върховенството на закона и независимата съдебна система. Неизпълнено!4. Обещание. Премахване на безконтролното следене в Интернет от МВР. Неизпълнено!5. Обещание. 10-12% икономически растеж годишно. Неизпълнено!6. Обещание. 20% ръст на доходите годишно. Неизпълнено!7. Обещание. Средна работна заплата 1500-2000 лева. Неизпълнено!8. Обещание. 15% ДДС.
86
2
 
0
 
! Отговори
Изход преди 9 години
Експертно правителство, което изпълнява програма приета с консенсус от парламентарно представените партии .
85
4
 
5
 
! Отговори
REDvayler преди 9 години
Всички реват от мъка по Станишев, а като ги прочетеш се оказват *** на ГЕРБ-случайно ли е?
84
2
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Боко е на път,да стане пак...премиер.Ще се запомни в...историята,ако одържави златните мини в Челопеч и парите от тях,отидат за подобряване дереджето на соц.слабите и пенсионерите.Тези хора...горе,трябва да разберат,че ако искат с нещо да се запомнят,трябва да се жертват за народа си.Не да стават...курбан,а да направят необходимото,,.редовите български граждани да видят,,,светлина в тунела.Всичко друго са...кьорфишеци,и мижа да те...лажем;народът му омръзна от...това.
83
3
 
7
 
! Отговори
Хирург преди 9 години
Тоз черния на снимката що не си направи пластична операция много грозен бе че и плешив
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте, вместо да плюете Тиквата, дайте да си оправим ***, пардон- Партията и да изритаме тези негодяй съсипали България, яхайки гърба на Народа! А ако не искате, ще го лапнете жежък, честна комсомолска!