Да осигурим кворум, да пратим Станишев в Брюксел!

Борисов с молба към парламентарната група на ГЕРБ
25 юни 2014 13:25,
216
Да осигурим кворум, да пратим Станишев в Брюксел!
Снимка: Reuters

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е помолил парламентарната група на ГЕРБ да осигури кворум утре, за се удовлетвори желанието на лидера на БСП Сергей Станишев да стане евродепутат.

Още по темата
Това съобщи лично той през профила си във Фейсбук.

Днес поради липса на кворум не се състоя заседанието на парламента, на което трябваше да се гласува освобождаването на Станишев като народен представител. Председателят на парламента Михаил Миков обясни по-рано, че няма проблем пред лидера на БСП той да стане евродепутат.

Според Изборния кодекс българските евродепутати трябва да напуснат Народното събрание седмица преди първото заседание на Европейския парламент, което ще се състои на 1 юли. В противен случай ще има ситуация на несъвместимост.

Миков припомни, че подобен казус е имало и с Ивайло Калфин.

Към момента единственият „неосвободен“ евродепутат е именно Сергей Станишев, който на 23 юни подаде заявление за освобождаване от Народното събрание.

По време на предизборната кампания Станишев многократно заявяваше, че оглавява листата на левицата, за да покаже лидерство и отговорност, но няма да замине за Брюксел. Вчера той мотивира решението си да заеме мястото си в Европарламента с новата политическа ситуация в Европа след вота и необходимостта да отстоява левите политики в качеството си на президент на ПЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо лъжа.Това се знаеше много преди.Всички говореха, че правителството няма да си иде, докато г-н Станишев не отде в Брюксел.Не вземам ничия страна, но нима не е лъжа, когато едни решения се казват вечер по телевизиите, а на сутринта се отмятаме.Не бива да завиждаме, че ще има български представител, а би трябвало да се гордеем или не можем защото "пустата завис" си я имаме по природ.
180
5
 
3
 
! Отговори
SP преди 9 години
Мутра противна!
179
5
 
3
 
! Отговори
GERBZAZATVORA преди 9 години
Изображението ти казва .. Аз не ставам за нищо :) Голям *** излезе този крадец!
178
5
 
4
 
! Отговори
bb преди 9 години
Бойко много злоба има в тебе ..
177
3
 
2
 
! Отговори
Mahjongg преди 9 години
Д-р Боко пак е неадекватен.Нали искаше станишев да остане, даже му се молеше - моля те, Серж.....и.т.н.
176
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе има ли още луди къде ще гласуват за Герб
175
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
оня ден вика няма да ходя на консултации днес вика щу ходя е това е Боко тиквето аресва ли ви
174
3
 
4
 
! Отговори
Баннг преди 9 години
До Комунистан Скоро имаше ,,празник- велик ,,за др. Борисов- 37 г.от приемането му за членка на БКП. И каква скромност от неговата и на другарите му страна (по БКП линия)от Герб. Сакън ,да не би народа да се развълнува от радос и обич.И даже нито един поздрав от страна на,,демократичата ,независима и свободна ,,преса.Даже и БСП отдадоха почит и запазиха мълчание за неговата скромност по този въпрос. Темата ,,комунисти в Герб,, е табу за цялото политическа хунта в Б/я.
173
5
 
5
 
! Отговори
az преди 9 години
А защо днес герберите пак не отидоха в парламента да работят?Че трябва Боко да им казва кога да ходат, кога - не?!Ама и той не знае кокво иска - един ден едн едно, на друтия - друго.Дори сме виждали как сутринта казва едно, а вечерна обратното...
172
6
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
О , Я , ЦЕЦО . ТОЙ НЕ БЕШЕ ЛИ С ПРИСЪДА ИЛИ ЗА НЕГО НЕ СЕ ОТНАСЯ Е ГЛАСУВАЙТЕ ТОГАВА ЗА ТИЯ . НОВИ, НОВИ ИМЕНА И КАЧЕСТВЕНИ ИСКАМ ДА ВИДЯ В БЮЛЕТИНИТЕ ИНАЧЕ ЕЙ ТАМ КАКТО ТЕМИДА СЪДИ С ВЪРЗАНИ ОЧИ И АЗ ТАКА НА СЛЯПО ЩЕ ГЛАСУВАМ .
171
2
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
А НИЕ ГРАЖДАНИТЕ КАКВО ДА ВИ ОСИГУРИМ ЕДИН КВОРУМ И ДА ВИ ПРАТИМ ЗАД РЕШЕТКИТЕ ЩОТО НЕ ВИЖДАМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ КОЯТО ДА БЪДЕ С НАРОДА И ЗА НАРОДА . ПО ОДЕЛНО ВСЯКА ПАРТИЯ Е САМА ЗА СЕБЕ СИ НО КАТО ЦЯЛО ВСИЧКИ СА ЕДНО ОПГ . САМО СИ ПРЕДАВАТ МИН СТОЛОВЕ И ПОСТОВЕ , ДНЕС СМЕ НИЕ УТРЕ ВИЕ .ИМА ЛИ ОЩЕ ХОРА ДА ВИ ВЕРВАТ ?
170
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
шизофрения
169
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП ще търсят Станишев под дърво и камък, такъв председател идва, че ще пуснат големите гайди
168
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Помогнете на Станишката!
167
0
 
8
 
! Отговори
До Таня преди 9 години
Не разбрах ?Всичко което казваш е вярно , ама за друг човек.Доколкото знам , първият му работен ден е като премиер.Не знам да има трудов стаж за нещо друго!
166
3
 
22
 
! Отговори
Тук Станишев Тук преди 9 години
Тук Бойко не е прав. Трябва да задържи Сергея на всяка цена Тук, защото без него БСП ще започне да се съживява, а това си е проблем.
165
5
 
16
 
! Отговори
Таня преди 9 години
Пак ли този, бе-е!!! Аман, този някога нещо да е работил, освен да си прави вятър на устата. Нещо умно да е излязло от това угоено прасе. Този знае ли какво е да стане в 6 часа сутринта, да гони транспорт, да работи нещо, независимо дали е физически труд или умствен? Ако си мисли, че е работа да ръси простотии и да обикаля телевизиите, или да влиза и излиза от Парламента, когато си поиска, и въпреки това да получава заплата, много се лъже. Нали от такива мързели като него, България е на дъното..
164
9
 
14
 
! Отговори
БИНЕВ преди 9 години
Тоя демагог , на снимката ,колко ли народни парички е излапал ,за да продължава да се изявява като баща на нацията ? Да отговорят Цецито , Фидоска ,Главоча, лилипута от Габрово и всички гъзоблизци на БЕЗХАБЕРНИКА !
163
1
 
6
 
! Отговори
ЧОЧО преди 9 години
Някой чете ли тия писмени истини ,или само си играем на телевизии,рекламо-заплатаджии и тем подобни 27 годишни игри ? Май народеца пак е познал и шута му тоя път ще бъде унищожителен-няма костов ,няма тиква ,няма съсел ,няма додук ,няма вече и генералчета от ДС ! НОЖА Е ОПРЯЛ ДО КОКЪЛА !
162
7
 
11
 
! Отговори
Миле преди 9 години
ЕДНО УМНО НЕЩО ИЗРЕЧЕ ТИКВАТА -БЕЗХАБЕРНИК ,НО ДА УТРЕ ИМА МНОГО ВРЕМЕ И НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВО ЩЕ МУ ПОДСКАЖАТ ГЕНЕРАЛЧЕТАТА ОТ ДС /по точно генерала от дс / .Чакаме със затаен дъх поредната демагогия на тоя *** !