Станишев нямал право да пропилява шанса за Брюксел

Манолова: Това е шанс за БСП, за държавата и гражданите ни
25 юни 2014 10:58, Анисия Иванова
72
Станишев нямал право да пропилява шанса за Брюксел
Мая Манолова. Снимка БТА

Сергей Станишев нямаше право да пропилява шанса си да замине за Брюксел като евродепутат. Това каза пред БНТ заместник-председателят на парламента и депутат от БСП Мая Манолова в коментар на това, че лидерът на БСП избра да отиде в Европейския парламент.

Вчера стана ясно, че червеният лидер заминава за Брюксел, въпреки че по време на предизборната кампания за европейските избори многократно заяви, че няма да се възползва от мандата си и ще го преотстъпи на следващия в листата.

Още по темата
Според Манолова това заминаване е персонален шанс за Станишев, защото той е един от четиримата преговарящи за бъдещето на Европа. "Това е шанс за БСП, за държавата и гражданите ни", категорична е тя.

По думите й Станишев е един от четиримата преговарящи за създаването на управленската конструкция на Европа. Също така той участвал и при договаряне на политиката между ПЕС и ЕНП.

Случващото се в Брюксел и решенията по конституирането на новата Европейска комисия и парламент касаят пряко всеки български гражданин. В този смисъл Сергей Станишев е постъпил отговорно, решавайки да напусне българския парламент и да работи в Брюксел, смята тя.

По думите й драмата със съвместяването на ангажиментите на Сергей Станишев е пресилена. Председателството на ПЕС през последните две години по никакъв начин не попречи на ангажиментите му в България, убедена е тя.

Манолова заяви, че тя лично не е изненадана от решението на лидера си да замине в Брюксел, а от резултатите от евроизборите у нас и в Европа. Представянето на БСП на евровота тя определи като поражение и обясни, че явно партията не може да мобилизира левия електорат.

Тя смята, че на БСП е необходима промяна и преосмисляне на начина, по който функционира.

Относно това какво ще се случи в БСП Манолова заяви, че това е суверенен въпрос на партията. „Ще има Национален съвет в началото на следващата седмица и ще илезем с публично решение какво партията е решила за себе си“, обясни тя.

За бъдещата дата на предсрочни избори Манолова каза, че от БСП са поканили лидерите на другите парламентарни партии на консултации в петък. Тогава ще бъде определена и датата на изборите. Тази дата ще бъде и определяща за това кога правителството ще подаде оставка, уточни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
22
 
4
 
! Отговори
Коцева преди 9 години
Браво, Г-н. Станишев! Вие сте истински Патриот! Без Вас сме загубени и като народ и като държава. Разчитаме на Вас вовеки.
33
0
 
38
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Добър шанс да заведе европейските социалисти там,където заведе БСП.
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-жо Манолова, как ще обедините левия електрорат, като БСП по същество не е лява партия? Първо разберете какво сте, изравнете думи и дела, пък тогава говорете за ляво/дясно/център
31
2
 
8
 
! Отговори
istina i pak istina преди 9 години
Pravitelstvoto pravi palna barkotia- saznatelna i podmolna. Narochno pobarkvat naroda dokato kradiat i pecheliat vseki den za krajba. Sledvashtia koito shte napusne sled Stanishev e Oresharski. Boiko stoi ot strani i chaka da doide i da ni kaje. Te okradoha vsichko. Niama pari i dokato reve haikata mu shte kradeVEDNAGA OSTAVKA !
30
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази само кат я погледна и ми става..
29
0
 
26
 
! Отговори
без преди 9 години
Ей още от едно време са си такива комунистите. Дойдоха от селата - взеха ни къщата, за да построят 8 етажен коптор и да го напълнят с другари. Учиха ни как да живеем и да мислиме, но си изпратиха децата да учат в чужбина. Посленаправиха прехода, взеха каквото не бяха успели да вземат преди и си отидоха в гадниа запад.Станишев не изменя на партиините заръки / поддържа схемата.
28
0
 
33
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Скъпа Мая, не ви ли омръзна на теб и твоите съпартийци да се опитвате да оправдавате всички простотии които правите? Откажете се. Изчезнете от политическият живот в България. Прекалено много се оакахте. Трябва да израстат поне две поколения , за да се забрави какво сте направили. И при условие, че не правите повече никакви гафове.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименO, ne saobrazih, kakvo e reknala Maycheto - prava e zjenata - goljam shans e sega da se otarvem ot tozi smartonosen virus. Kato se mahne, belkim se opravim.
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до станишев:Швейцария отново предложи ограничаване на имигрантите от ЕС ко шъ праиш ся?
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До сбърка посокатаааааAmi, v Moskva takiva keleshi ne pouskat.
24
1
 
15
 
! Отговори
Сензор за дъжд преди 9 години
До Отопляеми седалкиВ Брюксел не се краде.
23
27
 
3
 
! Отговори
Заклещени кучета преди 9 години
Много ясно, че Станишев ще напусне България. Те кадърните хора, полека-лека се изнасят от България. Скоро тук ще останат само *** и пенсионери.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A-a, Mayo partsalayo, ne si upalnomoshtena da govorish ot moe ime - az sam grazjdanin na Bulgaria i dosega ot Stanishev nikakva, ama nikakva polza njamam. Neshto poveche - kato tselokupno vijanie varhu obshtestvoto - samo vreda, ogromna vreda. A za BSP-to si e napravo ybiets - dovarshi ja. Javno sega shte razlaga i PES i EC. Da im e sladuk.
21
0
 
14
 
! Отговори
Отопляеми седалки преди 9 години
И в ЕП може да се краде. Дори много повече, отколкото в България.
20
1
 
17
 
! Отговори
сбърка посокатааааа преди 9 години
Пратете и братя галеви,а може и всичките червени бандити от псевдо прехода.А Станишев да не бърка посоката!Чемадан,вакзал,Масква с тръбата от Южен патол в ***.
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безпорно, отлитането на станишката на запад ще е добро за родината ми.
18
0
 
17
 
! Отговори
Dan преди 9 години
....Това е шанс за БСП, за държавата и за гражданите ни....да това ни е шанса да се спасим от Станишев ама его на иска да седи на два стола и да си хапва от две хранилки....а иначе това е шанс и за...Европа, света,слънчевата система и вселената...ама на
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наакахте се а сега се мажете, мажете. Засрамете се и се скрийте другарко манолова, държавата не е Кюстендил да уволнявате и да назначавате. Въпроса е че и Кюстендил не ви иска а вие сте толкова нагла че не можете да го осъзнаете.
16
1
 
27
 
! Отговори
противоманолка преди 9 години
Нещастнице, не го защитавай! мръсни гадни твари! Някогашните комунисти ряпа да ядят спрямо Вашето нагло и подло поведение. МАРШ на ВСИЧКИ ВАС! Съсипахте България ! Куршумите в обраната България няма да стигнат за Вас! Вие сте САТАНИ!!
15
0
 
17
 
! Отговори
hagen преди 9 години
Сергей Станишев нямаше право да пропилява шанса си да замине за Брюксел като евродепутат==================Ами като нямаше право да пропилява шанса си защо един месец тръбеше наляво и надясно че няма да бъде евродепутат.