Не виждам повод за притеснения на гражданите!

Орешарски: Банките не трябва да влизат в политическото говорене
Обновена: 27 юни 2014 15:40 | 27 юни 2014 11:10, Миглена Иванова
413
Не виждам повод за притеснения на гражданите!
Пламен Орешарски. Снимка: БТА

Изключително важно е в този момент банковата проблематика да не влиза в политическото говорене - "нещо, което ми се струва, че наблюдаваме в последните дни, макар и не толкова отчетливо". Това коментира пред журналисти в Брюксел премиерът Пламен Орешарски, който ще присъства на заседанието на лидерите на Европейския съюз (ЕС), предаде БТА.

"Не е хубаво икономически и банкови проблематики да се използват за очевидно предстоящи кампании", допълва Орешарски.

Той подчертава, че в светлината на ситуацията с КТБ се следи състоянието на всички други български банки.

"Не виждам повод за притеснения на гражданите. Страната разполага с достатъчно инструменти, имаме много добро сътрудничество с БНБ, ще подкрепим всички нейни усилия инструментално и ресурсно, за да не допуснем каквото и да било разколебаване на доверието на гражданите в една или друга институция", посочи министър-председателят.

Премиерът коментира и пласирането на емисията еврооблигации. Според него емисията е приключила с доста добри резултати и постигнатата лихва "показва доверието в България от страна на инвеститорите". "Това е обективна оценка от инвеститори, които влагат пари в нашата икономика", отбелязва Орешарски.

Министър-председателят изразява и увереността си, че реализацията на проекта „Южен поток“ ще продължи, след като проектът бъде приведен в съответствие с европейското законодателство.

„Има доста важни моменти в стратегията на Европейската комисия за енергийната сигурност на ЕС, които напълно споделяме“, коментира той и допълни, че страната ни подкрепя диверсификацията на източниците и пътищата за доставка на енергоносители.

Орешарски съобщава още, че на днешното заседание на Съвета на ЕС България ще подкрепи Жан-Клод Юнкер (ЕНП) за председател на следващата Европейска комисия. Премиерът определя кандидатурата на Юнкер като „добра“.

„Разбирам в някаква степен притесненията на британския премиер Дейвид Камерън, но ми се струва, че на този етап той остава доста изолиран. Неприятен е случаят, че най-вероятно Жан-Клод Юнкер няма да бъде подкрепен на сто процента, но според мен ще получи необходимата подкрепа и без някои от лидерите. Юнкер многократно е идвал в нашата страна, има много добро отношение към България, което е добре за нас“, посочва Орешарски.

По повод насрочените у нас политически консултации за предсрочни избори той казва, че ще ги следи с интерес. „Ще следя дебатите, очакваме ги, обществото ги очаква и се надяваме в резултат на тях политическата нестабилност, на която сме свидетели през последните седмици, да си отиде“, заключава премиерът.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво става ,когато в една къща парите са на свършване?Домочадието се изпокарва.Същото нещо наблюдаваме сега в държавата.Явно много пари се похарчиха за платени протести и купуване на депутатски места в европарламента и сега тези,които са взели големи кредити за тази цел не искат или не могат да върнат парите.
260
0
 
3
 
! Отговори
йованчо преди 9 години
"Стани стани юнак балкански" или май само мижатурки останаха!
259
2
 
6
 
! Отговори
$?£ преди 9 години
Мръсен комунист!
258
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Кой? Кой? Кой?Да ама не и аз бях на опашката и всички теглеха. Явно сте малки *** разбиращи от всичко,но не сте губили пари от фалити на на банки
257
1
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Това не е недоверие в банките ,а доверие в политиците.
256
2
 
3
 
! Отговори
DO 309 преди 9 години
А да си се замислял, че има и банкови трансфери...или овчият ти мозък не го допуска :)))
255
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички които си изтеглиха парите ще претъпят загуби!
254
0
 
13
 
! Отговори
tomidi преди 9 години
сега пак трябва да питаме КОЙ, КОЙ ИЗВЪРШВА ТОВА s Fibank!!!!!!!!!!
253
2
 
23
 
! Отговори
aaa преди 9 години
Mnogo e jalka kartinkata v Bg .....obiknoveni i rabotlivi hora gi napraviha ludi, v dneshno vreme govorum za nulevo doverie kam vsichki darjavni organi
252
15
 
8
 
! Отговори
бесния преди 9 години
Днес, 27 Юни 2014, отново банковата система блокира и изпадна в пълна истерия. Този път причината бе ***. А утре ще бъде ЦКБ и/или Инвестбанк. За какво изобщо става дума , тази дума която всички мълчаливо заобикалят. С идването на ГЕРБ на власт държавната баница се оказа опоскана. Тогава необразованите и с криминално минало вождове Бойко Борисов и Цветан Цветанов, взеха решение и го изпълниха - е, щом ще е е празна масата, ще Ви приберем масата. И това се случи. Но никой от публиката не разбра за какво иде реч. Оказа се, нещото което днес изпитваме чрез банковата система, че българските банки
251
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 305Аз имам 80 хиляди и ги дърпам.Какво правя с тях?1. Слагам ги под дюшека.2. Купувам си жилище.
250
0
 
31
 
! Отговори
хюмън преди 9 години
НАГЛОСТ. НАГЛОСТ. НАГЛОСТ. Само аз ли се напълвам с гняв и негативна енергия веднага щом зърна снимката на някой наш политик?! Все едно злото се е вселил в човешка форма.. Нямат срам, нямат емпатия, нямат достойнство, нямат акъл. Жалко, че сме толкова слаб и *** народ, че не можем да застанем срещу робовладетелите си... Много жалко.
249
2
 
9
 
! Отговори
ujast преди 9 години
Toq e pulen minus,OSTAVKA !
248
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** искат пак рестарт, та да могат да контролират бедните хорица лесно.
247
4
 
17
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Само като му видиш жалката уплашена физиономия и ти е ясно, че трябва много да се притесняваш.
246
0
 
25
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Жена на депутат му се обажда:-Мило, хайде утре да играем тенис!Депутатът отговаря:- Съжалявам, милом зает съм. Голяма група избиратели настояват да играем на въже.
245
19
 
26
 
! Отговори
... преди 9 години
До всички овце дето си изтеглиха парите: сега какво ще правите. Заключвате ли добре вкъщи? Замисляте ли се колко по-лесно биха ви ограбили така? Или ще ги харчите по кръчмите? Пожелавам ви овце прости да ги изгубите защото нямате мозък. Манипулират ви точно като овчици.
244
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2х.
243
12
 
23
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Ало, феновете на тиквата, видяхте ли вашия...хммм....човек? Да теглим 5 млрд от МВФ! Да се заробим съвсем пред сатана и слугите му? Това иска вашия човек! Е - процент ще има, разбира се....за него, а може и за недоразумението цв.цв. Стани от гроба Ляпчев, стани Стамболов, станете, че да ги видите вашите "наследници", начело с тъпата крадлива кратуна!!!
242
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 297:Как по-точно ще се раздвижи вътрешният пазар?Няколко крупни мафиота са изтеглили заеми и не ги връщат,става като с ипотеките в САЩ само,че БНБ не може да си напечата пари,защото имаме валутен борд.Освен това чуждите банки майки прибират печалбата от филиалите си у нас.Следва "проход "във валутния борд т.е. 1?=4BGN т.е. мафиотите си връщат кредитите 4 х по-евтино и в бюджета влизат 4х по-малко ? за социални,или падане на валутният борд= апокалипсис.