Заем от 5 млрд. лв. ще стабилизира ситуацията, да викнем МВФ!

Борисов предлага парламентът да работи още месец
Обновена: 27 юни 2014 15:50 | 27 юни 2014 15:50, Камелия Цветанова
750
Заем от 5 млрд. лв. ще стабилизира ситуацията, да викнем МВФ!
Снимка: БТА

Този парламент трябва да продължи да работи поне още един месец, защото е нужно да се емитира нов дълг от поне 5-6 милиарда лева, за да се стабилизира ситуацията. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, въпреки че настояваше за избори максимално бързо.

„На практика в началото на тези политически консултации ситуацията беше една, сега е друга, въпросът вече е колко бързо и как трябва да се викне МВФ, трябва веднага да се викне, след тази тройна коалиция следващият бюджет да го прави фондът“, коментира той.

Още по темата
Според него е нужно да се направи експертиза, която да успокои държавата.

„Да се надяваме, че сега всички ще са по-внимателни и мъдри и ще се говори за правителство на спасението“, призова той и добави, че „когато Орешарски и Чобанов кажат, че нещо е стабилно, това значи, че не е стабилно“.

Още днес исках да ги сменят, за да се успокоят хората, коментира лидерът на ГЕРБ, според когото правителството трябва да подаде оставка в края на юли.

„Сега вече трябва да се вика фондът, сега вече е длъжен този парламент да работи един месец, за да се направят всички законодателни промени и да се емитира нов дълг и от 5-6 милиарда“, настоя Борисов.

Той гарантира, че ще участва в работата на парламента и ще гласува за заема.

„Сега ще бъда принуден да гласувам за тези огромни пари, защото това е единственият начин да осигурим стабилността, поне месец трябва да се направи всичко нужно, за да се стабилизира системата, а след това да влезе служебното правителство, но банките трябва да се стабилизират“, заяви той.

Борисов добави, че се надява прокуратурата да потърси наказателна отговорност за това, което се случва в банковата система.

„Но е крайно несериозно вицепремиер да излиза и да казва: „Някой излиза и дава по 50 лева да правят опашки пред банката“, упрекна той министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Относно датата за предсрочните избори, около която се обединиха всички партийни лидери, Борисов съобщи, че я е предложил той.

„Неслучайно, тъй като най-бягащата дата за избори беше 5 октомври, защото на 4 бил религиозен празник на мюсюлманите, се предлагаха други дати, аз затова предложих 5-и, защото в ГЕРБ има много български мюсюлмани“, обясни лидерът на опозицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


750
Още по темата: Бойко Борисовмвфзаем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
473
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
>ZA BOGA BRATQ BEGAITE.NQMATE NIKAKVO BYDESHTE I SPASENIE V BYLGARIQ PRI TIQ DYLGOVE I KRAJBI TAQ DYRJAVICA NIKOGA NQMA DA SE OPRAVI,BQGAITE SPASQVAITE SEBE SI I DECATA SI OSIGURETE IM DOBRO BUDESHTE,NEKA POLITICHESKATA KLASA OLIGARXIQ I MAFIQ SI PLASTAT DULGOVETE,OSTAVETE GI SAMI TAM VERICATA IM MRYSNA,
472
0
 
10
 
! Отговори
Знаех си преди 9 години
Знаех си, че пътуването до САЩ не беше случайно, сега разбрах за какво е било.
471
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tozi naistina iska da srine durjavata za da se vurne. Da govorosh po negovite Tv zii tezi idiotshtini pokazva, che sled nego i potop. Kak gadno plashi horata i mislq, che tozi bolen mozuk klati bankite. Nqma li ot megovite slugi pone edin chitav da mu kaje, che tova koeto pravi shte mu se vurne. I smqta, che e edinstven gotov za premier. Bolen si e choveka i da mu misli koito mu se vruzva. Ujas..dano Bog si go probere po-rano za da mirnem. I Sretan da poburza!!!
470
2
 
18
 
! Отговори
Картечар преди 9 години
До 637Който има мозък и е гледал На Светло днес , трябва да знае какво ни чака - абсолютен СРИВ на държавата ПОРЪЧАН ОТ ГОСПОДАРИТЕ НА ТИКВУН ВЪВ ФЪШКИНТОН .Този път обаче ситуацията отива към бой .
469
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За срива на банковата система , да видят кой е финансист при Жан Виденов Румен Гечев.Та по въпроса за фалита на банките от най големите експерти.
468
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо прокуратурата все още се чуди кой клати банковата система? Да гледат на запис "на светло" от нова тв - да чуят бойко кви ги приказва!!! ***. И онзи вампир колезич и той е за затвора. Ейййй жаждата за власт не прощава на никой!!! Сега вче ще си плащат!
467
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези , които гарантираха най голямото уяждане на ДПС на власт, сега пробутват номера , Че ГЕРБ били с турците.Не помня Б.Б. да се е целувал на Орлов мост...
466
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много им е интересно на комунистите , собствените си лай...на да ги прехвърлят на някой друг!Този номер го пробутват неуморно последните 25 год. А и Тролско смърдящо нашествие подсказва , че идва ден на равносметка...
465
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По интересното е датата, която определиха герб на изборите - 5 октомври - точно по време на най-големите мюсюлмански празници, когато изселниците се връщат по родните места...ако си имаме представа какво ни се готви!!!
464
2
 
25
 
! Отговори
Веселка преди 9 години
СРЕТАНЕ що се бавиш!!!
463
4
 
29
 
! Отговори
Диагноза преди 9 години
А такааа, да му дадем още 5 млрд ДА ГИ ОПУКА както предишните 8 млрд + 1,5 от Здравна каса...
462
1
 
24
 
! Отговори
дОКО преди 9 години
Е ЗАЩО 5 МЛРД ЗАЕМ ВЪРНЕТЕ 10 ОТ ЗАГРАБЕНИТЕ ЗА ДА НИ БЪДЕ
461
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз мисля да се обърнем за помощ към Македония - вЕлики са.
460
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сещате ли се аджеба защо изборите са на 5 октомври? Мирише ли ви на договорка между ГЕРБ и ДПС? Ако още не сте усетили големият, който ни чака, ако гласувате за ГЕРБ, ще си говорим пак след изборите.
459
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
15 000 изселници си идват за Байрама и изборите, ДПС си гарантира 4-тия мандат в Кърджали?
458
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко Тиквата днес какви СМС-си ще праща???
457
3
 
35
 
! Отговори
Nox преди 9 години
по повод 321, да се коригирам:не Йотингер, а шефа на ОМВ призова да се ускори проекта Южен Поток. Простете за грешката."млъкни и вземи се скрий, долно изчадие. откакто се върна от щатите разклати банковата система, сега изкаш мвф ,щото ти обещаха 500 милиона комисионна за да дойдат да ни скапя"Преди отиде в САЩ тръбеше "Пари има за всичко в хазната, не трябват заеми".От как се върна се почна с "Катастрофа, държавата е фалирала!"От тогава насам вече два има опита за фалиране на банки...
456
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
666
455
2
 
19
 
! Отговори
11809 преди 9 години
Enicher dolen!!
454
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е за затвор!