Социалисти громят Станишев с писмо

Бунтът в БСП срещу лидера се разгаря
1 юли 2014 08:00, Анисия Иванова
147
Социалисти громят Станишев с писмо
Сергей Станишев. Снимка, архив Булфото

Бунтът в БСП срещу лидера Сергей Станишев се разгаря отново, след като вчера бе приета декларация от влиятелния дискусионен клуб "Георги Кирков", пише на  страниците си "Труд". Тя съдържа три точки: оставка на ръководството на БСП, свикване на делегатите на 48-ия конгрес до края на месеца и избор на ново ръководство.

Темата на сбирката на клуба, подготвяна от миналата сряда, била "Бъдещето на БСП". На нея се отзовали седем депутати (между които Страхил Ангелов и Кирил Добрев), петима общински председатели на БСП, знакови кметове социалисти, като Минчо Казанджиев (Ловеч), стари партийни кадри, като Янчо Таков.

Били и бившите соцдепутати Бриго Аспарухов, Петър Мутафчиев, Румен Овчаров. Модератор на срещата бил социологът Юрий Асланов. "Асланов изнесе убийствен доклад как за последен път работещите са гласували за нас през 1997 г., а на последните избори сред пенсионерите, за които направихме всичко, сме трета политическа сила", разказа участник в сбирката.

Декларацията ще бъде внесена на пленума на Националния съвет, който трябваше да се проведе вчера, но бе отложен. Според някои за четвъртък, а според други за събота.

Очаква се на пленума Станишев да предложи промени в Изпълнителното бюро. Когато и да бъде заседанието, е сигурно, че ще бъде горещо, защото Станишев нямал намерение да подава оставка, а само да делегира повече отговорности на някого. Най-спряганото име за целта е това на председателя на парламента Михаил Миков.

В момента Станишев е в Страсбург, където се сформира новият Европарламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
22
 
! Отговори
Shark преди 9 години
"Темата на сбирката на клуба, подготвяна от миналата сряда, била "Бъдещето на БСП"." - ами то такова няма. Просто БСП няма бъдеще. Как може партия, чийто електорат е основно във възрастовата категория над 60г (това беше официалната статистика при евроизборите) да говори за бъдеще. И за пореден път питам аз тези пенсионери, при цялото ми уважение към годините им, не ви ли е срам от децата и внуците ви, които са в чужбина заради вас? Не разбрахте ли че това, дето го чакате няма да дойде!!
85
12
 
3
 
! Отговори
васко преди 9 години
В момента Станишев е в Страсбург, където се сформира новият Европарламент. Дребните сметки на дребните душици в България са му последна грижа и далеч под нивото му.
84
11
 
6
 
! Отговори
Sven преди 9 години
До BGМисли бе, мишко, една година задържаха цената, Тиквата искаше още 2013 началото да го вдигне!
83
17
 
1
 
! Отговори
Енчев преди 9 години
Станишев е уважаван европейски политически лидер и извън България, БСП не може да си позволи да загуби такъв председател. Стари муцуни като Р. Овч. не са никаква алтернатива.
82
18
 
4
 
! Отговори
локи преди 9 години
Станишев е ценен като лидер, но БСП не започва и не свършва с него. Например цялото ГРОБ може да бъде закрито с един обикновен куршум от Макаров.
81
5
 
28
 
! Отговори
BG преди 9 години
Да питам тъпите комунисти - по времето на Борисов имало самозапалвания и протести заради цената на тока ! А сега, протестиращите къде са ?!?! Като гледам вчера как го набутаха на народа, без стачки, без предупреждение. Сега къде са февруарските протестиращи ?! От 1 година управляват комунистите които се клеха че "нямало да има увеличение" ! Стойнев къде е сега, мишката гадна, дето говореше глупости след глупости !
80
3
 
22
 
! Отговори
DUBLIN преди 9 години
Айде в небитието крадливи долни ***-там ви е мястото-сега и завинаги.
79
8
 
34
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Какви социалисти бълнувате. Банда разбойници, обирала мандрите и след това узурпирала властта с помощта на Предателя Георги Димитров. Комунисти и в червата - убийци на България.
78
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Социалисти в българия? Що за глупости. Те в българия са само бесни дърти пенсии - *** дето само трябва да се трепят!
77
2
 
6
 
! Отговори
Бобз преди 9 години
До МаслинкаОф, като почнете с тия "аз съм най-уникален и велик" и направо се чуди човек да ви шибне ли един шамар да се освестите или просто да ви остави да си блъскате великите тикви в стената. И ти имаш лидери. Това, че в момента не ги виждаш и не ги познаваш е съвсем отделен въпрос.
76
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Психиатрите да кажат, може ли нормален човек да понесе омразата на няколко милиона от народа на държавата.
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само с громене не става! Трябва и яко навеждане без изправяне! И така няколко пъти подред!
74
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То *** те затова няма да я бъде, че при 5 000 000 население вади 10 000 000 лидери. Друг е въпроса, че лидерите и все от "ранга " на СтанишеФ, Доган и Тиквата.
73
15
 
8
 
! Отговори
балъци преди 9 години
БСПари, и вас ви мразим колкото ГЕРБерите, ама много лесно се дадохте бе, имахте шанса да направите нещо, а вие клекнахте на Кейн !!
72
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ НЕ САМО СТАНИШЕВ ТРЯБВА ДА СЕ ГРОМИ А ВСИЧКИ СОЦИАЛИСТИ-КОМУНИСТИ-ТЛЪСТИ КАПИТАЛИСТИ И ТО НЕ С ПИСМО А С КАМЪНИ И ДЪРВЕ ! БОГАТСТВОТО НА СОЦИАЛИСТИТИ РАСТЕ ПРАВОПРОПОРЦИОНАЛНО НА ОБЕДНЯВАНЕТО НА НАРОДА !И ТОВА БИЛО ЛЯВА СОЦИАЛНО ПАРТИЯ ? ? ?
71
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маслинка, кофти ли е лидерът ти да избяга като мишка чак в Брюксел и да те остави да се оправяш само с кутевските пари, а?
70
14
 
4
 
! Отговори
до 44 василев преди 9 години
И като си задаваш този въпрос, мислиш ли, че тук някой ще ти отговори? Соросоидно герберастката *** има готови текстове и не й е вменена възможността да разсъждава. Ако трябва ще венцехвали *** до посиране. За жълтите стотинки тези *** са способни и от майка си да се откажат. Да пази Бог милата ни Родина не от друг, а от българите!
69
7
 
11
 
! Отговори
Безпартиен преди 9 години
Хубаво че се отърваме от него! Ама дано и от тиквата се отървем! ако не може предлагам и на двамата да им съберем пари за еднопосочен билет за Марс!
68
2
 
4
 
! Отговори
има и журналисти, преди 9 години
които още повтарят 15/15,невдявайки,че всички партии,с номер до 17 са гласували като 15/15.Ама всички други ги пропускат*/а са гласували процентно повече/,та само 15,та 15.Вденете,бе,вденете.Пука ми з 15,13,16,но вдявайте вече.
67
2
 
24
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Станишев и близалките около него си оправиха живота за 100 години напред. Ние с гайдите да му мислим.